Όσοι θυμούνται την ντάλια

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

10.0

Κριτικές

2

Συγγραφέας
Εκδόσεις Εκδόσεις Zενίθ
ISBN 9786188423091
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 2
ID #3695 | ημερομηνία: 2020-06-11
Artemis Koukidou | 40 κριτικές

Όσοι θυμούνται την ντάλια

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!! Αυτό το βιβλίο τα έχει όλα! Τι θέλεις; Πλοκή; Αγωνία; Τρόμο; Μηνύματα; Χαρακτήρες; Ιστορία; Οι 152 σελίδες του το χαρακτηρίζουν ένα μικρό βιβλίο αλλά η ιστορία του το κάνει τόσο μα τόσο μεγάλο !! Το βιβλίο μιλάει για τη δολοφονία μιας διεμφυλικής γυναίκας που έγινε στη Θεσσαλονίκη το 80’ και που κανείς δεν μίλησε για αυτήν , το κουκούλωσαν… Όμως κάποιοι θυμούνται την Ντάλια και μας διηγούνται για την ζωή της , και ίσως… για τον δολοφόνο της :) Σας έψησα ; Όχι; Ε λοιπόν είναι ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!! Ο συγγραφέας όχι μόνο μας δίνει μαθήματα ζωής, αλλά και επιτέλους διαβάζω την ωμή αληθινή συμπεριφορά της κοινωνίας απέναντι στην LGBT κοινότητα του τότε, που πολύ λυπάμαι που το λέω αλλά δεν διαφέρει και παρα πολύ από του σήμερα. Για τους θεσσαλονικείς θα γίνει άλλη μια ιστορία που θα διηγούμαστε για ιστορικές αδικίες όπως του δράκου του Σέιχ Σου και του Λαμπράκη και για τους υπόλοιπους αναγνώστες εύχομαι να αγαπηθεί όπως του αξίζει. Το βιβλίο για εμένα μπήκε στο ΤΟΠ 5 μου και ελπίζω και στο δικό σας :D 200 αστεράκια ! έτσι γιατί μπορώ… ΥΓ: Εύχομαι ολόψυχα να είμαι εδώ όταν δεν θα υπάρχουν διαχωρισμοί σε ανθρώπους και κοινότητες . Σταματήστε επιτέλους παλιοκουτσομπόληδες να ασχολείστε με το κρεβάτι του καθενός, το τι φοράει, πως μιλάει και πως συμπεριφέρεται !!! ΜΠΙ ΓΙΟΥΝΙΚ , ΜΠΙ ΦΑΜΠ, ΜΠΙ ΓΙΟΥ !

ID #2239 | ημερομηνία: 2020-06-05
Νάντια Κίσκα | 20 κριτικές

A must-read

Η γραφή του Σταύρου Μαμούτου δεν θα με απογοητεύσει ποτέ σε ότι είδος και να καταπιαστεί, το αποφάσισα. Διαφορετικό από το παιδί των καταρρακτών, το "Όσοι θυμούνται την Ντάλια" είναι ένα αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα με plot twist (κατά την ταπεινή μου άποψη πάντα) που κρατάει τον αναγνώστη στην κόψη του ξυραφιού για να του δώσει το τελικό χτύπημα και να γλιστρήσει, κόβοντας τον στα δυο. Η γραφή ωμή και αληθινή, χαρακτηριστικό του συγγραφέα σε ένα βιβλίο που δεν κρύβει την ασχήμια του κόσμου, αγκαλιάζει την διαφορετικότητα, εξιστορεί μια αληθινή ιστορία μέσα από τα μάτια των εμπλεκομένων και δίνει ένα λυτρωτικό -για εμένα- φινάλε σε μια άλυτη ιστορία φόνου που δεν θα έπρεπε να κλειστεί σε έναν ακόμα φάκελο στα αρχεία της αστυνομίας. Η αφήγηση εναλλάσσεται στις συνεντεύξεις και την εξιστόρηση, που αντί να με ενοχλήσει με έκανε να γνωρίσω καλύτερα τους ανθρώπους που ξετυλίγουν το κουβάρι μιας γυναίκας που το μόνο που θέλησε είναι μια οικογένεια να ανήκει. Διαφορετικό, συγκινητικό, βαθιά συναισθηματικό. Ένα βιβλίο για την αντιμετώπιση των διεμφυλικών στην μεταπολεμική Ελλάδα, για τα στερεότυπα, την στενομυαλιά, την σαπίλα ενός συστήματος που δεν μπορεί να αγκαλιάσει το διαφορετικό και μια γυναίκα. Μια υπέροχη γυναίκα.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Μια νύχτα ακόμη (168)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Εβόρα (146)
Κρόμμυδας Κώστας
Διόπτρα

Μια φορά κι ένα μπορώ… (127)
Στυλιαρά Ρενέ
Queens Publication

Το βιβλίο της Κατερίνας (71)
Κορτώ Αύγουστος
Εκδόσεις Πατάκη

Μυρωδιά από σανίδι (56)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία