Η συνωμοσία εναντίον της Αμερικής

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.7

Κριτικές

3

Συγγραφέας Roth Philip
Εκδόσεις Πόλις
ISBN 9789604351145
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 3
ID #27216 | ημερομηνία: 2020-07-26
Τζέμα Δεσύλλα | 350 κριτικές

Μια σύγχρονη δυστοπία

Σίγουρα ο αγαπημένος Φίλιπ Ροθ δε μας έχει συνηθίσει στις πολιτικές δυστοπίες. Στο συγκεκριμένο βιβλίο φαντάζεται πώς θα ήταν η Αμερική του 1940 σε μια ενδεχόμενη νίκη του Χίτλερ και της υπεροχής του έναντι του Προέδρου Ρούσβελτ. Η αφήγηση μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, ο φασισμός στην αμερικανική κοινωνία και η απειλή προς τους Εβραίους των Η.Π.Α. συνθέτουν το εφιαλτικό πολιτικό σκηνικό. Με άφησε άφωνη.

ID #17383 | ημερομηνία: 2020-07-12
Μαρία Γκιούλη | 142 κριτικές

Μια εναλλακτική πραγματικότητα

Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο ο Ροθ μιλάει από την σκοπιά ενός μικρού παιδιού. Ειλικρινής αλλά ώριμος λόγος, από ένα παιδί που δεν ξέρει τι έρχεται αλλά κάπως το διαισθάνεται. Προς το τέλος αναρωτιόμουν πώς ο συγγραφέας θα κλείσει αυτό που άνοιξε και φυσικά για τον Ροθ δεν ήταν κάτι δύσκολο. Δύσκολο θα ειναι να μην σε επηρεάσει η προοπτική που σου δίνει όταν σε βάζει σε δύσκολη θέση.

ID #10073 | ημερομηνία: 2020-07-08
Βασίλης Μόσχος | 223 κριτικές

Τρόμος

Τι θα συνέβαινε αν ο Φραγκλίνος Ρούζβελτ έχανε το 1940 τις εκλογές για την προεδρία των ΗΠΑ από έναν φιλοναζιστή φίλο του Χίτλερ; Θα μπορούσε ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς ήρωες να είναι προδότης της πατρίδας του; Είναι δυνατόν οι Εβραίοι της Αμερικής να κινδυνεύουν όπως οι ομόθρησκοί τους στην κατεχόμενη Ευρώπη; Ο μεγαλύτερος Αμερικανός συγγραφέας της γενιάς του επιχειρεί να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα, σε μια εφιαλτική εναλλακτική εκδοχή της Ιστορίας όπου οι ΗΠΑ διολισθαίνουν στον φασισμό και τάσσονται στο πλευρό του Χίτλερ και των συμμάχων του. Διαρκώς αυτοβιογραφούμενος, ο Ροθ καθιστά τον 9χρονο εαυτό του αφηγητή και την οικογένειά του πρωταγωνιστές σε τούτο το εφιαλτικό σενάριο, και ταυτόχρονα επαναφέρει στην μόδα την alternative history λογοτεχνία. Ένα βιβλίο τρομαχτικό και καθηλωτικό, ένα δεξιοτεχνικό θρίλερ που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (148)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (128)
Orwell George
Κάκτος

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (107)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Ο αλχημιστής (107)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία