Το κιβώτιο
Συνολική βαθμολογία (1-10):
9.2
Κριτικές
5
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Κριτικές βιβλίου: 5
ID #84751 | ημερομηνία: 2025-05-19
petrichoritis | 96 κριτικές
πολιτική δυστοπία σε καιρό Εμφυλίου μπουκιά και συχώριο
Είναι τουλάχιστον μοντέρνο. Μια ομάδα αυτοκτονίας αποδεκατίζεται για ένα πουκάμισο αδειανό, ενώ ο μοναδικό επιζών της προσπαθεί να πείσει τον θεό του, το Κόμμα, γιατί αξίζει να τον αφήσει να ζει από δω και πέρα. Αν αφεθείς στη δίνη της αφήγησης, θα βρεις μυστήριο, περιπέτεια, αγωνία· έναν σύνθετο αγώνα επιβίωσης, όπου δοκιμάζονται τα ανθρώπινα όρια, η πίστη και η αφοσίωση απέναντι στο καθήκον και το εγώ, όπου ελέγχεται η εξουσία για τις προθέσεις και την αιμοδιψία της.
ID #41395 | ημερομηνία: 2020-10-10
Χυτουδης-Περουδης Χαραλαμπος-Χρυσοβαλαντης | 143 κριτικές
!!!
Ο Αρης Αλεξανδρου ειναι ενας απο τους σημαντικοτερους μεταφραστες του Ντοστογιεσκι. Συγχρονως, εγραψε ενα εκπληκτικο μυθιστορημα. Διαβαστε το.
ID #24785 | ημερομηνία: 2020-07-19
GEORGIA KRAVARI | 77 κριτικές
Στο Βάθος Κήπος
Τι να πω για αυτό το έργο - αριστούργημα της νεότερης ελληνικής λογοτεχνίας ,που εαν δεν το διαβάσεις απνευστί ,που εαν δεν το ξαναδιαβιάσεις ,δεν μπορείς να καταλάβεις ό,τι το νόημα του ειλικρινά θα σε συντροφεύει για πάντα! Για μένα ο Άρης Αλεξάνδρου είναι από τους μεγαλύτερους διανοούμενους της γενιάς του ,πολυγραφότατος ,ποιητής και μεταφραστής. Η αφήγηση του λιτή ,ο αφηγητής του ανώνυμος, ο μακροπερίοδος λόγος και οι μακροσκελείς του περιγραφές παραπέμπουν στην εποχή του μοντερνισμού .'Ενα μυθιστόρημα, το ένα και μοναδικό του συγγραφέα, με έντονα επίσης πολιτικά στοιχεία. Γι'αυτό εαν χρειάζεστε ένα βιβλίο το οποίο θα σας "ταρακουνίσει " , θα σας προβληματίσει και θα σας διδάξει ,μην ξεχάσετε... στην επόμενη επίσκεψή σας στο βιβλιοπωλείο... Να το κάνετε κτήμα σας!
ID #13439 | ημερομηνία: 2020-07-10
Βασίλης Μόσχος | 223 κριτικές
Ίσως το σημαντικότερο...
...ελληνικό βιβλίο του 20ου αιώνα. Οιωνεί αγέραστο, το μυθιστόρημα του Αλεξάνδρου δεσπόζει επιβλητικό πάνω από τα γράμματα του τόπου, ορίζοντας την μετέπειτα εξέλιξη και πορεία τους σε βαθμό που θα μπορούσαμε να χρονολογούμε την ελληνική πεζογραφία ως Προ και Μετά (Κιβωτίου).
ID #1261 | ημερομηνία: 2020-06-03
Αλέξης Ζησιμόπουλος | 37 κριτικές
