Thirteen Reasons Why

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

7.4

Κριτικές

5

Συγγραφέας Asher Jay
Εκδόσεις Razorbill
ISBN 9781595141880
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 5
ID #45535 | ημερομηνία: 2021-01-09
Κική Μπόγδανου | 140 κριτικές

13 Reasons

Ενδιαφέρον θέμα. Διαφωνώ με κάποιους λόγους όπως και θα ήθελα να υπάρχει και κάτι για τον πρωταγωνιστή γιατί πραγματικα θα με εντυπωσίαζε αυτός ο γλυκός χαρακτήρας να αλλάξει ξαφνικά. Σε γενικές γραμμές μου άρεσε.

ID #36378 | ημερομηνία: 2020-09-10
@readandcapture_by_mariaroussou | 125 κριτικές

Βιβλίο με εξαιρετικά μηνύματα για τους νέους και όχι μόνο

Το μυθιστόρημα αυτό αν και κατατάσσεται στην κατηγορία "νεανική λογοτεχνία", ασχολείται με ένα θέμα δύσκολο και σοβαρό που με αφορά σαν άνθρωπο-μαμά και μας αφορά όλους. Η αυτοκτονία σε νεαρές ηλικίες είναι ένα τραγικό γεγονός, με ανυπολόγιστες και αγιάτρευτες πληγές για το ευρύτερο περιβάλλον του αυτόχειρα. Σ'αυτή την ιστορία περιγράφετε μοναδικά η πολυπλοκότητα των συναισθημάτων, της σκέψης και των καταστάσεων που βιώνει ένας έφηβος άνθρωπος και κυρίως μας δείχνει με τον πιο σκληρό τρόπο πως η συμπεριφορά μας και τα λόγια μας μπορούν να επηρεάσουν, να στιγματίσουν και να "διαλύσουν" την εύθραυστη ψυχολογία ενός συνανθρώπου μας. Τα μηνύματα του βιβλίου πολλά για νέους αλλά και μεγάλους. Η κοινωνίας μας βιώνει έτσι και αλλιώς τα τελευταία χρόνια  μια "αδιάκοπη έντονη εφηβεία" σε διάφορα επίπεδα και το συναντάμε γύρω μας με πολλά νεύρα και την τάση να πληγώνουμε τους άλλους γύρω μας αγνοώντας τις συνέπειες. Γρήγορο, με ένα πανέξυπνο τέχνασμα από ηχογραφημένες κασέτες που ξεδιπλώνουν την ιστορία και ξεκαθαρίζουν την πλοκή των γεγονότων. Εγώ από όλη αυτή τη στενάχωρη πλοκή, θα κρατήσω το διδακτικό μήνυμα-μάθημα πως πρέπει να νοιαζόμαστε για τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω μας, να δίνουμε ευκαιρία στους γυρω μας για να τους γνωρίσουμε μέσα από τα δικά μας μάτια, να μην μένουμε άπραγοι απέναντι σε αδικίες, να κάνουμε το σωστό και να σταματάμε τις λάθος συμπεριφορές. Η ιστορία της Χάνας, είναι μια μικρή θλιβερή μεν, αλλά ουσιαστική υπενθύμιση πως οι ανθρώπινες σχέσεις χρειάζονται σεβασμό, αγάπη και ειλικρίνεια. Αν φερόμαστε έτσι στο διπλανό μας, σίγουρα όλοι μας θα είμασταν πιο ευτυχισμένοι.

ID #30584 | ημερομηνία: 2020-08-11
Anthi Mastrogiannaki | 96 κριτικές

Συγκλονιστικό

Για το συγκεκριμένο βιβλίο οι απόψεις ποικίλουν, κάποιοι θεωρούν ότι είναι αριστούργημα και κάποιοι ότι περιέχει σκηνές βίας και ρατσισμού που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην ψυχοσύνθεση ενός εφήβου. Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι είναι συγκινητικό, είναι συγκλονιστικός ο τρόπος που η Hannah μετά την αυτοκτονία της παραδίδει 13 κασέτες στον Clay στο μόνο άτομο που δεν είχε κακό σκοπό για αυτήν, είναι επίσης τραγικό ότι ο Clay και η Hannah είχαν την ευκαιρία να είναι μαζί αλλά δυστυχώς με όλα αυτά που συνέβησαν στην Hannah αυτό δεν πραγματοποιήθηκε. Το θέμα του βιβλίου είναι το bullying που δέχεται η Hannah στο σχολείο και που στο τέλος την οδηγεί στην αυτοκτονία. Φαινόμενα και τα δύο που συμβαίνουν καθημερινά, συνεχώς, δίπλα μας. Πιστεύω άξιζε το ότι παίχτηκε και σαν σειρά στο Netflix.

ID #5233 | ημερομηνία: 2020-06-25
neokay | 47 κριτικές

problematic fav

Όταν είχα πρωτοδιαβασει αυτό το βιβλίο μου φαινόταν καταπληκτικό. Τώρα όμως μπορώ να αναγνωρίσω όλα τα χαρακτηριστικά που το κάνουν προβληματικό και ίσως insensitive ως προς τα θέματα που χειρίζεται.

ID #2364 | ημερομηνία: 2020-06-05
Eleni | 12 κριτικές

Θίγει σημαντικά θέματα

Όμως, εάν κάποιος επηρεάζεται εύκολα καλό θα ήταν να το αποφύγει καθώς περιέχει βία, ναρκωτικά, κάποιες περιγραφικές σκηνές κλπ.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

The Fault in Our Stars (18)
Green John
Penguin Books Ltd

Origin: A Novel (14)
Brown Dan
Doubleday Books

A Court of Wings and Ruin (10)
Maas Sarah J
Bloomsbury Publishing Plc

The Help (8)
Stockett - Kathryn
Penguin Books Ltd

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία