Το τανγκό της παλιάς φρουράς

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.7

Κριτικές

3

Συγγραφέας Pérez - Reverte Arturo
ISBN 9789601651361
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 3
ID #31897 | ημερομηνία: 2020-08-16
ΒΑΣΩ ΤΣΙΑΜΗ | 731 κριτικές

Το τανγκό της παλιάς φρουράς

Εξαιρετικό βιβλίο που διατρέχει ολόκληρο τον εικοστό αιώνα. Εξαιρετική γραφή από τον συγγραφέα που καταφέρνει με τις περιγραφές του να μαγνητίζει τον αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα.

ID #24279 | ημερομηνία: 2020-07-18
Δημήτρης Κυρίου | 25 κριτικές

ο 20ος αιώνας από άλλη σκοπιά

Η διαδρομή στον 20 αιώνα μέσα από τα μάτια ενός μικρο απατεώνα με μικρά διλήμματα, αλλά μεγάλες ιστορίες. Η ιστορία για τον αγώνα σκάκι χωρίς καμία αναφορά στο παιχνίδι είναι εντυπωσιακή!

ID #4347 | ημερομηνία: 2020-06-16
Χρύσα Βασιλείου | 31 κριτικές

Κλασικός Ρεβέρτε.

Ξεκινώντας να διαβάσεις βιβλίο του Ρεβέρτε, 3 πράγματα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου: 1)πρέπει να είσαι συνεχώς συγκεντρωμένος,γιατί αν χάσεις το νόημα,το 'χασες.. 2)ακόμα κι αν ξεκινάει βαρετά,στη συνέχεια με τρόπο μαγικό θα σε απορροφήσει και δε θα θέλεις να τελειώσει 3)το τέλος θα είναι,αν όχι λυπητερό,στην καλύτερη γλυκόπικρο(what the hell is "happy end"?) To "Tανγκό της Παλιάς Φρουράς" είναι μια αποκάλυψη για το νέο αναγνώστη και ένας αγαπημένος σύντροφος από τα παλιά για το φανατικό.Χωρίς αυτό να σημαίνει πως θυμίζει προηγούμενα βιβλία ή πως είναι προβλέψιμο - το αντίθετο: χαίρεσαι που έρχεται αυτός ο παλιός φίλος να σε επισκεφτεί ξανά,με μία εντελώς νέα ιστορία,διαφορετική από όσες έχεις ακούσει ως τώρα! Ο Ρεβέρτε ως συγγραφέας δε σε αφήνει να "παίξεις" ενώ διαβάζεις(βλέπε κανόνα 1).Η γραφή του μαρτυρά άνθρωπο που ξέρει να χειρίζεται τόσο το λόγο όσο και την πένα και,παρόλο που οι περιγραφές του είναι όσο πρέπει γλαφυρές,παραστατικές ή λογοτεχνικές,δεν είναι ποτέ περιττές.Αναφέρει όσα πρέπει να γνωρίζει ο αναγνώστης για να οικειοποιηθεί την ιστορία - τίποτα περισσότερο,τίποτα λιγότερο. Γραμμένο σε δύο χρονικά επίπεδα,μεταπηδώντας με χαριτωμένη άνεση και απόλυτη φυσικότητα από το παρόν στο παρελθόν και τούμπαλιν,η ιστορία των δύο κεντρικών ηρώων,του Μαξ και της Μέτσα,προκαλεί,ιντριγκάρει,εξάπτει την περιέργεια και συγκινεί.Ταυτόχρονα,αποκαλύπτεται η ευρεία γκάμα γνώσεων του συγγραφέα και η απίστευτη ικανότητά του να περιγράφει σε λεπτομερέστατο βαθμό από την ταπεινότερη γειτονιά ως το κοσμικότερο σαλόνι και από την ευγενή τεχνική του σκακιού έως εκείνη του κλεψίματος.Για ακόμα μια φορά,αποδεικνύεται "κοσμοπολίτης" συγγραφέας,ικανοποιώντας και αυτήν την πτυχήν του αναγνώστη,εκείνη που αναζητά το γεωγραφικό ταξίδι μέσα στο γενικότερο ταξίδι της ανάγνωσης. Το λάτρεψα,το αγάπησα και κατατάχτηκε κιόλας ως το τέταρτο πιο αγαπημένο μου βιβλίο του!Ανυπομονώ από τώρα για το επόμενο! :)

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Μια νύχτα ακόμη (170)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Εβόρα (150)
Κρόμμυδας Κώστας
Διόπτρα

Μια φορά κι ένα μπορώ… (128)
Στυλιαρά Ρενέ
Queens Publication

Το βιβλίο της Κατερίνας (72)
Κορτώ Αύγουστος
Εκδόσεις Πατάκη

Μυρωδιά από σανίδι (57)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία