Ωραίες κοιμωμένες

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

10.0

Κριτικές

2

Συγγραφέας King Stephen
Εκδόσεις Κλειδάριθμος
ISBN 9789604618828
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 2
ID #35546 | ημερομηνία: 2020-09-01
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Συγκλονιστικό!!!

Σε μία μικρή πόλη του tooling κάνει την εμφάνισή του ένας ιός εξαπλώνεται στις γυναικείες φυλακές. γυναίκες εξαφανίζονται αλλάζουν και όταν ανοίγουν τα μάτια τους βρίσκονται σε ένα διαφορετικό νέο κόσμο. Κανείς όμως δεν πρέπει να τις ξυπνήσει για να μην χαθούν.

ID #2437 | ημερομηνία: 2020-06-05
Δανάη Ιμπραχήμ | 68 κριτικές

Μην τις ξυπνήσεις

Ειλικρινά δεν έχω λόγια για αυτό το έπος. Μολονότι δεν είναι από τα γνωστά βιβλία του Κινγκ, είναι απίστευτα δυνατό και γεμάτο μηνύματα, ενώ αποτελεί μια κραυγή φεμινισμού. Και είναι γραμμένο όχι από έναν, αλλά ΔΥΟ άντρες, πατέρα και γιο. Parenting done right. Στις Ωραίες Κοιμωμένες οι δυο Κινγκ βάζουν όλη τους συγγραφική μαεστρία πλάθοντας μια τρομακτική μυθολογία. Αυτό όμως δεν αποτρέπει την ύπαρξη ρεαλισμού. Και αυτός είναι έντονος και ωμός και υπογραμμίζει τα εγκλήματα των αντρών. Οι συγγραφείς δεν φοβούνται να επιδείξουν τα λάθη του φύλου τους με αφορμή ένα τραγικό γεγονός. Οι γυναίκες πέφτουν για ύπνο, αλλά δεν φαίνονται πρόθυμες να ξυπνήσουν. Ο αντρικός πληθυσμός κυριεύεται από τις ορμές του και κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: Καταστρέφει. Η απόγνωση και ο φόβος κατανικάει την λογική και σαν άγρια θηρία μετατρέπουν τον κόσμο σε ζούγκλα. Σκοτώνουν, κακοποιούν, καταστρέφουν. Χύνουν αίμα και δάκρυα. Στον αντίποδα, όσες γυναίκες δεν δολοφονούνται στον ύπνο τους ζουν σε μια ήρεμη κοινωνία, χωρίς πολέμους και κλιματική αλλαγή. Δεν είναι μια ουτοπία. Και εκεί υπάρχει παραβατικότητα. Επικρατεί όμως πιο εύκολα η λογική, ενώ οι γυναίκες είναι ασφαλείς. Δεν φοβούνται να περπατήσουν στο σκοτάδι, τολμούν να μην κοιτάζουν όλη την ώρα το ποτήρι τους μήπως τις υπνωτίσουν για να ασελγήσουν πάνω τους και δεν χρειάζεται να επιβληθούν για να αποδείξουν την αξία τους. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το ένα φύλο είναι κακό και το άλλο μπορεί να επιζήσει μόνο του. Σίγουρα το ένα έχει περισσότερα χρόνια ζωής δεδομένης της ηρεμίας, όμως δεν παύουν να χρειάζονται ο ένας τον άλλον. Οι Ωραίες Κοιμωμένες δεν θέλουν να κουνήσουν το δάχτυλο, αλλά να θυμίσουν ότι το ένα φύλο χρειάζεται το άλλο όχι μόνο για βιολογικούς λόγους. Επιπλέον, κάνουν την εμφάνιση τους κι άλλα σημαντικά κοινωνικά φαινόμενα, όπως η παραπληροφόρηση εν καιρώ κρίσης (αρκετά επίκαιρο δεν βρίσκετε;), η κατάχρηση εξουσίας, οι ψυχικές διαταραχές και η βία σε βάρος των Αφροαμερικάνων. Ένα τεράστιο μπράβο στον πατέρα και γιο Κινγκ για αυτό το μυθιστόρημα κι ένα μεγαλύτερο ευχαριστώ από πλευράς γυναικών.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Λυκόφως (30)
Meyer Stephenie
Ψυχογιός

Αγώνες πείνας 1 (29)
Collins Suzanne
Ψυχογιός

Ο κύριος Μερσέντες (18)
King Stephen
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Η εποχή των θρύλων (16)
Δημακόπουλος Γρηγόρης Κ.
Εκδόσεις Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία