Η δίνη της λίμνης

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

10.0

Κριτικές

2

Συγγραφέας Έλενα Τζαβάρα
ISBN 9786185556549
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 2
ID #63677 | ημερομηνία: 2022-02-11
ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΠΙΑΤΟΥΛΑΚΗ (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

Εξαιρετικό!

Η Δίνη της Λίμνης Μου αρέσει να διαβάζω με ηρεμία τα βιβλία που αγοράζω και να τα απολαμβάνω στο έπακρο. Έτσι έπιασα το βιβλίο απλώς να του ρίξω μια ματιά με σκοπό να το διαβάσω κάποια άλλη στιγμή. Η Δίνη όμως της Λίμνης με απορρόφησε με το μεγαλείο της και δεν το άφησα από τα χέρια μου ούτε στιγμή μέχρι που έφτασα στην τελευταία σελίδα του. Η Έλενα Τζαβάρα γράφει εξαιρετικά, το γνωρίζω καλά και από τα προηγούμενα βιβλία της που τα έχω απολαύσει. Οι περιγραφές της όπως πάντα άψογες, η αφήγηση της τέλεια, οι διάλογοι της είναι ουσιαστικοί και αληθινοί όπως και στην κανονική ζωή. Οι κακουχίες, οι χαρές, η θλίψη, τα βάσανα που διαδέχονται το ένα το άλλο είναι σαν μέσα από τη γραφή της να αναγνωρίζουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας που έχει κοινά στοιχεία. Στις αλληλένδετες ιστορίες που ολοκληρώνουν την κεντρική υπόθεση υπάρχει αγάπη, πόνος, τρυφερότητα, πάθος. Άνθρωποι απλοί καθημερινοί, άνθρωποι που έχουν πάρει τον κατήφορο και αναζητούν μια δεύτερη ευκαιρία που κάποιοι την αξίζουν και άλλοι όχι. Θύματα της μοίρας και θύτες γίνονται ένα όταν τους παρασύρει η Δίνη της Λίμνης που αλλάζει συθέμελα τις ζωές τους μέχρι να βρουν τον δρόμο τους και να πάρει ο κάθε ένας ότι του αξίζει. Ένα βιβλίο που εκτός των άλλων περνάει πολλά μηνύματα για τις χημικές ουσίες που παρασύρουν πολλούς αδύναμους χαρακτήρες και για τη θλιβερή ζωή της νύχτας. Ένα μυθιστόρημα πολυπρόσωπο, πολυποίκιλο, με γρήγορες εναλλαγές που κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη ζωντανό μέχρι που θα διαβάσει τη λέξη ΤΕΛΟΣ Ένα πολύ αξιόλογο λογοτεχνικό έργο που διαβάζεται ευχάριστα, μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και μου χάρισε όμορφες στιγμές. Συγχαρητήρια! Καλοτάξιδο και πάντα επιτυχίες!

ID #62919 | ημερομηνία: 2022-01-13
Λίτσα Κοντογιάννη | 65 κριτικές

Κριτική βιβλίου

ΜΕΣΟ ΤΕΧΝΗΣ!!! Λίτσα Κοντογιάννη Παίρνω το θάρρος και παραφράζω τον τίτλο του βιβλίου της αγαπημένης μας κυρίας Τζαβάρα, και το ονομάζω Η ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Μπορεί το μυθιστόρημα αυτό να είναι καθαρά μυθοπλασία, η μαγική πένα της συγγραφέα μας όμως, δίνει μια απόλυτη αληθοφάνεια στην ιστορία, και ο αναγνώστης αδυνατεί να πιστέψει πως δεν βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Και η πραγματική ζωή είναι έτσι ακριβώς όπως παρουσιάζεται. Ένα μαγικό ταξίδι στη δεκαετία του ’70, ίσως και του ’80, σε ονειρεμένα τοπία όπως οι Πρέσπες, Φλώρινα κλπ, όπου ο αναγνώστης γίνεται μάρτυρας διαφόρων γεγονότων που συμβαίνουν εκεί. Ένα βιβλίο που πραγματικά τα έχει όλα, πολύ ενδιαφέρουσα πλοκή, πάθη, μυστήριο, ανατροπές, έρωτες και μίση, προδοσία, φωτεινά και σκοτεινά σημεία, αλλά στο τέλος αναζητείται πάντα η λύτρωση. Πάντα στα βιβλία της κυρίας Τζαβάρα κεντρική ηρωίδα είναι μια γυναίκα. Με πολύ αγάπη και σεβασμό καταφέρνει και αγγίζει και προβάλει με ευαισθησία πολύ σοβαρά ζητήματα. Εδώ έχει να κάνει με τη γυναικεία κακοποίηση, ψυχική και σωματική, ένα πολύ φλέγον ζήτημα που μας απασχολεί πάρα πολύ, ακόμα και στις μέρες μας. Η αφήγηση είναι πολύ καλά δεμένη, γεμάτο από πολύ όμορφες εικόνες και έντονες καταστάσεις που κρατάνε το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο μέχρι την τελευταία του σελίδα. Η κυρία Τζαβάρα καταφέρνει και παντρεύει δεξιοτεχνικά τη λογική με το συναίσθημα, και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Οι ήρωες της ιστορίας αυτής δεν είναι διόλου χάρτινοι, είναι ολοκληρωμένοι, έχουν μια απόλυτα αληθινή διάσταση, μέσα στα πάθη τους, τα λάθη τους, τα προβλήματά τους, τις εμμονές τους, τις ελπίδες τους, τα όνειρά τους, και τις προσδοκίες τους, τα ελαττώματά τους, όπως είναι άλλωστε όλοι οι άνθρωποι στη πραγματική ζωή, σε όλα τα μήκη και πλάτη αυτής της γης. Είναι το τέταρτο βιβλίο της συγγραφέα μας, η γραφή της βρίσκεται στα καλύτερά της και καταφέρνει και μας παρασύρει στη ΔΙΝΗ ΤΩΝ ΟΜΟΡΦΩΝ ΙΣΤΟΡΙΩΝ της. Να το διαβάσετε!

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Μια νύχτα ακόμη (170)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Εβόρα (151)
Κρόμμυδας Κώστας
Διόπτρα

Μια φορά κι ένα μπορώ… (128)
Στυλιαρά Ρενέ
Queens Publication

Το βιβλίο της Κατερίνας (73)
Κορτώ Αύγουστος
Εκδόσεις Πατάκη

Μυρωδιά από σανίδι (57)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία