Reviews

26

Followers

31

Following

10

Βιβλία

0

Reviews

26

Followers

31

Following

10

Αγαπημένα βιβλία

0

Reviews

ΠεταλούδαΑνατριχιαστικό.

Αν θες να καταλάβεις τι πραγματικά περνούν οι πρόσφυγες από τη Συρία, αν θες να νιώσεις τον πόνο, την οδύνη, τον φόβο τους, αν θες να δεις πως είναι να αφήνεις τη χώρα σου και να ξενιτεύεσαι σε ξένα εδάφη, χωρίς να ξέρεις αν θα ζήσεις ή αν θα φτάσεις στη στεριά, πρέπει να το διαβάσεις. Ότι και να πω γι' αυτό το βιβλίο είναι λίγο. Θεωρώ πως πρέπει να το διαβάσουν όλοι. Η δύναμη αυτής της κοπέλας, της Γιούσρα. είναι αξιοζήλευτη.

0

Ένα δικό της δωμάτιοΠολύ καλό.

Ηταν το πρώτο βιβλίο που διάβασα απο τη Βιτζίνια Γουλφ και μπορώ να πω ότι μου άρεσε αρκετά. Αν και στην αρχή δυσκολεύτηκα να το διαβάσω, εν τέλει δικαιώθηκα. Εξαιρετικό βιβλίο. Σίγουρα θέλω να διαβάσω κι αλλο της συγγραφέα.

0

Ένα πτώμα στη βιβλιοθήκηΔέκα!

Πάρα πολύ καλό αστυνομικό βιβλίο. Αποτελεί εγγύηση! Αγάπησα την Μις Μαρπλ...Φανταστική πλοκή!

0

Φάε τον βάτραχό σουΕξαιρετικό

Σε μαθαίνει πως να φτιάξεις το δικό σου πρόγραμμα, με τη σειρά να βάζεις τις υποχρεωσεις σου, προκειμένου να εξοικονομήσεις χρόνο για τα ενδιαφέροντα σου και την οικογένεια σου. Σύμφωνα με αυτό το βιβλίο, πρέπει πρώτα να ξεκινάμε με τις δύσκολες δουλειές που έχουμε να κάνουμε, ώστε να μην κουβαλάμε το βάρος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, είναι υπέρ του να γράφουμε σε μια λίστα τις δουλειές που πρέπει να κάνουμε με σειρά προτεραιότητας, έτσι ώστε ο εγκέφαλος μας να τις απομνημονεύει. Προσωπικά, μου έδωσε ενέργεια για δουλειά και μελέτη. Αν νιώθετε λοιπόν πως έχετε κάπως αποδιοργανωθεί, σας το συστήνω!

0

Η κόρη του ήλιουΑγαπώ!

Είναι ευανάγνωστο, έχει συνοχή, έχει αγωνία. Αν και είναι πολυσέλιδο δεν κουράζει, καθώς τα κεφάλαια είναι μεταξύ τους τόσο άρρηκτα συνδεδεμένα που θέλεις σίγουρα να μάθεις τι γίνεται στη συνέχεια. Η πλοκή μου άρεσε, δεν ήταν κακή. Θίγει θέματα όπως τα ναρκωτικά, τη διασημότητα, την οικονομική κατάσταση και την κοινωνική ανισότητα. Για εμένα μετράει πολύ όταν μέσα από ένα βιβλίο υποφώσκουν κοινωνικά μηνύματα. Ήταν ένα ευχάριστο ταξίδι στη Νέα Υόρκη και την Κένυα. Θα βάλω 3,8/5⭐ για την λίγο αργή περιγραφή. Πιστεύω πως κάποια κομμάτια είναι ανούσια, χωρίς ωστόσο να κουράζουν ή να είναι υπερβολικά. Προφανώς και η περιγραφή είναι στοιχείο γραφής της συγγραφέως. Αυτά λίγο πολύ!

0

Σώσε μεΚαταπληκτικό!

Η εμπειρία μου μ' αυτό το βιβλίο ήταν υπέροχη. Δεν μπορούσα να το αποχωριστώ. Ακόμα κι όταν ήμουν απασχολημένη ο νους μου ήταν σ' αυτό. Η αγωνία ήταν τεράστια. Το καρδιοχτύπι δυνατό. Το φινάλε σοκαριστικό. Είναι ένα βιβλίο με ρεαλιστικά στοιχεία, απλό και καθημερινό λεξιλόγιο, χωρίς περιττές περιγραφές και χωρίς να κάνει κάπου κοιλιά. Όλα τα στοιχεία δένουν μεταξύ τους και εναρμονίζονται με την υπόθεση. Όλα δίνονται για κάποιον λόγο και όλα είναι προσεγμένα όσο πρέπει. Μου άρεσε πάρα πολύ που στον ρόλο του ντετέκτιβ ήταν γυναίκα και όχι ένας ακόμα σκληρός, απρόσωπος άντρας. Ο συγγραφέας αποτυπώνει υπέροχα την ψυχοσύνθεση των ηρώων, χωρίς τίποτα να ξενίζει και να ενοχλεί. Θα ολοκληρώσω λέγοντας ότι αυτός που αγαπά τη συγγραφή, φαίνεται.

0

Το δέμαΥπέροχο.

Από τα καλύτερα του είδους. Θα το απολαύσεις μέχρι την τελευταία σελίδα!

0

Έγκλημα στο Οριάν Εξπρέςφανταστικό!!!

Καταπλητικό βιβλίο! Θα παθεις σοκ με την εξιχνίαση του φόνου....Ένα βιβλίου που μπορεί να διαβαστεί απο όλους ευχάριστα, χωρίς να σε κουράσει!

0

Ο ΠαριζιάνοςΜέτριο

Αρχικά, θεωρώ ότι πρόκειται για ένα μέτριο βιβλίο και θα εξηγήσω αμέσως το γιατί. Όσον αφορά την ευκολία της ανάγνωσής του, μου έλειπαν αρκετά οι διάλογοι. Είναι κουραστικό σε ένα βιβλίο 700+ σελίδων να υπάρχουν ατελείωτα κατεβατά αφήγησης. Πιστεύω ότι χάνεται η διαδραστικότητα και η συνοχή όταν δεν υπάρχουν αρκετοί διάλογοι. Ακόμη, οι περιγραφές σ’ αυτό το βιβλίο ήταν πάρα πολλές, στο σημείο να γίνονται κουραστικές και περιττές. Τώρα, όσον αφορά την πλοκή, πιστεύω πως περισσότερο η συγγραφέας μας εξιστορεί και αφιερώνει σελίδες στον πρωταγωνιστή, στους γύρω του και στις διαπροσωπικές σχέσεις του, παρά στην οδύνη του πολέμου. Η συγγραφέας μας παρουσιάζει περισσότερο τις πολιτικές εξελίξεις, παρά τον πόνο των ανθρώπων εν μέσω πολέμου. Σε αυτό το βιβλίο μου άρεσε περισσότερο το γεγονός ότι έμαθα πολιτιστικά στοιχεία για τους Παλαιστίνιους και τη γλώσσα τους. Είναι ένα βιβλίο που σίγουρα θα σε κάνει να μάθεις πράγματα για τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, καθώς είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας. Έχει αρκετή δόση ρεαλισμού και απόλυτη παραστατικότητα της ζωής των Παλαιστίνιων. Ήταν μια διαφορετική αναγνωστική εμπειρία για εμένα η οποία μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Εν τέλει, αν σου αρέσουν τα ιστορικά βιβλία και θες να μάθεις στοιχεία για την Παλαιστίνη, τότε φυσικά και πρέπει να το διαβάσεις! Πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν ότι δεν είναι ένα χαλαρό βιβλίο. .

0

Η λάμψηυπέροχο

Στην αρχή δυσκολεύτηκα πολύ μέχρι να καταλάβω τον τρόπο γραφής του. Αδυνατούσα να διαβάσω πολλές σελίδες μαζί. Έπειτα από τις 200 σελίδες, είχα καταλάβει πια τον τρόπο γραφής του, τα υπονοούμενα, το τι σημαίνουν οι διαφορετικοί τύποι γραμματοσειράς. Μπορούσα να το προχωρήσω πιο εύκολα. Τότε η εμπειρία έγινε φανταστική. Αν και οι περιγραφές ήταν εκτεταμένες, μπορούσες να τις κάνεις εικόνα. Ήταν σαν να διαβάζεις σενάριο ταινίας. Σαν να διαβάζεις τις σκέψεις του σκηνοθέτη. Ο φόβος, ο τρόμος κι η αγωνία επικρατούν. Η ένταση ολοένα και αυξάνεται. Και ποιος άραγε δεν θα φοβόταν σε ένα παλιό ξενοδοχείο που δεν έχει ξαναπάει ποτέ, που είναι στη μέση του πουθενά και που έξω το μόνο που αντικρίζεις είναι απέραντη μάζα χιονιού. Ποσο μάλλον όταν εμφανίζονται παράξενες και περίεργες οντότητες...

1

Η φάρμα των ζώωνφανταστικό

Πρέπει να διαβαστεί από όλους αυτό το βιβλίο!!! Απ' τις καλύτερες αλληγορίες...

0

HippieΜέτριο -

Δεν μου άρεσε καθόλου. Ήταν σαν να είδα εναν διαφορετικό Κοέλιο, εναν Κοέλιο που δεν έχω διαβάσει ποτέ. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την αληθινή ζωή του Κοέλιο, τοτε αξίζει να του ρίξετε μια ματιά.

0

Νουρίν: Η νύχτα που φώτισε τη μέραΑξιόλογο

Ενα πολύ καλό, ευκολοδιάβαστο βιβλίο που περνάει κοινωνικά μηνύματα όπως του ρατσισμού, των κοινωνικών ανισοτήτων. Διαβάζεται πραγματικά σε μια μέρα και σε κάνει ένα με τους χαρακτήρες. Αξίζει αν θέλετε να διαβάσετε κάτι ανάλαφρο.

0

ΠροσμονήΚαλό, ανάλαφρο

Τα θετικά, είναι ότι μου άρεσε πάρα πολύ το γεγονός ότι διαδραματιζόταν σε ένα χωριό της Κοζάνης. Εμπεριείχε όλα τα στοιχεία ενός ελληνικού παραδοσιακού χωριού που προσωπικά αγαπώ. Επίσης, κύλησε εύκολα και γρήγορα. Το λεξιλόγιο ήταν απλό, οι πρωταγωνιστές συγκεκριμένοι, χωρίς να σε μπερδεύει με πολλά ονόματα.Απ' την άλλη μεριά, εντόπισα κάποια στοιχεία που δεν μου άρεσαν και που θα μπορούσαν να βελτιωθούν. Το βιβλίο σε όλη του σχεδόν την έκταση είναι σε τριτοπρόσωπη αφήγηση. Θεώρησα υπερβολική την τόση αφήγηση. Θα προτιμούσα περισσότερη παραστατικότητα και περισσότερους διαλόγους.

0

Επτά ψέματαΚαταπληκτικό!

Δώστε βάση! Ότι και να πω γι' αυτό το βιβλίο θα είναι λίγο. Ήταν ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει εδώ και μήνες. Ήταν μια υπέροχη αναγνωστική εμπειρία. Τι να πρώτο πω; Φανταστική, πρωτότυπη υπόθεση. Η αγωνία στο έπακρο. Απόλυτη αμεσότητα μεταξύ ανάγνωση και συγγραφέα. Ένιωσα πως ήμουν συμμέτοχη σε όλα τα γεγονότα. Όλα τα γεγονότα περνούσαν από μπροστά μου. Ήθελα να μπω μέσα στο βιβλίο και να επέμβω! Η αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο με ξετρέλανε. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα σε κερδίζει ολοκληρωτικά. Υπάρχουν στιγμές που σου κόβουν την ανάσα. Σοκαρίστηκα με πολλά γεγονότα. Αυτό που θέλω να πω και ίσως έχει περισσότερη σημασία, είναι ότι ήταν ένα βιβλίο που μου οξυνε σε μεγάλο βαθμό τα συναισθήματά μου. Με έπιασε κυριολεκτικά χτυποκάρδι. Αν δεν είναι αυτό πετυχημένο βιβλίο, ποιο είναι; Αν είναι στη λίστα σας ήδη, αγοράστε το αμέσως. Δεν θα το μετανιώσετε καθόλου. Νομίζω καταλάβατε τον ενθουσιασμό μου, δεν χρειάζεται να πω περισσότερα. Από εμένα είναι ΝΑΙ!!!

0

Πως θα αφήσεις το καλό να μπει στη ζωή σουΕξαιρετικό

Αρχικά, εμπιστεύομαι πάρα πολύ τα βιβλία που είναι γραμμένα από ψυχιάτρους. Οσο να' ναι, αποτελούν αυθεντία. Άλλο ένα χαρακτηριστικό που αγαπώ στα βιβλία αυτοβελτίωσης, είναι να εμπεριέχουν απλές ιστορίες από ασθενείς. Θεωρώ πως κατανοώ ακόμη περισσότερο το νόημα και το "μάθημα". Το συγκεκριμένο βιβλίο έχει και τα δύο αυτά βασικά χαρακτηριστικά. Περιέχει τρόπους και τεχνικές με τις οποίες μπορούμε να γίνουμε "καλύτεροι" άνθρωποι. Μας αναλύει πως μπορούμε να φέρουμε την ευτυχία, την επιτυχία, την ευημερία και την αφθονία στη ζωή μας. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του εν λόγω βιβλίου που αγάπησα είναι το ότι όλα είναι απολύτως τεκμηριωμένα από ιατρικής άποψης. Εξηγεί, μέσα από μελέτες και έρευνες πως πχ το γέλιο μπορεί να συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Ή ακόμη, πως η ηρεμία κράτα χαμηλά και φυσιολογικα τα επίπεδα της χοληστερόλης. Επιπλέον, ένα επίσης θετικό του βιβλίου είναι πως περιέχει αναφορές από τους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Η Ελλάδα μας είναι παντού..! Πρόκειται για ένα ευανάγνωστο και κατανοητό βιβλίο που θα το διαβάσεις αρκετά ευχάριστα! Θα σου προσφέρει όχι μόνο συμβουλές για να κάνεις καλύτερη τη ζωή σου αλλά και σπουδαίες γνώσεις στον τομέα της ιατρικής.

0

Μυρωδιά από σανίδιΥπέροχο.

Έκλαψα με το συγκεκριμένο βιβλίο. Είναι υπέροχο, θαυμάσιο. Με ταξίδεψε πραγματικά στην πιο παλιά εποχή χωρίς να την έχω ζήσει ωστόσο. Φανταστική εμπειρία.

1

Φως μέσα στη θύελλαΤέλειο

Ήταν το πρώτο μου βιβλίο που διάβασα του κ. Κρομμύδα Απ την αρχή σου δημιουργεί αγωνία και άγχος! Μου άρεσε που το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν περιπέτεια και όχι ρομαντικο όπως τα υπόλοιπα του συγγραφέα. Θέλεις να γυρίσεις αμέσως την επόμενη σελίδα και να δεις τι θα γίνει στη συνέχεια. Δεν γίνεται να το σταματήσεις κάπου, κι αυτό είναι επιτυχία.

1

ΆλεφΚαλούτσικο

Ωραίο, αρκετά ταξιδιάρικο. Ωστόσο, πρέπει να λάβει κανείς υπ όψιν του ότι δεν πρόκειται για ένα φιλοσοφικό βιβλίο όπως άλλα του Κοέλιο. Πρόκειται για ένα πιο αυτόβιογραφικο βιβλίο του συγγραφέα, μια προσωπική του ιστορία. Αν αγαπάτε τον Κοέλιο, αξίζει να το διαβάσετε.

0

Πέντε μικρά γουρουνάκιαΑνατρεπτικό

Όταν το μυαλό σου πηγαινει σε 5-6 πιθανούς δολοφονους αλλά τελικά δεν είναι κανένας απ' αυτούς, τότε ένα αστυνομικό βιβλίο θεωρείται πετυχημένο. Δικαίως θεωρείται απ' τα καλύτερα της Αγκάθα μας!

0

Η θεραπείαΑγαπημένο!

Απ' τα καλύτερα αστυνομικά που έχω διαβάσει. Κυλάει υπέροχα, μπαίνεις στη πλοκή απ' την πρώτη στιγμή, απλοϊκά γραμμένο και το σημαντικότερο, άκρως ανατρεπτικό!

2

Ο χιονάνθρωπος (Μεταίχμιο Pocket)Υπέροχο, καθαρό αστυνομικό

Μου πήρες μόλις 6 μέρες να το ολοκληρώσω, γεγονός θετικό, καθώς πρόκειται για ένα βιβλίο 650 σελίδων. Η επιτυχία και η ποιότητα ενός βιβλίου φαίνεται αναμφισβήτητα από το ποσό γρήγορα και εύκολα κυλάει. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα άκρως ανατρεπτικό, κινηματογραφικό και ατμοσφαιρικό βιβλίο. Ωραίες, λιτές περιγραφές, εναλλαγές στον χρόνο, χωρίς τίποτα να κουράζει. Από την πρώτη σελίδα μέχρι τη τελευταία, σε κρατάει σε εγρήγορση και σου οξύνει την αγωνία. Τις τελευταίες 150 σελίδες της διάβασα μονοκόμματα διότι φυσικά όλο το ζουμί ήταν εκεί. Αυτό που έχω να πω είναι ότι αναμφίβολα είναι ένα καλογραμμένο αστυνομικό βιβλίο. Μέχρι εκεί όμως. Δεν μπορώ να πω ότι στο τέλος με άφησε άφωνη ή ότι με συγκλόνισε. Προσπάθησα να μην πω πολλά για την πλοκή, ώστε να μην κάνω spoil σε όσους θέλουν να το διαβάσουν. Θα διαβάσω ένα ακόμη του Nesbo, το Νυχτερίδες, ώστε να μπορώ να έχω άποψη και για τον τρόπο γραφής του συγγραφέα. Αυτά

0

Ο αλχημιστήςY-ΠΕ-ΡΟ-ΧΟ

Ο Αλχημιστής είναι το αγαπημένο μου βιβλίο όλων των εποχών. Το διάβασα στην εφηβεία μου και μου άλλαξε τελείως τον τρόπο σκέψης μου. Με έμαθε να σκέφτομαι πιο αισιόδοξα και μου όξυνε τη θέλησή μου να κάνω και να καταφέρω πράγματα στη ζωή μου. Όσοι θέλετε να διαβάσετε κάτι ανάλαφρο μα με τεράστιο νόημα, τότε είστε εδώ!

0

Ο ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλίαΌ,τι και να πω είναι λίγο.

Πραγματικά, αυτό το βιβλίο πρέπει να διαβαστεί από όλους! Μία τόσο απλή και αθώα ιστορία, με απλό λεξιλόγιο, απλή αφήγηση που όμως σε καθηλώνει απ' τη πρώτη στιγμή! Είναι απ' τα βιβλία που έχω φυλάξει στη καρδιά μου, είναι ένα απ' τα αγαπημένα μου. Θα σου αλλάξει τρόπο σκέψης και φιλοσοφία... Αγοράστε το με τη πρώτη ευκαιρία!

0

ΕβόραΗ δική σου Εβόρα...

Η Εβόρα είναι ένα βιβλίο που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στη φύση, σε βουνά, σε λίμνες, εκει όπου όλα μοσχοβολούν και μας χαρίζουν ευφορία...Προσωπικά, είμαι άτομο που λατρεύει τη φύση, τα πέτρινα σπίτια, τις υπέροχες μυρωδιές του χωριού, τα λουλούδια. Λατρεύω να υπάρχουν γύρω μου φυτά. Νιώθω πως μου ομορφαίνουν τη ζωή λίγο παραπάνω. Επομένως, όσον αφορά αυτό το κομμάτι, με κέρδισε ήδη. Επιπλέον, είναι ένα βιβλίο αγωνιώδες, ρομαντικό, περιπετειώδες. Τα εμπεριέχει όλα. Ωστόσο, πριν το αγοράσεις πρέπει να είσαι προετοιμασμένος ψυχολογικά για το τι έπεται. Έχει μία δόση θλίψης και πόνου αυτό το βιβλίο, χωρίς ωστόσο να χάνει το βασικό νόημα και να βγαίνει εκτός ορίων. Κυριαρχεί μία απόλυτη αρμονία και ισορροπία.

2

Η άλλη σταχτοπούταΑξιόλογο

Είναι ένα βιβλίο με αρκετά έντονο παραμυθικό στοιχείο, καθώς και στοιχεία φαντασίας. Διαδραματίζεται σε μία εποχή όπου κυριαρχούν οι βασιλείς και οι βασίλισσες, στην εποχή που οι κοινωνικές ανισότητες είναι αρκετά έντονες. Η Μοίρα και ο Κλήρος παίζουν το παιχνίδι τους. Θα νικήσει η Μοίρα ή ο Κλήρος; Τι γίνεται όταν όλοι σε κρίνουν απ’ την εξωτερική σου εμφάνιση; Η εξωτερική εμφάνιση αντικατοπτρίζει τον εσωτερικό κόσμο; Εστιάζοντας στα διαφορετικά πρόσωπα της ομορφιάς, στην αποδοχή του εαυτού και στη δύναμη των ανθρώπων να παίρνουν το πεπρωμένο στα χέρια τους, αυτή η μοντέρνα εκδοχή του παραμυθιού μιλάει στη γυναικεία ψυχή. Σ’ αυτό το βιβλίο ξεδιπλώνεται η προσπάθεια της πρωταγωνίστριας, της Ιζαμπέλ, να βρει ξανά τον εαυτό της, τα κομμάτια της καρδιάς της. Πηγαίνει κόντρα στα κακόβουλα σχόλια των γύρω της, ακόμα και της οικογένειάς της, προκειμένου να φτάσει στον τελικό της στόχο, να νιώσει ξανά ο εαυτός της. Έπειτα από σαράντα κύματα, θα τα καταφέρει άραγε; Θα γίνει αυτό που πάντα ονειρευόταν; Αν και είναι ένα βιβλίο 500+ σελίδων, κυλάει αρκετά γρήγορα, δεν είναι καθόλου κουραστικό και δεν κάνει σε κανένα σημείο ‘’κοιλιά’’. Πρόκειται για παραμύθι το οποίο ούτε κουράζει, ούτε ξενίζει. Είναι εμπλουτισμένο με πλούσιες εικόνες, ζωντάνια, κινηματογραφικότητα και σου προκαλεί έντονη αγωνία. Γίνεσαι ένα με την πρωταγωνίστρια, γίνεσαι θεατής. Προσωπικά, με ταξίδεψε πίσω στον χρόνο, στην εποχή που διάβαζα παιδικά, γλυκά παραμύθια. Είναι ιδανικό για όσες θέλουν να γευτούν ξανά τη μαγεία του παραμυθιού, να ταξιδέψουν σε μαγικά δάση με νεράιδες, μάγια και άλλα τεχνάσματα της φαντασίας. Είναι ώρα να γνωρίσουμε και την...άλλη Σταχτοπούτα.

1