Σιντάρτα

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.4

Κριτικές

7

Συγγραφέας Hesse Hermann
ISBN 9789600341904
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 7
ID #45096 | ημερομηνία: 2020-12-29
Malltta | 54 κριτικές

Ένα καλό βιβλίο

Αν και προσωπικά σαν μυθιστόρημα δεν με εντυπωσίασε, καθώς μου θύμισε αρκετά σαν πλοκή τον Αλχημιστή (χωρίς να είμαι φαν του Κοέλιο) ο οποίος επίσης δεν είναι από τα αγαπημένα μου βιβλία. Αυτό που όντως μου άρεσε πολύ και είναι και αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο στον Έσσε, είναι η εξαιρετική και απολαυστική γραφή του που δεν σε αφήνει καθόλου αδιάφορο, και αυτός είναι και ο μόνος λόγος που μου άρεσε αυτο το βιβλίο. Η γραφή του Έσσε δημιουργεί τόσα ουσιαστικά συναισθήματα και εικόνες και είναι αυτή που δίνει μια υπέροχη βάση και δομή στο όλο έργο! Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και βιβλίο αυτοβελτίωσης, καθώς τα μηνύματα που περνά αφορούν την εύρεση της αλήθειας και του νοήματος της ζωής!

ID #43579 | ημερομηνία: 2020-11-19
Θωμάς Θεοδοσίου (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

Ένα παραμύθι ύμνος για τη ζωή

Πρόκειται για ένα βιβλίο που αποτελεί έναν ύμνο για το βαθύτερο νόημα της ζωής. Φαίνεται σαν ένα παραμύθι που ξεκινά με τον νεαρό Σιντάρτα, ο οποίος θέλει να γνωρίσει την αλήθεια, το νόημα, την ουσία της ζωής, της ύπαρξης, του Θεού, του έρωτα, της αγάπης, της σοφίας. Και όλα εξελίσσονται σε ολόκληρη τη ζωή του, από την αρχή ως το τέλος της. Θα ήταν εκτός πραγματικότητας να θεωρήσουμε πως ένα παραμύθι, μια αλληγορία, αφορά σε μικρότερης ηλικίας αναγνώστες. Αυτό το σύγγραμμα αφορά σε όλες τις ηλικίες και κάθε φορά που το διαβάζεις θα συνειδητοποιείς ότι κερδίζεις κάτι διαφορετικό, κάτι νέο, κάτι χαρακτηριστικό για την ίδια σου τη ζωή. Μέσα σε λίγες σχετικά σελίδες συνειδητοποιεί κανείς τη μαγεία που μπορεί να κρύβει ένας πραγματικός, γνήσιος και σύγχρονος ύμνος για τη ζωή. Σιντάρτα το όνομα, ανεκτίμητη η χάρη της ζωής του μέσα από τις σελίδες του αειμνήστου Έσσε.

ID #31817 | ημερομηνία: 2020-08-16
ΒΑΣΩ ΤΣΙΑΜΗ | 731 κριτικές

Εξαιρετικό βιβλίο

Από τα καλύτερα μυθιστορήματα που έχω διαβάσει. Ο ήρωας αναζητεί την αλήθεια και κάνει μια βαθιά βουτιά στην ίδια του την ψυχή !

ID #27120 | ημερομηνία: 2020-07-26
Βασίλης Μόσχος | 223 κριτικές

Σιντάρτα

Αν αναρωτιέστε από ποιό βιβλίο έχει ξεπατικώσει ο Κοέλιο, αυτός ο μάστορας της φιλοσοφημένης τιποτολογίας, σχεδόν όλες τις θεματικές και ηθικές του προβληματικές, η απάντηση βρίσκεται σε τούτο το υπέροχο παραμύθι του Έσσε.

ID #20023 | ημερομηνία: 2020-07-14
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Κλασσικό αριστούργημα!!!

Το Σιντάρτα είναι ένα από τα βασικά μυθιστορηματικά τεκμήρια της σύγχρονης εποχής. Καταγραφή της πορείας ενός ανθρώπου που ψάχνει να βρει τον εαυτό του και τη βαθύτερη αλήθεια της ζωής, γραμμένη με βιβλική σχεδόν απλότητα και ομορφιά, που καταλήγει σ' έναν παθιασμένο ύμνο της ατομικότητας και της πνευματικής ανεξαρτησίας. Δεν είναι περίεργο που το βιβλίο τούτο, απαλλαγμένο από τις βαριές, αποπνικτικές αναθυμιάσεις της εποχής των ορθοδοξιών και των δογμάτων, έγινε κάτι σαν ευαγγέλιο για τις γενιές του ποπ και του ροκ, για τις γενιές της σύγχρονης μαρκουζικής μεταμαρξιστικής αμφισβήτησης. Μέσα στις λιγοστές σελίδες του Σιντάρτα, οι νέοι βρήκαν την πιστή, αποκαλυπτική αντανάκλαση του κόσμου που αγωνίζονται να δημιουργήσουν: ενός κόσμου όπου η πείρα και η γνώση κατακτούνται και δε χαρίζονται, όπου ο έρωτας είναι μαθητεία, γνωστική περιπέτεια κι όχι φτηνός συναισθηματισμός, ενός κόσμου, τέλος, όπου η ζωή προχωρεί προς το αύριο, χωρίς να δεσμεύεται από την πίστη και τις φιλοδοξίες κανενός χθες. Είναι αμφίβολο αν υπάρχει στη σύγχρονη λογοτεχνία άλλο βιβλίο τόσο αποκαλυπτικό, τόσο πολύτιμο για τους νέους του καιρού μας... για όσους θέλουν να είναι νέοι.

ID #12456 | ημερομηνία: 2020-07-09
ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ | 902 κριτικές

Εξαιρετικό !!

Σινταρτα, ένας φωτεινός άνθρωπος στο γκρίζο των ημερών.

ID #6896 | ημερομηνία: 2020-07-03
Μαρία Γκιούλη | 142 κριτικές

Γεμάτο νοήματα

Σαφώς λιγάκι δύσκολο να ξεκλειδώσεις πραγματικά τον Σιντάρτα αλλά κλασικό ανάγνωσμα. Εκεί που σε κουράζει εκεί σε ανταμείβει με την αναζήτηση του πρωταγωνιστή και με την σοφία που σταδιακά αποκτά ο ίδιος και κατ'επέκταση και εσύ.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (145)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (127)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (105)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (103)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία