Ανάστροφα

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.0

Κριτικές

2

Συγγραφέας Huysmans Joris-Karl
Εκδόσεις Στερέωμα
ISBN 9789608061736
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 2
ID #32968 | ημερομηνία: 2020-08-23
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Συγκλονιστικό!!!

«Πόσα και πόσα βράδια, κάτω από τη λάμπα που αχνοφώτιζε το σιωπηλό δωμάτιο, δεν είχε νιώσει το ακράγγιγμα εκείνης της Ηρωδιάδας που στον, τυλιγμένο απ’ το μισοσκόταδο πίνακα, του Γκυστάβ Μορώ, χανόταν ολοένα και πιο ανάλαφρη, αφήνοντας μόνο μια ακαθόριστη αναλαμπή ενός λευκού αγάλματος μέσα σε μια σβησμένη ανθρακιά από πολύτιμα πετράδια!» Ένας ύμνος στην ανθρώπινη φύση, στην ανθρώπινη ύπαρξη

ID #13116 | ημερομηνία: 2020-07-10
Ευάγγελος Τελληγιαννίδης | 30 κριτικές

Το μυθιστόρημα του fin de siècle

Ο αριστοκρατικής καταγωγής ήρωας του μυθιστορήματος, Ντεζ Εσεντ, πάσχει από την αρρώστια του αιώνα (mal du siècle), τον συνδυασμό πλήξης και κορεσμού. Θύμα της υπεραναπτυγμένης ευαισθησίας του, ο ήρωας του Huysmans προσπαθεί να απαλλαγεί από τις κοινότοπες ασχολίες του συρμού στα τέλη του 19ου αιώνα, επιδιδόμενος στη συστηματική καλλιέργεια των αισθήσεων. Στον κόσμο του Ντεζ Εσεντ η φύση και η τέχνη έχουν αλλάξει θέσεις, η φαντασία υποκαθιστά την πραγματικότητα και οι ηθικές επιταγές αναθεωρούνται. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα μυθιστόρημα διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο και σίγουρα μοναδικό. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι δεν είναι ένα μυθιστόρημα για όλους τους αναγνώστες, καθώς πρόκειται για ένα "δύσκολο" μυθιστόρημα. Η υψηλή βαθμολογία για τον λόγο ότι αποδίδεται σε ένα μυθιστόρημα ολόκληρο το λογοτεχνικό ρεύμα του τέλους του 19ου αιώνα, ένα ρεύμα που επηρέασε την ευρωπαϊκή λογοτεχνία και αυτό δεν ήταν άλλο από τη Decadence.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (124)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (114)
Orwell George
Κάκτος

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (97)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Ο αλχημιστής (97)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία