Χαμηλή βλάστηση

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.0

Κριτικές

2

Εκδόσεις Κίχλη
ISBN 9786185004712
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 2
ID #16365 | ημερομηνία: 2020-07-11
Sideris Nt | 217 κριτικές

Αξιόλογη συλλογή διηγήματων

Μικρά (μπονσάι), λίγο μεγαλύτερα (πόες) και μεγάλα (θάμνοι) διηγήματα, που είναι ιδαίτερα δουλεμένα. Γραφή πυκνή, άλλοτε ειρωνική, άλλοτε με χίουμορ που προκαλούν τον αναγνώστη να αφεθεί και να παρασυρθεί.

ID #5923 | ημερομηνία: 2020-06-29
Τάνια Ωρολογά | 20 κριτικές

Πολύ πολύ καλό

Το βιβλίο αυτό χωρίζεται σε 3 κεφάλαια, το πρώτο ονομάζεται Θάμνοι, το δεύτερο Πόες και το τρίτο Μπονσάι. Όσο προχωράς τα διηγήματα μικραίνουν, καθώς  μεταφέρεσαι από το ένα φυτουλάκι στο άλλο – εγώ το βρήκα πολύ έξυπνο και ήθελα να το αναφέρω. Αυτό που με κέρδισε στα διηγήματα εκείνα, ήταν το γεγονός ότι μπορεί κάποια να είχαν ακόμα και μισή σελίδα έκταση, αλλά τα συναισθήματα που κατάφεραν να μου προκαλέσουν ήταν απίστευτα δυνατά. Όλες οι ιστορίες μου φάνηκαν τόσο ξεχωριστές, τόσο ανθρώπινες και τρυφερές  που απλά στεναχωρήθηκα απίστευτα όταν το σύντομο ταξίδι τους τελείωσε. Στα συν του, η γραφή της κυρίας Στασινοπούλου είναι απλά απολαυστική, να τα λέμε και αυτά. Αξίζει να το αποκτήσεις, κάν΄το και θα με θυμηθείς. Θα σου αφήσω εδώ ενδεικτικά ένα απόσπασμα από το αγαπημένο μου διήγημα-παράγραφο, έτσι για να πάρεις μια ιδέα. «Άκουσα πρόσφατα κάτοικο των πολύπαθων, κοντινών στη γειτονική τουρκική ακτή νησιών μας να αφηγείται ότι πρόσφερε σε έναν Σύρο πρόσφυγα νερό και φαΐ και τον περιέθαλψε. Εκείνος, φεύγοντας, του είπε: "Δεν έχω τίποτε να σου δώσω για να σε ευχαριστήσω. Πάρε, σε παρακαλώ, το κλειδί του σπιτιού μου στη Συρία αυτό έχω μόνο". Πρόσφερε τη μοναδική αυταπάτη του, ότι θα μπορούσε τάχα να γυρίσει κάποτε πίσω.»

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία