Κρες (Η τετραλογία της Σελήνης, βιβλίο 3)

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.8

Κριτικές

5

Συγγραφέας Meyer Marissa
ISBN 9789601650968
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 5
ID #36815 | ημερομηνία: 2020-09-19
Βιβλίο Γαλαξίες | 8 κριτικές

Η ένταση κλιμακώνεται όλο και πιο πολύ.

Σε αυτό το βιβλίο οι χαρακτήρες έρχονται σε επαφή με απειλές όλο και πιο συχνά. Η συγγραφέας δείχνει την ικανότητα της να εξηγεί δύσκολες σκηνές με ευκολία χωρίς να κουράζει τον αναγνώστη. Η ένταση κλιμακώνεται και οι σελίδες γυρνούν τόσο γρήγορα που δεν καταλαβαίνεις ότι διαβάζεις (ακόμα και αν φτάνουν τις 800) και μόλις τελείωσε θα τρέξετε να διαβάσετε το τελευταίο και εξίσου καθηλωτικό βιβλίο.

ID #15040 | ημερομηνία: 2020-07-10
ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ | 505 κριτικές

Τέλειο!

Η Ραπουνζέλ Έχει σειρά και σίγουρα θα σε ενθουσιάσει!

ID #12351 | ημερομηνία: 2020-07-09
Άλκηστις Δογαντζη | 55 κριτικές

Ποια είναι η ομορφοτερη;

Μια πολύ διασκεδαστική σειρά φαντασίας. Υπηρετεί την τάση της αναδιηγησης κλασικών παραμυθιών. Ξεκινάμε με την Σιντερ, δηλαδή την Σταχτοπούτα. Βρισκόμαστε στο Νέο Πεκίνο μετά τον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο όπου τα σαιμποργκ, οι άνθρωποι που έχουν κάποιο Ρομποτικό μέλος, θεωρούνταν πολίτες κατώτερης κατηγορίας. Μέσα στα επόμενα τρία βιβλια γνωρίζουμε κάθε φορά και μια διαφορετική κοπέλα (κοκκινοσκουφίτσα, ραπουνζελ,χιονατη) των οποίων οι ζωές είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένες. Ο έρωτας είναι παρόν, όπως σε κάθε εφηβική σειρά βιβλίων αλλά με έναν ιδιαιτέρως ρομαντικό, παραμυθένιο τρόπο.

ID #2436 | ημερομηνία: 2020-06-05
Δανάη Ιμπραχήμ | 68 κριτικές

Η χάκερ Ραπουνζέλ

Η Ραπουνζέλ έμεινε για χρόνια κλεισμένη στον πύργο με τα μαλλιά της να γίνονται ένα τεράστιο βάρος. Σύντομα όμως θα γευτεί την ελευθερία και το αναζωογονητικό συναίσθημα ενός bob haircut. Το τρίτος μέρος της Τετραλογίας της Σελήνης μας συστήνει την νεαρή Κρες που αναλαμβάνει να εκσυγχρονίσει το παραμύθι της Ραπουνζέλ. Η συγγραφέας έχει καταφέρει να δώσει με πολύ χαριτωμένο τρόπο έναν αλλόκοτο χαρακτήρα στην κοπέλα που δεν είχε γευτεί την πραγματική ζωή μέχρι την στιγμή που βρέθηκε στην έρημο Σαχάρα. (+12 πόντους στην Marissa για τον οριεντάλ αέρα και την αγάπη στην πολυπολιτισμικότητα). Η δράση φτάνει στην κορύφωση της με τους χαρακτήρες να μεγαλώνουν και να ωριμάζουν χωρίς να χάνουν την αγνότητα που μας έκανε να τους αγαπήσουμε.

ID #1984 | ημερομηνία: 2020-06-04
Bookitocat | 23 κριτικές

Καταπληκτικό

Από την Σίντερ στην Σκάρλετ, τώρα πάμε στην Κρες. Το πρώτο βιβλίο της σειράς «The Lunar Chronicles» με άφησε άφωνη με την φαντασία που είχε βάλει η συγγραφέας. Το δεύτερο βιβλίο με άφησε να θέλω λίγο παραπάνω. Το τρίτο βιβλίο με καθήλωσε σε σημείο που δεν το είχε κάνει κανένα από τα προηγούμενα. Είχες το ρομάντζο σου, είχες περιπέτεια, είχες άγχος αλλά είχε και μια ηρεμία. Σε σχέση με τα προηγούμενα δύο είχε περισσότερη δράση και εξέλισσε την ιστορία. Εννοώ ότι κάναμε βήματα παρακάτω, δεν ήταν απλά για να ενωθεί η παρέα αλλά σου πρόσφερε και μια συνέχεια της ιστορίας. Για παράδειγμα, το «Σκάρλετ» ήταν απλά ένα μαξιλαράκι, χωρίς αρκετή δράση, απλά για να φέρει το γκρουπ κοντά και να δείξει κάποιες λεπτομέρειες για τα γεγονότα που έγιναν πριν την αρχή της ιστορίας. Το «Κρες» ήταν όντως η συνέχεια. Είναι γεμάτο δράση και περιπέτεια. Μάχες με πολύπλευρες απώλειες, χάνουμε αγαπημένο χαρακτήρα, νιώθουμε το άγχος και την πίεση από τα γεγονότα. Όσον αφορά την γραφή συνεχίζουμε να μιλάμε για την Meyer. Γράφει πολύ ωραία δημιουργώντας ζωντανές εικόνες στο μυαλό σου και η φαντασία της είναι αξεπέραστη. Συνδυάζει στοιχεία και χαρακτηριστικά από όλο τον κόσμο χωρίς να φοβάται να εξαπλώσει την ιστορία παντού. Πάμε από την Κοινοπολιτεία στο διάστημα και πίσω στην Γη με την ανάδειξη της Σαχάρας και μιας φουτουριστικής Αφρικής και ξανά πίσω στο διάστημα με μια αμυδρή παρουσίαση της Αρτεμίσιας (την βασική πόλη των Λουναρ). Αυτό μου αρέσει σε αυτήν την συγγραφέα, ότι δεν φοβάται να επεκτείνει τον κόσμο της χωρίς όμως να πλατειάζει.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Θα σ' αγαπώ ό,τι κι αν γίνει (41)
Gliori Debi
Εκδόσεις Πατάκη

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων (23)
Carroll Lewis
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων (23)
Carroll Lewis
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το λάθος αστέρι (23)
Green John
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία