Η λογοτεχνική θεωρία του εικοστού αιώνα

Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 2
ID #34037 | ημερομηνία: 2020-08-27
natnat | 769 κριτικές

σταθμός στη λογοτεχνική κριτική

Όλα τα μεγάλα ονόματα της λογοτεχνικής κριτικής σε έναν τόμο. Βιβλίο που διδάσκεται ακόμη, μιας και εγκολπώνει το σύνολο των ρευμάτων, μέσα από τα οποία άλλαξε η λογοτεχνική κριτική , αλλά και ο τρόπος που αντιμετωπίζονταν τα κείμενα έως τότε, από το φεμινιστικό βλέμμα ως την μεταποικιακή σκοπιά.

ID #12598 | ημερομηνία: 2020-07-09
Ευάγγελος Τελληγιαννίδης | 30 κριτικές

Λογοτεχνική θεωρία

Το ανθολόγιο του K. M. Newton απευθύνεται τόσο σε συγκριτολόγους και νεοελληνιστές όσο και σε οποιοδήποτε αναγνώστη που ενδιαφέρεται για τη θεωρία της λογοτεχνίας. Ξεκινώντας από το Ρωσικό Φορμαλισμό, τη Νέα Κριτική και την Ερμηνευτική, ο Newton παρακολουθεί την επίδραση που άσκησαν στην παραγωγή και προσέγγιση της λογοτεχνίας ρεύματα όπως ο Δομισμός και ο Μεταδομισμός, η Ψυχανάλυση, η Μαρξιστική Κριτική και ο Φεμινισμός. Αξιολογούνται δοκίμια από τη θεωρία της πρόσληψης, το Νέο Ιστορικισμό, το Νέο Πραγματισμό και τη Μετααποικιακή Κριτική. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της ανθολογίας έγκειται στο γεγονός ότι ο αναγνώστης έρχεται σε άμεση επαφή με τα ίδια τα κείμενα και όχι μόνο με τη θεωρία που αυτά ανέδειξαν. Έτσι, λοιπόν, εντοπίζονται κείμενα του Roman Jakobson, του Tzvetan Todorov, του Roland Barthes, του Jacques Derrida, της Julia Kristeva, του Walter Benjamin, του Michel Foucault κ.ά.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Κάπταιν (24)
Ξενάκης Στέφανος
Key Books

Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο (22)
Schopenhauer Arthur
Εκδόσεις Πατάκη

Περπατώντας στην Αθήνα (17)
Βατόπουλος Νίκος
Μεταίχμιο

Εγκλήματα γένους θηλυκού στην Ελλάδα (16)
Σόμπολος Πάνος
Εκδόσεις Πατάκη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία