Χέρια μικρά

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

7.2

Κριτικές

5

Συγγραφέας Barba Andres
Εκδόσεις Μεταίχμιο
ISBN 9786180312546
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 5
ID #37441 | ημερομηνία: 2020-09-24
Pythagoreio_theorima | 60 κριτικές

Μέτριο

Ήδη από την περίληψη μου κίνησε το ενδιαφέρον καθώς η ιστορία πραγματεύεται τον θάνατο των γονιών ενός μικρού κοριτσιού και τον άμεσο εγκλεισμό του σ’ένα ορφανοτροφείο. Εκεί η πρωταγωνίστρια Μαρίνα προτείνει στα υπόλοιπα κορίτσια ένα πραγματικά περίεργο παιχνίδι, το οποίο αποδέχονται αμέσως όλες να το παίξουν. Η αλήθεια είναι πως το βιβλίο είναι από τα πιο περίπλοκα και σύνθετα που έχω διαβάσει. Είναι τόσο απλό που καταλήγει να είναι σύνθετο. Ο συγγραφέας δεν αναλύει τις αιτίες της συμπεριφοράς του κοριτσιού αφήνοντας στον αναγνώστη να τις αντιληφθεί. Η περιγραφή των συναισθημάτων αλλάζει συχνά οπτική γωνία. Από τη μία η αφήγηση πραγματοποιείται από την οπτική ενός άλλου κοριτσιού κι από την άλλη από την ίδια την πρωταγωνίστρια.

ID #9093 | ημερομηνία: 2020-07-06
Πέττα Κατερίνα | 833 κριτικές

Αξιέπαινο

Το βιβλίο είναι γραμμένο με έναν ρυθμό που σχεδόν σε υπνωτίζει όσο το προχωράς, σε μαγνητίζει και σε βυθίζει όλο και περισσότερο στην πλοκή του. Ένα μικρό σε όγκο βιβλίο που περνάει μεγάλα μηνύματα.

ID #7783 | ημερομηνία: 2020-07-04
Μαρία Μιχαλάκη | 54 κριτικές

Ιδιαίτερο και βαθύ

Σπάνια πιάνεις στα χέρια σου ένα βιβλίο τόσο σύντομο και παράλληλα τόσο περιεκτικό συναισθήματος, τόσο τρομακτικό και μαγνητικό συνάμα. Ένα από αυτά τα σπάνια διαμάντια είναι το Χέρια Μικρά του Ισπανού Adres Barba. Κεντρικό πρόσωπο η εφτάχρονη Μαρίνα που μετά τον θάνατο των γονιών της μεταφέρεται σε ένα ορφανοτροφείο και προσπαθεί να γίνει δεκτή από τα υπόλοιπα κορίτσια. Η ιδιαίτερη σχέση που δημιουργείται μεταξύ των κοριτσιών δεν θα αργήσει να οδηγήσει στο πιο διεστραμμένο παιχνίδι. Ο Barba εισάγει έννοιες και κανόνες που ανήκουν στον κόσμο των μεγάλων σε αυτόν των παιδιών και δημιουργεί ένα σύμπαν που συνυπάρχουν τρομακτικά δίπολα: αθωότητα και βία, αγάπη και πόνος, ομορφιά και σήψη. Το Χέρια Μικρά αποτελεί ένα βαθύ ψυχογράφημα του σκοταδιού που κρύβουμε όλοι μέσα μας και που τόσο προσπαθούμε να κρύψουμε.

ID #6578 | ημερομηνία: 2020-07-01
Μαρία Γκιούλη | 142 κριτικές

Περίεργο

Σίγουρα μία γραφή αξιέπαινη αλλά σαν ιστορία με ξένισε και δεν με απορρόφησε. Πολύ ιδιαίτερη επιλογή, όχι για τον καθένα. Ωστόσο είναι μικρό και δεν κουράζει.

ID #682 | ημερομηνία: 2019-12-16
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Συγκλονιστικό!!!!

«Χέρια μικρά», ο τίτλος του βιβλίου του Αντρές Μπάρμπα, καθώς μιλάει για τον κόσμο των παιδιών. Μικρό σε έκταση και το ίδιο το βιβλίο. Μικρό, αλλά θαυματουργό.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία