Η κυρία με τις καμέλιες (Μεταίχμιο pocket)

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.0

Κριτικές

5

Συγγραφέας Dumas Alexandre
Εκδόσεις Μεταίχμιο
ISBN 9786180301540
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 5
ID #48270 | ημερομηνία: 2021-03-16
Lygeri Simeionopoulou | 235 κριτικές

Η κυρία με τις καμέλιες

Ως ερωτική ιστορία του 1800 είναι τρομερά παρωχημένη. Όμως, πέρα από το γεγονός ότι το βιβλίο λειτουργεί ως διεξοδική πολιτισμική μελέτη της εποχής, ο Δουμάς αποδεικνύεται πολύ μπροστά της εποχής του με σκέψη οικουμενική, ειλικρινή και πανανθρώπινη. Σταχυολογώντας κάποιες εκφράσεις από το βιβλίο που για μένα συνοψίζουν και το πραγματικό λόγο να το διαβάσει κανείς σήμερα, ο Αλέξανδρος Δουμάς λέει: "Οι προσπάθειες όλων των ευφυών ανθρώπων στοχεύουν στο ίδιο όραμα και κάθε ισχυρή θέληση στηρίζει την ίδια αρχή: να είμαστε καλοί, να είμαστε αληθινοί! Το κακό δεν είναι παρά ματαιότητα, ας έχουμε την περηφάνια της καλοσύνης και πάνω απ'όλα ας μην απελπιζόμαστε. Ας μην περιφρονούμε τη γυναίκα που δεν είναι μητέρα, κόρη ή σύζυγος. Ας μην εκτιμάμε μόνο την οικογένεια, ας μην είμαστε επιεικείς μόνο με τον εγωισμό." "Έχουμε εραστές που είναι εγωιστές και που ξοδεύουν την περιουσία τους όχι για μας, όπως ισχυρίζονται, αλλά για να ικανοποιήσουν τη ματαιοδοξία τους. Μας θέλουν χαρούμενες όταν είναι χαρούμενοι, υγιείς όταν πεινάνε... Είμαστε οι καλύτερες για τον εγωισμό τους και οι χειρότερες για την εκτίμηση τους..."

ID #33912 | ημερομηνία: 2020-08-27
mαriliα | 44 κριτικές

Η κυρία με τις καμέλιες

Υπέροχο βιβλίο! Δεν έχω διαβάσει αυτήν την έκδοση, αλλά ως θέμα αξίζει να το διαβάσετε! Ένα βιβλίο με πρωταγωνιστές που θα τους λατρέψεις από το πρώτο κεφάλαιο!

ID #26052 | ημερομηνία: 2020-07-22
ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥ | 1138 κριτικές

Εξαιρετικό !!

Έμπνευση για την ηρωίδα του Δουμά, τη Μαργαρίτα Γκοτιέ, και την τραγική της ιστορία στάθηκε η Μαρί Ντιπλεσί, μία από τις διασημότερες εταίρες του Παρισιού, η οποία πέθανε το 1847 σε ηλικία μόλις είκοσι τριών ετών από φυματίωση, βουτηγμένη στα χρέη της πολυτελούς ζωής της.

ID #22039 | ημερομηνία: 2020-07-15
Λιάτου Βούλα | 18 κριτικές

Η κυρία με τις καμέλιες

Ενα υπέροχο, βαθια συγκινητικό βιβλίο. Παρά το γεγονός οτι εχει γραφτεί χρονια πριν παραμένει διαχρονικό. Ένα κλασικό σύγγραμμα που αγγίζει καθε αναγνώστη.

ID #2873 | ημερομηνία: 2020-06-07
Georgia Grig (Bookcrush_gr) | 149 κριτικές

Η κυρία με τις καμέλιες

Ένα μικρό διαμαντάκι. Μια τραγική ιστορία αγάπης που συγκινεί! Ποιητικά γραμμένο και με χαρακτήρες που ξεχωρίζουν, το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (134)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (121)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (102)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (100)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία