Το πεθαμένο λικέρ

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.0

Κριτικές

4

Συγγραφέας Ξανθούλης Γιάννης
Εκδόσεις Διόπτρα
ISBN 9789603647980
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 4
ID #35208 | ημερομηνία: 2020-08-31
Christina Stefanopoulou | 890 κριτικές

Το πεθαμένο λικέρ

Ωραίες οι περιγραφές του,σου δίνει την ατμόσφαιρα της εποχής.Εξιστορεί την ιστορία με τρόπο ειλικρινή και καλογραμμένο που χαίρεσαι να το διαβάσεις.Το αγάπησα είναι ενα βιβλίο που θα μου μείνει εξέχαστο.

ID #24180 | ημερομηνία: 2020-07-18
ΒΑΣΩ ΤΣΙΑΜΗ | 731 κριτικές

Το πεθαμένο λικέρ

Ο Ξανθούλης μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του παρουσιάζει την μεταεμφυλιακή Αθήνα της δεκαετίας του '50 σε μια από τις αστικές περιοχές της όπως η Κυψέλη. Η ζωή μιας μονογονεικής οικογένειας γίνεται ο καμβάς όπου ο συγγραφέας αναπαριστά όλες τις επιθυμίες , τους έρωτες και τις απαιτήσεις των ηρώων του που όμως δεν είναι πάντα γραφτό να πραγματοποιηθούν.

ID #23558 | ημερομηνία: 2020-07-17
Στέφανος Παπαιωάννου | 32 κριτικές

Υπέροχο

Ο Ξανθούλης καταφέρνει σε αυτό το βιβλίο του να συγκεράσει την "ηθογραφία", με τον σουρεαλισμό μέσα από έναν αριστοτεχνικό τρόπο. Ένα παιδικό παιχνίδι(?) μεταξύ των τριών παιδιών της οικογένειας αποτελεί τον πυρήνα της ιστορίας πάνω στην οποία ξετυλίγονται οι ζωές όλων των ηρώων. Μια καλογραμμένη ιστορία που αξίζει να διαβάσετε!

ID #18472 | ημερομηνία: 2020-07-13
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Εξαιρετικό!!!

…Στην Κυψέλη της δεκαετίας του ’50, λίγο πριν σηκωθεί το καταλυτικό κύμα της «αντιπαροχής» για να εξαφανίσει τα σπίτια των μεσοαστών. Εκεί, τα δίδυμα αγόρια με τη μεγαλύτερη αδερφή τους Ραλλού μεγαλώνουν σε ένα πένθιμο όσο και στοργικό περιβάλλον με τη νέα χήρα μητέρα τους, τις αγαπημένες θείες και τα φαντάσματα μιας καλής αξιομνημόνευτης ζωής. Στο υπόγειο του σπιτιού βρίσκονται τα απομεινάρια του παλιού ποτοποιείου –επιχείρηση οικογενειακή– τόπος μυστηρίου και παιχνιδιού για τα τρία παιδιά. Εκεί άλλωστε θα «παίξουν» τον μυστικό γάμο, που, αν και παιχνίδι, θα καθορίσει όλη τους τη ζωή. Όσο για «Το πεθαμένο λικέρ», ο θρύλος το ήθελε με αφροδισιακές ιδιότητες εξαιτίας του πνιγμού μιας εργάτριας για λόγους ερωτικούς σε ένα από τα βαρέλια τον καιρό της ακμής της επιχείρησης. Γύρω από ιστορίες, μισόλογα και ερωτηματικά, οι ήρωες ακολουθούν τη μοίρα τους, σφραγισμένη, έτσι κι αλλιώς, από τη μεθυστική πικρή γεύση του έρωτα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη όσο και μεταβατική εποχή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Μια νύχτα ακόμη (166)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Εβόρα (142)
Κρόμμυδας Κώστας
Διόπτρα

Μια φορά κι ένα μπορώ… (127)
Στυλιαρά Ρενέ
Queens Publication

Το βιβλίο της Κατερίνας (66)
Κορτώ Αύγουστος
Εκδόσεις Πατάκη

Μυρωδιά από σανίδι (54)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία