Σιωπή

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.0

Κριτικές

2

Συγγραφέας Endo Shusaku
ISBN 9789600346794
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 2
ID #6559 | ημερομηνία: 2020-07-01
Sideris Nt | 217 κριτικές

Διαβάζεται με αμείωτη ένταση

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, βαθιά ανθρώπινο που περιστρέφεται γύρω από το ερώτημα της πίστης του ανθρώπου στην χριστιανική θρησκεία ειδικά, αλλά και ευρύτερα κάθε θρησκείας.

ID #492 | ημερομηνία: 2019-11-30
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Σιωπή και όχι μόνο....

Η ιστορία διαδραματίζεται στην Ιαπωνία του 1600, τον λεγόμενο αιώνα του χριστιανισμού. Δυο πορτογάλοι ιεραπόστολοι ,ο Σεμπαστιάου Ροντρίγκες που είναι κ ο βασικός μας πρωταγωνιστής κ ο πάτερ Γκαρπ ξεκινούν το 1640 από τη Λισαβόνα με τελικό προορισμό την Ιαπωνία. Σκοπός τους να στηρίξουν τους χριστιανούς Ιάπωνες που αντιμετωπίζουν σκληρούς διωγμούς και να μάθουν για την τύχη του προκατόχου τους πατέρα Φερέιρα ,του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί . Μετά από πολλά γεγονότα θα αρχίσει η προσωπική περιπλάνηση του Ροντρίγκες τόσο πρακτικά καθώς προσπαθεί να κρυφτεί, όσο κ πνευματικά. Μια σειρά από ‘’γιατί’’ θα κυριαρχήσουν στο μυαλό του. Γιατί ο θεός δεν αντιδρά σε όλα αυτά που υποφέρουν οι πιστοί του; Γιατί μένει αμέτοχος στον πόνο τους; Γιατί σωπαίνει μπροστά στα βασανιστήρια τους; πρόκειται για ένα βιβλίο που μπορεί να ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους και να δημιουργήσει πολλά ερωτήματα. Κάποιος μπορεί να συγκινηθεί από τη δύναμη της πίστης, κάποιος να εντοπίσει την αδυναμία αυτής , να μπει στη διαδικασία να κρίνει τους χαρακτήρες κ τις πράξεις τους και κάποιος άλλος να κρίνει την διάθεση επεκτατικότητας του χριστιανισμού κ τα αποτελέσματα της. Θα σας ανταμείψει

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (148)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (128)
Orwell George
Κάκτος

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (107)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Ο αλχημιστής (107)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία