Κρυφή φωτιά

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

7.5

Κριτικές

2

Συγγραφέας Shamsie Kamila
Εκδόσεις Ψυχογιός
ISBN 9786180126860
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 2
ID #63350 | ημερομηνία: 2022-02-05
Ευφροσύνη Π. | 67 κριτικές

Αξιόλογη σύγχρονη εκδοχή της "Αντιγόνης"

Ενδιαφέρον εγχείρημα, αλλά τα πρώτα 2/3 του βιβλίου μού φάνηκαν ανούσια, θα μπορούσαν πολύ αποτελεσματικά να έχουν συμπυκνωθεί σε 20 σελίδες. Η αισθηματική ιστορία επιφανειακή για τα δικά μου γούστα, η επαφή του αναγνώστη με την Ίσμα/Ισμήνη μένει ανολοκλήρωτη (η συγγραφέας καταναλώνει όλο το πρώτο τεράστιο κεφάλαιο για να χτίσει τη σχέση μας μαζί της κι έπειτα την ξεχνά ολοκληρωτικά σχεδόν, γιατί μας αναγκάζει να ασχοληθούμε με την εκνευριστική Ανίκα/Αντιγόνη), έχουμε ωστόσο μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση της οπτικής γωνίας του Καραμάτ/Κρέοντα. Οι ήρωες με κούρασαν, δεν βίωσα τα προσωπικά δράματα ή τη φαινομενικά δυνατή σκηνή του τέλους αρκετά έντονα, εκτίμησα περισσότερο τον αντίκτυπο και την έκταση των προσωπικών επιλογών στην σύγχρονη κοινωνία. Συνολικά ωστόσο, το έργο αυτό αξίζει λόγω του τρίτου μέρους, όπου συνοψίζει και εκθέτει επί της ουσίας τις παθογένειες του κόσμου στον οποίο ζούμε.

ID #10961 | ημερομηνία: 2020-07-08
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Μοναδικό!!!

μία συγκινητική ιστορία για την πάλη ανάμεσα στην αγάπη και την πίστη του μεταφέρει την Αντιγόνη του Σοφοκλή στην πολύπλοκη σημερινή πραγματικότητα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία