Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.2

Κριτικές

9

Συγγραφέας Ζέη Άλκη
Εκδόσεις Μεταίχμιο
ISBN 9789605011529
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 9
ID #68904 | ημερομηνία: 2022-05-31
Elena | 2 κριτικές

Ίσως το καλύτερο της Άλκης

Έχω διαβάσει το βιβλίο πάνω από πέντε φορές. Παρόλ' αυτά, κάθε φορά αποτελούσε ξεχωριστή εμπειρία. Ήμουν ήδη θαυμάστρια της συγγραφέως προτού διαβάσω το συγκεκριμένο, αλλά άπαξ το διάβασα το αγάπησα. Είναι ένα βιβλίο που προτείνω σε όλους ανεπιφύλακτα.

ID #34708 | ημερομηνία: 2020-08-30
May Eve | 906 κριτικές

Τέλειο

Άκρως διδακτικό βιβλίο. Άξιζε το best seller του καθώς είναι πολύ διδακτικό.

ID #29129 | ημερομηνία: 2020-08-03
Γιώτα Κατσώνη | 1054 κριτικές

Συγκλονιστικό

Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί από εφήβους αλλά και ενήλικες. Στο μυθιστόρημα αυτό η Άλκη Ζέη απομακρύνεται από την ανάγκη να τροφοδοτήσει τα κείμενά της με τις παιδικές και νεανικές αναμνήσεις της. Η μνήμη δίνει τη θέση της στην παρατήρηση του σύγχρονου παιδιού και της ζωής του. Θίγονται θέματα διαπολιτισμικότητας, σύγκρουσης γενεών, δύσκολες οικογενειακές καταστάσεις, όπως αυτές προκαλούν ένα διαζύγιο, κυρίως όμως τα ναρκωτικά. Όλα τα σοβαρά κοινωνικά αυτά προβλήματα τα χειρίζεται η συγγραφέας χωρίς ηθικολογίες και διδακτισμούς, καθώς αυτά αντιμετωπίζονται αντιστικτικά μέσα από την αντιπαράθεση των αρχών και επιχειρημάτων εκπροσώπων παλαιότερων γενεών με τα σύγχρονα αδιέξοδα, τις αράχνες που η δεκατριάχρονη ηρωίδα προσπαθεί να υπερβεί μέσα από το δικό της κώδικα αξιών.

ID #25457 | ημερομηνία: 2020-07-21
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΪΠΕΤΗ | 37 κριτικές

Ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα για όλη την οικογένεια

Ένα μυθιστόρημα αληθινό και συγκινητικό που μιλάει για την Κωνσταντίνα, μια 13χρονη που βλέπει τη ζωή της να ανατρέπεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Όλα όσα ήξερε και θεωρούσε σίγουρα έχουν πια χαθεί. Οι γονείς της χωρίζουν, συνεχίζοντας την ζωή τους διαφορετικά και αναγκάζεται να ζήσει με τη γιαγιά της. Χωρίς να καταλαβαίνει τι κάνει καλά καλά αρχίζει να κατρακυλάει στον κόσμο των ναρκωτικών. Ένα ανθρώπινο, ρεαλιστικό εφηβικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, που θίγει καίρια θέματα και δείχνει στον αναγνώστη πόσο εύκολα μπορεί να μπλέξει κανείς, εξαιτίας των προβλημάτων του.

ID #24774 | ημερομηνία: 2020-07-19
Μαρία Ίσσαρη | 782 κριτικές

Σύγχρονο εφηβικό μυθιστορημα

Ένα σύγχρονο εφηβικό μυθιστόρημα ,όπως δεν μας έχει συνηθίσει η αγαπημένη Άλκη Ζέη. Διαζύγιο γονέων,μετακόμιση,ναρκωτικά,σύγχρονα αδιεξοδα,είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που διαπραγματεύεται το βιβλίο..Σίγουρα αξίζει να διαβαστεί..

ID #23130 | ημερομηνία: 2020-07-16
Κωνσταντίνα Χρυσικού | 1542 κριτικές

Εξαιρετικό

Άκρως διδακτικό βιβλίο που αναφέρεται στη χρήση ναρκωτικών ουσιών από ένα κορίτσι , την Κωνσταντίνα μετά από τεράστιες αλλαγές που σημάδεψαν τη ζωή της!

ID #21674 | ημερομηνία: 2020-07-15
Ιωάννα Γιώτα Αλεξοπούλου | 853 κριτικές

απλά αγαπημένο!

Αυτό το βιβλίο με ταξιδεύει στα παιδικά μου χρόνια. Αγαπημένο και με συγκίνηση..

ID #19021 | ημερομηνία: 2020-07-13
Έφη Καπούλα | 625 κριτικές

Παιδαγωγικό

Καλογραμμένο μυθιστόρημα, με ζωηρή αφήγηση, χιουμοριστική διάθεση όπου αρμόζει και φυσικούς διαλόγους. Παιδαγωγικό μυθιστόρημα, χωρίς βέβαια να είναι διδακτικό. Ιδανικό και για χρήση αποσπασμάτων στη σχολική διαδικασία.

ID #18757 | ημερομηνία: 2020-07-13
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Καταπληκτικό!!!

Η ζωή της Κωνσταντίνας ήρθε τα πάνω κάτω όταν χώρισαν οι γονείς της και από τη φιλική ατμόσφαιρα της καθημερινής ζωής στη Γερμανία, την έστειλαν να ζήσει με τη γιαγιά της στην Κυψέλη. Όμως την Κωνσταντίνα δεν τη νοιάζει τίποτα πια. Ας είναι καλά ο Λουμίνης και τα γαλάζια θαυματουργά χαπάκια που τη στέλνουν μια στα ουράνια και μια στον γκρεμό κι ύστερα… δεν υπάρχει επιστροφή. Ή μήπως υπάρχει

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Το δέντρο που έδινε (47)
Silverstein Shel
Δωρικός

Ένα παιδί μετράει τ' άστρα (34)
Λουντέμης Μενέλαος
Εκδόσεις Πατάκη

Ο ραφτάκος των λέξεων (32)
Παπαθεοδούλου Αντώνης
Μεταίχμιο

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία