Σκοτώνοντας το παιδί των καταρρακτών

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.3

Κριτικές

4

Εκδόσεις Εκδόσεις Πηγή
ISBN 9786185231972
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 4
ID #32529 | ημερομηνία: 2020-08-19
Ναταλία | 7 κριτικές

Ένα ελληνικό δυστοπικό μυθιστόρημα

Ένα φρέσκο μυθιστόρημα με εξίσου φρέσκες γραφή και ιδέες, που αν και ανήκει περισσότερο στο είδος της επιστημονικής φαντασίας/δυστοπίας παίρνει πολλές κοινωνικές, πολιτικές και θρησκευτικές προεκτάσεις. Με ενδιαφέροντες χαρακτήρες και θίγοντας ζητήματα που μας απασχολούν διαχρονικά, είναι ένα βιβλίο που θα ανταμείψει όσους διψούν για νέες λογοτεχνικές φωνές. (L.N.)

ID #30617 | ημερομηνία: 2020-08-11
May Eve | 906 κριτικές

Μοναδικό

Ένα μυθιστόρημα που καταφέρνει να παντρέψει την επιστημονική φαντασία και τον τρόμο με άλλα λογοτεχνικά είδη. Στα συν η καταπληκτική πλοκή της ιστορίας και οι χαρακτήρες που έφτιαξε ο συγγραφέας. Δεν περίμενα να είναι τόσο αξιόλογο!

ID #3688 | ημερομηνία: 2020-06-11
Artemis Koukidou | 40 κριτικές

Σκοτώνοντας το παιδί των καταρρακτών

Η κατηγορία του βιβλίου δεν είναι μόνο επιστημονική φαντασία . Μπορεί να καταταχθεί στον τρόμο ,στο μυστήριο, στα κοινωνικά στα πολιτικά ακόμα και στα θρησκευτικά βιβλία :P Καταπιάνεται με διάφορες ιδέες και ιδεώδη , και το κάνει σωστά ! Χωρίς να προσπαθήσει να σε πείσει απλά να σε προβληματίσει . Μια περιπέτεια αληθοφανή χωρίς περιττές σάλτσες και με φοβερή έρευνα που φαίνεται στο γραπτό. Δεν μπορώ να πω πολλά για το βιβλίο γιατί ο σκοπός του είναι αυτός , σου δίνει σιγά σιγά τυράκι για να ανακαλύψεις μόνος σου το τι συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο που διαβάζεις. Η περιπέτεια αύτη είναι για μια παρέα πολεμιστών που έχουν να βγάλουν εις πέρας μια αποστολή . Περνάνε μέσα από πόλεις και κόσμους με διαφορετικές παραδόσεις , πολιτικό υπόβαθρο ακόμα και γλώσσες και συναντάνε εχθρούς , φίλους , πλάσματα, συνομωσίες, έρωτες ακόμα και τις δικές τους προσδοκίες. (Οι περιγραφές των τοπίων είναι μοναδικές ! Με ταξίδεψαν στα αρχιτεκτονικά δρομάκια του κόσμου αυτού) Αξιοσημείωτο είναι επίσης (λόγο πείρας το αναφέρω) το κομμάτι με τις πολεμικές τέχνες . Σπάνια διαβάζω βιβλία που βασίζονται πάνω σε αληθινή μάχη και τεχνικές. Δεν θα διαβάσετε τίποτα του στυλ <του έδωσε μια μπουνιά και μετά διπλή κλοτσιά στον αέρα και στο τέλος κεφαλοκλείδωμα> (για τους φίλους του gaming “overkill”) και 30λεπτο ξύλο !!! επιτέλους κόσμε !! in real life οποιαδήποτε μάχη κρατάει μάξιμουμ 3 λεπτά !!! Όλα είναι μελετημένα όπως οι σωστές man to man / woman to woman/ man to woman fights. Επιπλέον για άντρα συγγραφέα 12 πόινντς για τις δυναμικές πρωταγωνίστριες του βιβλίου και για τους άντρες με αδυναμίες :) . Οι χαρακτήρες όλοι καλοστημένοι και καλοδουλεμένοι ακόμα και ο κομπάρσος στην γωνία είναι δικό μας παιδί ! Αυτό που ζητάω εγώ σε ένα βιβλίο μου το έδωσε και με το παραπάνω . Από την πρώτη σελίδα αρχίζω πάντα να κάνω εικασίες για το τι έχει συμβεί και πως θα καταλήξει το βιβλίο. Ε λοιπόν και οι 2345275 εικασίες που έκανα έπεσαν έξω και γι’ αυτό το λάτρεψα ! Υγ: Επειδή έζησα και είδα την διαδικασία από την έκδοση ενός βιβλίου ως την προώθηση του.. μια παράκληση προς όλους τους Έλληνες αναγνώστες. Παιδιά !!! Υπάρχουν διαμαντάκια εκεί έξω από νέους Έλληνες συγγραφείς ! Δοκιμάστε τους , γευτείτε τους, ταξιδέψτε μαζί τους . Και όταν βρείτε το διαμαντάκι σας, προωθήστε το , αγαπήστε το <3

ID #2473 | ημερομηνία: 2020-06-05
Δανάη Ιμπραχήμ | 68 κριτικές

Σκοτώνοντας το παιδί των καταρρακτών

Τι να πρωτοπώ γι' αυτό το βιβλίο; Είναι ένα βιβλίο φαντασίας, αφού τοποθετείται σε ένα τελείως φανταστικό χωροχρόνο που όμως θυμίζει τόσο έντονα την δική μας πραγματικότητα. Οι χαρακτήρες αν και πολλοί, γεμίζουν ευχάριστα τις σελίδες με τις έντονες προσωπικότητες τους και το ξεκαρδιστικό χιούμορ τους, φανερό απότοκο του συγγραφέα. Δεν θα ήθελα να σταθώ τόσο στην πλοκή, την οποία λάτρεψα και περιμένω με ανυπομονησία την συνέχεια. Εκεί που θέλω να εστιάσω -και να συγχαρώ τον Σταύρο γι' αυτό- είναι πως δεν διστάζει να μιλήσει για τον σεξισμό (πολύ ενθαρρυντικό όταν μιλάμε για άντρα συγγραφέα), γράφει και LGBTQ χαρακτήρες εδραιώνοντας και την δική τους παρουσία σε κάθε κόσμο (φανταστικό ή μη), ενώ δεν λείπει το πολυπολιτισμικό στοιχείο. Τα περισσότερα βιβλία φαντασίας χτίζονται πάνω σε ένα καθαρά δυτικό πρότυπο αποκλείοντας και την άλλη μεριά του πλανήτη. Ο Σταύρος όμως όχι μόνο αρνείται να κάνει διακρίσεις, αλλά γράφει χαρακτήρες μεσανατολίτικης καταγωγής με μηδενική προκατάληψη. Συστήνω το βιβλίο ανεπιφύλακτα και σας εγγυώμαι ότι θα έχετε εμπλουτίσει και ποιοτικά την βιβλιοθήκη σας.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Λυκόφως (30)
Meyer Stephenie
Ψυχογιός

Αγώνες πείνας 1 (29)
Collins Suzanne
Ψυχογιός

Ο κύριος Μερσέντες (18)
King Stephen
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Η εποχή των θρύλων (16)
Δημακόπουλος Γρηγόρης Κ.
Εκδόσεις Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία