Ο σκλάβος (Συλλεκτική έκδοση)

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.5

Κριτικές

4

Συγγραφέας Singer Isaac Bashevis
ISBN 9789600364897
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 4
ID #24525 | ημερομηνία: 2020-07-19
Σαμαράς Ανδρέας | 581 κριτικές

Μια πραγματική ιστορία αγάπης.

Ο συγγραφέας τοποθετεί μια ιστορία έρωτα σε μια εποχή και μια κοινωνία που επικρατούν η εξαθλίωση των φτωχών και η αθλιότητα σε όλα τα επίπεδα. Ο τρόπος γραφής είναι μοναδικά ρεαλιστικός και οι σκληρές σκηνές μεταφέρουν τον αναγνώστη στην ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής.

ID #24208 | ημερομηνία: 2020-07-18
Nikos Kalapotharakos | 2 κριτικές

Ούτως ή άλλως είμαι χαμένος

Αλλά γιατί βρισκόταν τώρα στο δρόμο για το Λιούμπλιν ( την αμαρτία); Είπε στον εαυτό του πως δεν ήξερε. Κι όμως, όλον αυτό τον καιρό ταξίδευε για να βρει την Βάντα (τη φύση του), σαν κάποιος από τον όχλο του Ισραήλ που ήθελε να επιστρέψει και να βαδίσει πάλι στην Αίγυπτο και την σκλαβιά για μια χύτρα κρέας. Λοιπόν δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του να πάω ή να μείνω, είπε μέσα του. Ούτως ή άλλως είμαι χαμένος (η δικαιολογία).

ID #1735 | ημερομηνία: 2020-06-04
Petrosar | 201 κριτικές

Ο σκλάβος

Εκπληκτικό μυθιστόρημα. Ο Σίνγκερ τοποθετεί μια ιστορία έρωτα σε μια εποχή και μια κοινωνία που επικρατούν η εξαθλίωση των φτωχών, η βρωμιά, η δεισιδαιμονία και η αθλιότητα σε όλα τα επίπεδα. Τα αισθήματα της αληθινής αγάπης κονταροχτυπιούνται με αυτά της πίστης. Οι δύο κεντρικοί ήρωες μένουν ακλόνητοι στα αισθήματα αυτά που είναι ριζωμένα μέσα τους και αντιστέκονται στους περιορισμούς που προσπαθούν να τους επιβάλλουν οι δήθεν ενάρετοι. Ο συγγραφέας διακριτικά ασκεί ειλικρινή κριτική στους ανθρώπους του δικού του έθνους και αυτό είναι στα συν του μυθιστορήματος. Ο τρόπος γραφής του σε αρκετά σημεία αγγίζει τον μαγικό ρεαλισμό. Οι σκληρές σκηνές είναι πολύ ρεαλιστικές και μεταφέρουν το κλίμα της εποχής ολοζώντανα. Οι χαρακτήρες ανθρώπινοι και πραγματικοί νομίζω ότι θα μείνουν για καιρό χαραγμένοι στη μνήμη μου.

ID #439 | ημερομηνία: 2019-11-28
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Συγκλονιστικό!!!

Τέσσερα χρόνια μετά τις σφαγές του Χμιελνίσκυ τον 17ο αιώνα, ο Ιακώβ, σκλάβος και γελαδάρης σ’ ένα πολωνικό χωριό πάνω στα βουνά, ερωτεύεται τη Βάντα, κόρη του αφεντικού του. Όταν, μετά την εξαγορά και την απελευθέρωσή του, ανακαλύπτει πως δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτήν, οι δύο δραπετεύουν για να καταλήξουν σε μια μακρινή εβραϊκή κοινότητα. Ενώ κατατρύχεται από την επίγνωση της αμαρτίας επειδή παντρεύτηκε μια γυναίκα «εθνική», ο Ιακώβ θα παραμείνει σταθερός στα συναισθήματά του καθώς η βία της εποχής απειλεί να καταστρέψει το κακότυχο ζευγάρι. Ποιητική γραφή Ένα από τα σημαντικά μυθιστορήματα του 20ού αιώνα, ίσως το καλύτερο του μεγάλου νομπελίστα συγγραφέα.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (98)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Λύω, σιωπή! (96)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (93)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Η φάρμα των ζώων (87)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (79)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία