Σκοτεινό δάσος

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.0

Κριτικές

2

Συγγραφέας Cixin Liu
Εκδόσεις Sελίνι
ISBN 9786185049720
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 2
ID #2731 | ημερομηνία: 2020-06-06
Στράτος Χουβαρδάς | 80 κριτικές

Επικό

Πεντακάθαρο ύφος hard science fiction και εξαιρετική πλοκή που σε κρατά σε εγρήγορση και σ αυτό το βιβλίο που αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας που ξεκίνησε με το "Πρόβλημα των Τριών Σωμάτων". Μεστοί, αληθινοί χαρακτήρες και εξωπραγματικές καταστάσεις δένουν άψογα σ αυτό το υποδειγματικό βιβλίο επιστημονικής φαντασίας. Μην το χάσετε!

ID #1150 | ημερομηνία: 2020-06-03
Bookreviewsgr | 67 κριτικές

Η επιστημονική φαντασία στα καλύτερά της

Πρόκειται για ένα βιβλίο βαθιά φιλοσοφικό και κοινωνικό που ταυτόχρονα επικεντρώνεται σε επιστημονικά θέματα. Αυτός ο συνδυασμός το κάνει αρκετά αργό στις πρώτες 400 σελίδες, δεν παύει όμως να είναι απολαυστικό. Είναι σαν μια πόρτα στην ανθρώπινη ψυχή, την πολιτική, την ψυχολογία και τη φιλοσοφία σε περιόδους που η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μια μεγάλη κρίση. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός επιστημονικών ιδεών που ξεπερνούν την κατανόησή μου και θεωρώ ότι στο πρώτο βιβλίο οι επεξηγήσεις που έδινε ο συγγραφέας πάνω σε επιστημονικά θέματα γίνονταν πιο εύκολα κατανοητές από κάποιον χωρίς επιστημονικές γνώσεις. Η γραφή είναι καταπληκτική, μερικά από τα κεφάλαια είναι σχεδόν ιδιοφυή, κατά τη γνώμη μου. Η ιστορία έχει ειπωθεί από πολλές πλευρές, μέσα από αρκετούς καινούργιους χαρακτήρες, αλλάζοντας συνεχώς ρυθμούς και στυλ και διάθεση• από απαισιοδοξία σε αισιοδοξία, σε απόγνωση, σε έξαψη, σε καταστροφή, σε... spoilers. Κι ενώ οι ανδρικοί χαρακτήρες σε αυτό το βιβλίο είναι πολύ πιο καλογραμμένοι απ'ότι στο πρώτο και ο συγγραφέας έχει εμβαθύνει πολύ στους χαρακτήρες τους, ο πρωταρχικός, αν μπορούμε να τον πούμε καν έτσι, γυναικείος χαρακτήρας της ιστορίας υπάρχει μόνο για να χρησιμεύσει ως όμηρος εις βάρος του πρωταγωνιστή αργότερα στο βιβλίο. Δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να φαίνεται ονειρική και να μιλά ποιητικά. *Μικρό spoiler* Αν λάβουμε υπόψη και το γεγονός ότι ο κύριος γυναικείος χαρακτήρας στο Πρόβλημα των Τριών Σωμάτων δολοφονεί τον σύζυγό της και καταστρέφει ολόκληρο τον κόσμο όπως και ότι μια άλλη γυναίκα ξοδεύει όλη της τη ζωή σε μία μακρά δολοπλοκία εναντίον του συζύγου της *Τέλος μικρού spoiler* , συμπεραίνω ότι ίσως ο συγγραφέας έχει κάποια προβλήματα με τις γυναίκες που πρέπει να επιλυθούν. Οι τελευταίες 200 σελίδες πάντως Είναι άκρως ικανοποιητικές και οι εξελίξεις πολύ πιο γρήγορες. Ο συγγραφέας μας ταξιδεύει 200 χρόνια στο μέλλον. Ένα μέλλον απίστευτα εντυπωσιακό, παρ'όλα τα θλιβερά ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν πριν από αυτό. Θέλω να σας πω τόσα πολλά για την τεχνολογία του μέλλοντος, αλλά δε θα σας το χαλάσω. Σίγουρα πάντως θα ήθελα να ζω σ'αυτό το μέλλον, ακόμα και με τα αρνητικά του. Τέλος, το κλείσιμο του βιβλίου είναι απίστευτα αισιόδοξο, κάτι που, ενώ έρχεται σχεδόν σε πλήρη αντίθεση με το απαισιόδοξο, σε γενικές γραμμές, κλίμα του βιβλίου, το βάζει στα καλύτερα τέλη βιβλίου που έχω διαβάσει ως τώρα. Ανυπομονώ για το τρίτο βιβλίο της σειράς. Πραγματικά δεν έχω ιδέα που σκοπεύει να το πάει ο συγγραφέας.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Αγώνες πείνας 1 (31)
Collins Suzanne
Ψυχογιός

Λυκόφως (30)
Meyer Stephenie
Ψυχογιός

Ο κύριος Μερσέντες (18)
King Stephen
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Η εποχή των θρύλων (16)
Δημακόπουλος Γρηγόρης Κ.
Εκδόσεις Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία