Ρόδα στην καταιγίδα

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

10.0

Κριτικές

2

ISBN 9789601435763
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 2
ID #30775 | ημερομηνία: 2020-08-12
Κατερίνα Κορομηλά (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 2 κριτικές

Συνταρακτικό!!!

Η λέξη συνταρακτικό δεν του αρκεί. Το διάβασα ακριβώς μετά το Όσα Αγαπήσεις θα ναι ξένα της ίδιας συγγραφέως και από τον απόλυτο ρομαντισμό και την συγκίνηση πήγα στην απόλυτη αγωνία και ένα συγκλονιστικό αριστούργημα. Είναι must read όπως από εδώ κι εμπρός όλα τα βιβλία της Κακαλοπούλου που θα μπουν στη λίστα μου.

ID #29567 | ημερομηνία: 2020-08-06
Λίτσα Κοντογιάννη | 61 κριτικές

Κρητικές Βιβλίων

ΜΕΣΟ ΤΕΧΝΗΣ!!! Χωρίς καμία αμφιβολία, πρόκειται για ένα μυθιστόρημα εξαιρετικό, δυνατό και κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο μέχρι την τελευταία σελίδα του. Σε κάθε βιβλίο της η κυρία Κακαλοπούλου καταπιάνεται και με ένα διαφορετικό θέμα, όπως τη μεταφυσική, τη διαφορετικότητα κλπ., αλλά κάθε φορά έχει σαν «καπετάνιο» τον έρωτα, τον απόλυτο, τον ένα και μοναδικό, τη κινητήρια δύναμη της ζωής, που τα σαρώνει όλα. Αυτό το μυθιστόρημα διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου σε περιοχές της μαγικής Μονεμβασιάς, από την άκρη του χωριού Γεωργίτσι, που θεωρείται «το μπαλκόνι ου Ταΰγετου», στη Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς και στη θάλασσα που τη βρέχει. Ήρωες αυτής της ιστορίας ένα ζευγάρι, απόλυτα ανθρώπινο, με τις αδυναμίες του, και με απίστευτη δύναμη ψυχής, αλλά μέχρι να γίνουν πραγματικά ζευγάρι γίνονται πρώτα θύματα ατόμων που είναι γεμάτοι από μίσος, μοχθηρία, απληστία ακόμα και του πολύ στενού τους περιβάλλοντος. Πρέπει να παλέψουν με πολλά, ακόμα και για τη ζωή τους, αλλά προ πάντων με τον εαυτό τους, και με τις τύψεις τους για όλα όσα κάνουν. Το ερώτημα είναι, θα βγουν αλώβητοι από όλον αυτόν τον κυκεώνα παθών που τους μετατρέπει αυτόματα από θύματα και σε θύτες; Κατά τη διάρκεια της αφήγησης ανακαλύπτουμε πως το κακό και το καλό συνυπάρχουν μέσα μας, αλλά τελικά κάνουμε μια συνειδητή επιλογή, τι θα ακολουθήσουμε. Όλοι οι χαρακτήρες του μυθιστορήματος, που είναι απόλυτα αληθοφανείς, αποδεικνύουν αυτή τη διαπίστωση. Ακόμα και ο μεγάλος έρωτας μπορεί να μετατραπεί πολύ εύκολα σε απέραντο μίσος, και το αντίθετο μάλιστα. Για αυτό μας έχουν διαβεβαιώσει και άτομα παλιότερων γενεών. Πολλοί από μας θα το θυμούνται αυτό. Παρ’ όλο που βλέπουμε πως η ψυχή των κύριων χαρακτήρων καταλαμβάνεται αρκετές φορές από το σκοτάδι, η γραφή της συγγραφέως μας δεν είναι διόλου απαισιόδοξη και σκοτεινή, αντιθέτως παραμένει απόλυτα φωτεινή κατά τη διάρκεια όλης της αφήγησης, και μέχρι το τέλος. Είναι ένα βιβλίο με μπόλικο μυστήριο, πλεκτάνη και αγωνία. Θα επέλθει στο τέλος η κάθαρση και η λύτρωση; Μένει σε σας να το ανακαλύψετε, αλλά προπάντων απολαύστε την όλη ιστορία.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Μια νύχτα ακόμη (170)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Εβόρα (151)
Κρόμμυδας Κώστας
Διόπτρα

Μια φορά κι ένα μπορώ… (128)
Στυλιαρά Ρενέ
Queens Publication

Το βιβλίο της Κατερίνας (73)
Κορτώ Αύγουστος
Εκδόσεις Πατάκη

Μυρωδιά από σανίδι (57)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία