Οι δαίμονες του πιλοποιού

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.7

Κριτικές

3

Συγγραφέας Simenon Georges
Εκδόσεις Άγρα
ISBN 9789605053710
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 3
ID #38267 | ημερομηνία: 2020-09-27
Angeliki Everkiadi (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 3 κριτικές

Ατμοσφαιρικό

Το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα που έπεσε στα χέρια μου. Με καθήλωσε τόσο η γραφή, που σχεδόν 2 μήνες μετά, τα έχω αποκτήσει σχεδόν όλα!

ID #11809 | ημερομηνία: 2020-07-09
Γωγώ Ασκιανάκη | 34 κριτικές

Δαίμονες του πιλοποιου

Η ζωή σε μια επαρχιακή πόλη όπου δολοφονούνται ηλικιωμένες γυναίκες με στραγγαλισμό. Οι δύο κεντρικοί ήρωες παίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Υπάρχει μια σχέση πολύ δυνατή ώσπου ο έλεγχος χάνεται.

ID #4111 | ημερομηνία: 2020-06-13
Tim Orfanos | 12 κριτικές

ο Σιμενόν αποδεικνύεται 'τεχνίτης' του ψυχολογικού θρίλερ!

Οι δύο κεντρικοί ήρωες φαίνονται να ενώνονται από μια κοινή μοίρα, η οποία ενεργοποιείται από το κλίμα καχυποψίας στην παραθαλάσσια κωμόπολη Λα Ροσσέλ όπου διαμένουν ο ένας απέναντι από τον άλλο, μετά από τις ασύνδετες δολοφονίες ηλικιωμένων γυναικών. Έτσι ξεκινά ένα ανελέητο και μέχρι τελικής πτώσης παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, όπου ο φόβος, οι αμφιβολίες, η έκπληξη και το μαύρο χιούμορ διανθίζουν την καθημερινότητά τους. Η 'ατμόσφαιρα' που δημιουργεί ο Σιμενόν είναι αρκετά 'σκοτεινή' και ασφυκτική εμπλουτίζοντάς την με ιδιαίτερα υπαινικτικούς διαλόγους μεταξύ του καπελά Λαμπέ και των υπόλοιπων ηρώων του βιβλίου, ενώ η μακάβρια 'χημεία' του με τον ράφτη Κασουντάς μένει αξέχαστη στο αναγνωστικό κοινό, αφού καταλήγει να συμπάσχει καί με τους δύο. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρω ότι συμφωνώ με τους κριτικούς λογοτεχνίας εκείνης της εποχής, αλλά καί της πιο σύγχρονης, οι οποίοι θεωρούν το συγκεκριμένο βιβλίο ως μια πειστική 'ανατομία' της γαλλικής επαρχίας. Στον αντίποδα, όμως, αυτής της διαπίστωσης είναι η αργοπορία (ίσως και εκβιαστική από την πλευρά του συγγραφέα) στην εξέλιξη των γεγονότων, όπως και ένα επαναληπτικό μοτίβο στα γεγονότα του 2ου μέρους που, ωστόσο, οδηγούν στην λυτρωτική κάθαρση του τέλους - το 1ο μέρος του βιβλίου είναι σίγουρα πιο 'δυνατό'. Είναι, όμως, σίγουρο ότι ο Σιμενόν επιτυγχάνει να εισχωρήσει στο μυαλό ενός ψυχοπαθούς δολοφόνου με τον πιο δημιουργικό τρόπο σε σημείο που οι αναγνώστες να προσπαθούν να μαντέψουν την επόμενη κίνηση ή σκέψη του. Για όλους αυτούς τους λόγους, πιθανόν, και λόγω της επιδραστικότητας του, το μυθιστόρημα να μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 1982 από το Κλωντ Σαμπρόλ με πρωταγωνιστές το εξαίσιο δίδυμο Μισέλ Σερό-Σαρλ Αζναβούρ - η ταινία είναι δυσεύρετη. Βαθμολογία: 4,4/5 ή 8,8/10.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Το δέμα (291)
Fitzek Sebastian
Διόπτρα

Κώδικας Da Vinci (230)
Brown Dan
Ψυχογιός

Ο χιονάνθρωπος (152)
Nesbø Jo
Μεταίχμιο

Η θεραπεία (143)
Fitzek Sebastian
Διόπτρα

Ο τρόφιμος (129)
Fitzek Sebastian
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία