Ο άνθρωπος της λίμνης

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.0

Κριτικές

2

Συγγραφέας Indridason Arnaldur
Εκδόσεις Μεταίχμιο
ISBN 9789605664077
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 2
ID #49314 | ημερομηνία: 2021-03-26
Λαμπρινή Τζούμα | 373 κριτικές

Ο άνθρωπος της λίμνης

Είναι το πρώτο του βιβλίο που διαβάζω και τώρα ξέρω γιατί τον κατατάσσουν στην κατηγορία των Nesbo και Lackberg . Εξαιρετική γραφή , ωραία ροή , σασπένς και εξαιρετική ανάλυση χαρακτήρων !

ID #3318 | ημερομηνία: 2020-06-10
Tim Orfanos | 12 κριτικές

Ένα από τα σημαντικότερα κατασκοπικά θρίλερ/αστυνομικά μυθιστορήματα!

Ο Indridason χρησιμοποιεί τη δημοσιογραφική του ιδιότητα με έναν άκρως αποκαλυπτικό τρόπο για να μας μεταφέρει στην 'σκοτεινή' ατμόσφαιρα του Ψυχρού Πολέμου, στα τέλη της δεκαετίας του '50, ο οποίος συνεχίζει να στοιχειώνει όχι μόνο κάποιους από τους επιζώντες ήρωες του μυθιστορήματος, αλλά και την αποστραγγισμένη λίμνη Κλέιβαρβατν όπου 'κρύβεται' στο πυθμένα της ένας ανθρώπινος σκελετός, δεμένος με ένα παλιό ρώσικο ραδιοπομπό. Όλοι οι ήρωες του μυθιστορήματος έχουν έντονες αντιδράσεις στα γεγονότα, και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά προσωπικότητας, στοιχεία που αποπροσανατολίζουν τον αναγνώστη από τη ταυτότητα του δολοφόνου, σχεδόν, μέχρι το τέλος. Σε αυτό το σημείο, οφείλω να τονίσω ότι ο Indridason αποδίδει φόρο τιμής στο Hakan Nesser, αφού εδώ γράφει σε παρόμοιο ύφος, και, κυρίως, ταυτόχρονα με τα γεγόνοτα του παρόντος και του παρελθόντος, αποκαλύπτει και τις κινήσεις, όσο καί τις σκέψεις του δολοφόνου, ανώνυμα. Σαν μοναδικό μειονέκτημα του βιβλίου θα μπορούσα να αναφέρω τα πολλά ονόματα των ηρώων, των γεγονότων και των πόλεων. Στην αρχή, σε κάποια σημεία, όπου υπάρχουν έντονοι διάλογοι κα γεγονότα, δεν 'φαίνεται' ξεκάθαρα το πρόσωπο που δρα, με αποτέλεσμα ο αναγνώστης να πρέπει να διαβάζει και τις προηγούμενες παραγράφους για να είναι σίγουρος. Ωστόσο, αυτό εμφανίζεται σε λίγα σημεία, προσδίδοντας έναν παραπάνω τόνο μυστηρίου στη πλοκή. Από τα πιο συναρπαστικά αστυνομικά μυθιστορήματα των Εκδόσεων 'Μεταίχμιο'. Βαθμολογία: 4.7/5 ή 9,4/10. Υ.Γ.1: Το προτείνω ανεπιφύλακτα: Δεν θα θέλετε να το αφήσετε από τα χέρια σας! Y.Γ.2: Tα 'φλάσμπακ' λειτουργούν ευεργετικά και 'κινηματογραφικά' στη ροή της πλοκής!

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Το δέμα (294)
Fitzek Sebastian
Διόπτρα

Κώδικας Da Vinci (231)
Brown Dan
Ψυχογιός

Ο χιονάνθρωπος (153)
Nesbø Jo
Μεταίχμιο

Η θεραπεία (145)
Fitzek Sebastian
Διόπτρα

Ο τρόφιμος (130)
Fitzek Sebastian
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία