ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.5

Κριτικές

2

Συγγραφέας
Εκδόσεις
ISBN 9786180217223
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 2
ID #51876 | ημερομηνία: 2021-05-06
Λίτσα Κοντογιάννη | 61 κριτικές

Κρητικές Βιβλίων

ΜΕΣΟ ΤΕΧΝΗΣ!!! Λίτσα Κοντογιάννη Αυτό το βιβλίο δεν είναι ένα απλό αστυνομικό μυθιστόρημα. Είναι αρκετά πράγματα μαζί. Θα μπορούσα να πω πως είναι κατά βάση ένα αστυνομικό θρίλερ, αλλά κι ένα ψυχογράφημα, κι ένα σκοτεινό ψυχολογικό θρίλερ ταυτόχρονα. Η χαρισματική γραφή της κυρίας Μεταξά ξέρει να μας παρασύρει στη δίνη της υπόθεσης και να μας κρατά δέσμιους μέχρι τη τελευταία σελίδα. Όσο περισσότερο το διαβάζουμε και προχωράει η πλοκή, τόσο περισσότερο πωρωνόμαστε και θέλουμε να το διαβάσουμε απνευστί. Η συγγραφέας μας, αυτή τη φορά τολμά και καταπιάνεται με ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα, που δεν το βρίσκει κανείς εύκολα στην ελληνική λογοτεχνία. Καταπιάνεται με την θρησκοληψία και τον θρησκευτικό φανατισμό. Το μοναδικό δίδυμο του Μάνου Βαρσάμη και της Έλσας Γληνού καλείται να διαλευκάνει μια σειρά δολοφονιών που γίνονται στο όνομα της Αγίας Γραφής. Έτσι μετατρέπεται η προσωπική αίσθηση του δολοφόνου σε εκδίκηση. Πόσο πραγματικά επικίνδυνοι γίνονται όλοι αυτοί που εκφράζουν ένα τέτοιο δόγμα; Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η θρησκευτική χειραγώγηση με απώτερο σκοπό την απόδειξη της πίστεως στο Θεό; Πόσο αρρωστημένη μπορεί να γίνει μια τέτοια κατάσταση; Και οι ύποπτοι στη υπόθεση αυτή δεν είναι λίγοι. Τα υπόλοιπα πρόσωπα που αναφέρονται στην ιστορία κάθε άλλο παρά κομπάρσοι είναι, έχουν μια άμεση σχέση με την εξέλιξή της. Μια μυστηριώδης ατμόσφαιρα σε dark αποχρώσεις, μια απόλυτα κινηματογραφική γραφή, ολοζώντανη, γεμάτο ένταση, δράση και αγωνία, έχει μια απίστευτη πλοκή, όπου κυριαρχεί το σασπένς και οι συνεχείς ανατροπές, με τη κυριότερη να λαμβάνει χώρα στο τέλος. Είναι πραγματικά μαγικό που η συγγραφέας μας δεν μας παρουσιάζει απλά και μόνο την εξιστόρηση ενός εγκλήματος και τη λύση του, αλλά καταφέρνει και κάνει μια ανατομία στην ανθρώπινη ψυχή, μια απόπειρα να καταλάβει κάποιος τι ωθεί ένα άτομο στον φόνο, τι οπλίζει το χέρι του και τον οδηγεί να αφαιρέσει μια ζωή. Πόσο πραγματικά κακό μπορεί να γίνει το καλό, και πως η αγάπη μπορεί έτσι απλά να χαθεί και να πάρει τη θέση της το μίσος και ο άνθρωπος να γίνει ο απόλυτος και αδέκαστος κριτής και αντί να συγχωρεί να εκδικείται; Όψεις του ιδίου νομίσματος άραγε; Αγαπητέ αναγνώστη, είναι η σειρά σου να το ανακαλύψεις.

ID #49405 | ημερομηνία: 2021-03-28
Σώτη Χα | 8 κριτικές

Το χέρι του Θεού, Ελευθερία Μεταξά ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑΣ

Συγκλονιστικό. Δεν είναι από τα βιβλια που διαβάζονται σε μία και δύο ημέρες και αυτό είναι στα θετικά του. Εχει γραφή που σε γραπώνει, δράση και εξέλιξη που σε συναρπάζει και ήρωες που έχουν περάσει πλέον στο κατώφλι της τελειότητας, αριστουργηματικά δημιουργημένοι απο την Ελευθερία Μετάξα. Εύγε!

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Μια νύχτα ακόμη (170)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Εβόρα (151)
Κρόμμυδας Κώστας
Διόπτρα

Μια φορά κι ένα μπορώ… (128)
Στυλιαρά Ρενέ
Queens Publication

Το βιβλίο της Κατερίνας (73)
Κορτώ Αύγουστος
Εκδόσεις Πατάκη

Μυρωδιά από σανίδι (57)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία