Άνθρωποι με άγχος

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

10.0

Κριτικές

3

Συγγραφέας Μπάκμαν Φρέντρικ
Εκδόσεις Κέδρος
ISBN 9789600450682
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 3
ID #51509 | ημερομηνία: 2021-04-24
Georgia Grig (Bookcrush_gr) | 109 κριτικές

Άνθρωποι με άγχος

Η ανάγνωση αυτού του βιβλίου ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία για μένα γιατί στην αρχή δεν μου άρεσε καθόλου. Δεν μου ταίριαξε η γραφή ούτε το χιούμορ του συγγραφέα με αποτέλεσμα να απογοητευτώ και να εκνευριστώ. Όμως όσο προχωρούσε και γνώριζα τους ήρωες άρχισε σιγά σιγά να με κερδίζει μέχρι που το αγάπησα. Το βρήκα ανθρώπινο και πολύ συγκινητικό και όταν το έκλεισα ένιωσα του χαρακτήρες σαν φίλους μου.

ID #47652 | ημερομηνία: 2021-03-05
Γεωργία Παπαδοπούλου (ekritikimas) | 15 κριτικές

Απολαυστικό

Το βιβλίο του Fredrik Backman με τίτλο "Άνθρωποι με Άγχος" είναι ένα ιδιαίτερα απολαυστικό μυθιστόρημα με πολλές δόσεις χιούμορ που καταφέρνει να θίξει αρκετά ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Μία αποτυχημένη ληστεία τράπεζας έχει ως αποτέλεσμα διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι να περάσουν μαζί ώρες μέσα σε ένα διαμέρισμα. Ο συγγραφέας μέσα από την απλότητα της γραφής του καταφέρνει να επηρεάσει βαθιά τους αναγνώστες με το να πραγματεύεται περίπλοκα ζητήματα ζωής. Παρότι το βιβλίο περιλαμβάνει στη θεματολογία του θέματα, όπως είναι η ψυχική υγεία και η αποξένωση, δίνει μία αισιόδοξη οπτική στα πράγματα. Οι πολλοί και διαφορετικοί ήρωες-ο καθένας με τα δικά του προβλήματα- αντιπροσωπεύουν ουσιαστικά το σύνολο της κοινωνίας. Ο τρόπος που εξιστορούνται τα γεγονότα και οι καλογραμμένοι διάλογοι το κάνουν ένα συναρπαστικό και πολύ ευχάριστο ανάγνωσμα που προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα. Οι ήρωες του βιβλίου είναι καθημερινοί άνθρωποι και έχουν να αντιμετωπίσουν δυσκολίες που συναντούμε όλοι μας κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Βέβαια, υπάρχει και μία δόση υπερβολής στην περιγραφή των προσωπικοτήτων και των συμπεριφορών τους, ενώ δε γίνεται καμία προσπάθεια ωραιοποίησης ή εξιδανίκευσής τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να είναι προσιτοί και να είναι σχεδόν αναπόφευκτη η ταύτιση με κάποιον από αυτούς. Γενικά, το "Άνθρωποι με Άγχος" είναι από αυτά τα βιβλία που τα σκέφτεσαι, ακόμη και μέρες αφού τα έχεις ολοκληρώσει. Μπορεί η χιουμοριστική διάθεση να κυριαρχεί σε αυτό, όμως είναι πολλά περισσότερα από το να προκαλεί απλά γέλιο. Αξίζει σίγουρα να το διαβάσετε.

ID #43573 | ημερομηνία: 2020-11-18
Ευαγγελία Δελάνη | 1 κριτικές

Εξαιρετικό

Όποιος έχει διαβάσει τα προηγούμενα βιβλία του Backman θα βρει και σε αυτό τη μαγική γραφή του η οποία είναι χαρακτηριστική του συγγραφέα. Στα τόσα βιβλία που έχω διαβάσει νομίζω τέτοια γραφη δεν έχω συνάντησει. Μυθιστόρημα που σε βάζει να σκεφτείς τι νόημα έχουν όλα αυτά που κάνεις για να καλυτερευεις τη ζωή σου και για ποιον τα κάνεις. Οι σχέσεις είτε είναι οικογενειακες είτε φιλικές είτε ερωτικές σε οδηγούν στον δρόμο που επέλεξες ή λοξοδρομουν. Διαβάζοντας το ταυτίζεσαι με τους ήρωες. Σκέφτεσαι. Αναρωτιέσαι. Βαθειά ανθρώπινο σου βγάζει συναισθήματα τα οποία είναι καλά κρυμμένα μέσα σου. Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (126)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (115)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (98)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (97)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία