Νυχτοδάσος

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.7

Κριτικές

3

Συγγραφέας Barnes Djuna
ISBN 9789600120639
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 3
ID #13983 | ημερομηνία: 2020-07-10
Γιάννης Δρούγος | 50 κριτικές

Νυχτοδάσος

Ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του Μοντερνισμού, μια υψηλής έντασης τοιχογραφία του Παρισιού του Μεσοπολέμου. Μια σκοτεινή διαδρομή στο νυχτερινό δάσος της ανθρώπινης φύσης που οδηγεί σε ένα λαβύρινθο με δικούς του νόμους και κανόνες. Ένα μυθιστόρημα - έργο τέχνης.

ID #7513 | ημερομηνία: 2020-07-04
Τζέμα Δεσύλλα | 350 κριτικές

Ανάγωγο και παθιασμένο

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα έργα ομοφυλοφιλικής λογοτεχνίας. Η Τζούνα Μπαρνς βυθίζει τις ηρωίδες και τους ήρωές της, τον καθένα στο δικό του "Νυχτοδάσος" . «Προσκολληθήκαμε στη ζωή με τον τελευταίο μυ που μας έχει απομείνει... την καρδιά»

ID #7050 | ημερομηνία: 2020-07-03
Βάϊα Σίμου | 30 κριτικές

Πέρα από τα στερεότυπα!

Το Νυχτοδασος της Barnes Djuna αποτελεί ένα βιβλίο ορόσημο της queer λογοτεχνίας. Περιγράφει το Παρίσι κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου, όπου όλα επαναπροσδιορίζονται, η θρησκεία, οι κοινωνικές τάξεις, οι σεξουαλικές σχέσεις. Η Ρόμπιν παντρεύεται τον "αριστοκράτη" Φέλιξ. Αποκτούν μαζί έναν γιο. Εγκαταλείπει και τους δύο, γιατί ερωτεύεται.Και ερωτεύεται μια γυναίκα, τη Νόρα. Φεύγει μαζί της αλλά την εγκαταλείπει και εκείνη για τη Τζένη. Το πάθος για τις νυχτερινές περιπλανήσεις της,την οδηγεί μαζί με τις ερωμένες της στα όρια της παραφροσύνης. Αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα μυθιστορήματα του 20ου αιώνα με εμφανή στοιχεία του μοντερνισμού, όπως τα δύσκολα νοήματα και τα όνειρα. Όπως γράφει και στην εισαγωγή ο T.S.Eliot "Στο Νυχτόδασος δεν υπάρχουν στερεότυπα ούτε καρικατούρες υπάρχει μια αλήθεια σε αυτές τις ραγισμένες καρδιές που μας συγκινεί και μας πάει πέρα από καθετί αρνητικό" ενώ σε άλλο σημείο γράφει "το πόσο καλό είναι αυτό το μυθιστόρημα μόνο όσοι έχουν καλλιεργήσει την ευαισθησία τους διαβάζοντας πολύ ποίηση μπορούν να το αντιληφθούν πλήρως". Είναι ένα μυθιστόρημα πέρα από τα συνηθισμένα πρότυπα της εποχής στην οποία γράφτηκε, που με την ανάγνωση του πρόκειται να σε ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή και στις γαλλικές νύχτες, που διαφέρουν από τις υπόλοιπες...

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (126)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (115)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (98)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (97)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία