Ο κύκλος της λήθης

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.0

Κριτικές

2

Συγγραφέας Πατσέλη Εύη
Εκδόσεις Εκδόσεις Πνοή
ISBN 9786185307752
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 2
ID #42577 | ημερομηνία: 2020-11-11
Λίτσα Κοντογιάννη | 51 κριτικές

Κρητικές Βιβλίων

ΜΕΣΟ ΤΕΧΝΗΣ!!! Λίτσα Κοντογιάννη Παρ’ όλο που πρόκειται για το πρώτο πόνημα της κυρίας Πατσέλη, το οποίο βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, είναι ένα εξαιρετικό και δυνατό βιβλίο, με μια έντονα συναισθηματική γραφή, με πολύ καλή ροή στην αφήγηση, πολύ σωστά δομημένο, όπου δεν λείπουν οι ανατροπές. Καθώς το διαβάζουμε ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας η νεότερη ιστορία της Ελλάδας, αποτέλεσμα εντατικής έρευνας και υπάρχουν στιγμές που νιώθει κανείς πώς υπήρξε και κομμάτι αυτής της ιστορίας. Η συγγραφέας μας δεν παραμένει στην απλή εξιστόρηση των γεγονότων αυτών. Μας παρουσιάζει επί της ουσίας τις τραγικές συνέπειες που έχει ο πόλεμος στις ζωές των απλών ανθρώπων είτε σε οικονομικό είτε σε πολιτικό επίπεδο. Μέσα λοιπόν από όλο αυτό το σκηνικό ζούμε την πορεία της οικογένειας Αρζόγλου, που ξεκινάει από το Αϊβαλί το 1922 όταν ξεκίνησε ο ξεριζωμός της Μικράς Ασίας, περνάει στη Λέσβο όπου γεννήθηκε η ηρωίδα της ιστορίας, και φτάνει περίπου σαράντα χρόνια μετά και κάνοντας πολλές άλλες στάσεις, να καταλήγει και πάλι στη Λέσβο, μέσα από μια πολύ δύσκολη πορεία στη συγχώρεση και στη λύτρωση. Όλη η ζωή της ηρωίδας, είναι ένα ταξίδι όπου ψάχνει να βρει την ταυτότητά της, μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου και να καταφέρει να φτάσει στην ολοκλήρωση και να ανακαλύψει ποιες είναι ουσιαστικά οι αξίες της ζωής. Ο αναγνώστης δεν μπορεί να αποφύγει κάποια στιγμή και μετά να φορτίστει έντονα συναισθηματικά, μιας και μπαίνει εύκολα μέσα στον ψυχισμό της γυναίκας-ηρωίδας και συμβιώνει μαζί της κάθε εμπειρία που είναι και ένας σταθμός μοιραίος που επιφυλάσσει θύελλες και σπαραγμό. Όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες του μυθιστορήματος δεν είναι διόλου χάρτινοι, μιας και έχουν χαρακτηριστικά προσώπων που έχουν υπάρξει στην πραγματικότητα και μάλιστα στην εξέλιξη της ιστορίας μας. Ένας ολόκληρος κύκλος ζωής που σε στροβιλίζει μέσα του και σε φέρνει σε επώδυνα και δύσβατα μονοπάτια, μέχρι να καταφέρεις να πολεμήσεις του δαίμονές σου και να βρεις τη λήθη.

ID #28488 | ημερομηνία: 2020-07-30
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Εξαιρετικό!!!

Η ιστορία του βιβλίου αφορά τη ζωή της Ραφαέλας αλλά και της οικογένειάς της που βίωσαν τη σφαγή στο Αϊβαλί το 1922 και τον βίαιο εκριζωμό από τα πάτρια εδάφη. Είναι μία ιστορία που θ’ αγγίξει τον αναγνώστη και θα τον κάνει να βιώσει δυνατά συναισθήματα.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Μια νύχτα ακόμη (170)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Εβόρα (150)
Κρόμμυδας Κώστας
Διόπτρα

Μια φορά κι ένα μπορώ… (128)
Στυλιαρά Ρενέ
Queens Publication

Το βιβλίο της Κατερίνας (72)
Κορτώ Αύγουστος
Εκδόσεις Πατάκη

Μυρωδιά από σανίδι (57)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία