Κάθε μέρα άλλος

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

7.9

Κριτικές

7

Συγγραφέας Levithan David
ISBN 9789601668598
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 7
ID #37446 | ημερομηνία: 2020-09-24
Pythagoreio_theorima | 60 κριτικές

Τέλειο

Τί να γράψω πραγματικά γι'αυτό το βιβλίο; Μπήκε δικαίως στη λίστα με τα 10 καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει. Η ιστορία αποδεικνύει πως η αγάπη δε κρίνει,δεν κοιτάζει σώματα,φύλα, εμφάνιση,κιλά,χρώμα. Μία ψυχή (άφυλη) που ξυπνάει κάθε μέρα σε άλλο σώμα, όντας πάντα 16 χρόνων! Μέσω του βιβλίου αντιλαμβάνεσαι πώς είναι να ζεις όντας διαφορετικός αλλά και "συμβατικός", όντας τυφλός,παχύσαρκος,ομοφυλόφιλος,όμορφος,αυτοκτονικός,ενοχικός. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους. Το βιβλίο αυτό ωθεί τον αναγνώστη να σκεφτεί πώς θα ήταν η ζωή του σε άλλο σώμα βιώνοντας κάθε μέρα την πραγματικότητα του από μία διαφορετική οπτική γωνία!

ID #36441 | ημερομηνία: 2020-09-10
Άννα Λάζου | 41 κριτικές

Ένα «άλλο» μήνυμα...

Με έναν «άλλο» τρόπο ο Ντέιβιντ Λεβίθαν θέλει να δείξει σε όλο τον κόσμο και στους πιστούς αναγνώστες του πως η αγάπη είναι αγάπη όπως κι αν τρυπώσει στη ζωή ενός ανθρώπου. Επειδή απλούστατα η αληθινή αγάπη δεν κρίνεται από πρόσωπα αλλά από ψυχές.

ID #27310 | ημερομηνία: 2020-07-27
May Eve | 906 κριτικές

Μια γλυκιά ιστορία

Ένα κυρίως νεανικό ανάγνωσμα που μας κάνει να συνειδητοποιούμε το πώς διαχειριζόμαστε την εξωτερική μας εμφάνιση. Βρήκα το θέμα εντελώς ευρηματικό, αλλά το στυλ κάπως ανάλαφρο, σίγουρα όχι κακό για εφήβους.

ID #23436 | ημερομηνία: 2020-07-16
Πέττα Κατερίνα | 833 κριτικές

Εξαιρετικό

Ονομάζεται Α και είναι μια ασώματη ύπαρξη. Καθημερινά ξυπνάει στο σώμα κάποιου άλλου. Ζει τη ζωή αυτού του άλλου, χωρίς όμως να μπορεί να επιλέξει το άτομο μέσα στο οποίο θα βρεθεί, το φύλο του, τα χαρακτηριστικά του, τα γούστα του, τον χαρακτήρα του. Ένα υπέροχο νεανικό μυθιστόρημα. Καθηλωτικό, συναρπαστικό, με ωραίο ρυθμό που σε παρασύρει.

ID #16645 | ημερομηνία: 2020-07-11
Κωνσταντίνα Χρυσικού | 1539 κριτικές

Καλό

Ένα καλό και γλυκό βιβλίο απλά σε κάποια σημεία θεωρώ ότι τα παιδιά της εφηβείας μπορεί και να το βαρεθούν.

ID #4522 | ημερομηνία: 2020-06-16
bookishredpanda | 123 κριτικές

Ένας άλλος.

Το βιβλίο θα το χαρακτήριζα ως γλυκό. Αφήνει μια όμορφη αίσθηση. Σίγιυρα θα το πρότεινα σε εφηβικα κοινά αλλά κι εγώ που απέχω μίλια απο το target group ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα.

ID #1162 | ημερομηνία: 2020-06-03
Bookreviewsgr | 67 κριτικές

Γλυκό και με ωραία μηνύματα

Αποφάσισα να διαβάσω αυτή την ιστορία, αν και δεν ανήκει στα είδη που προτιμώ, επειδή μου κίνησε την περιέργεια το εύρημα της αλλαγής σώματος κάθε μέρα. Φυσικά βοήθησαν και τα διθυραμβικά σχόλια του Πυθαγόρα. Και είχε δίκιο! Ο τρόπος που έχει χειριστεί το μηχανισμό της αλλαγής από σώμα σε σώμα και τις πληροφορίες που μπορεί το Α να αντλήσει κάθε φορά ήταν αρκετά έξυπνος όπως και οι περιορισμοί για την περιοχή και την ηλικία. Σίγουρα είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε εφήβους, έχει να δώσει όμως πράγματα και σε ενήλικες αναγνώστες. Ενώ είναι μια ανάλαφρη ιστοριούλα αγάπης, ο συγγραφέας καταφέρνει να περάσει αρκετά μηνύματα. Πέρα από τα αντιρατσιστικά και αντιομοφοβικά, αγγίζει θέματα όπως ο αλκοολισμός, τα ναρκωτικά, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, η κατάθλιψη και άλλα. Το θέμα που θεωρώ ότι δεν παρουσίασε σωστά είναι η παχυσαρκία, την οποία παρουσιάζει ως έλλειψη ενδιαφέροντος από το άτομο να φροντίσει τον εαυτό του. Είναι και η μόνη φορά που δε βλέπουμε κανέναν απ' τους δύο πρωταγωνιστές να δείχνει κατανόηση και αποδοχή σε μια μορφή διαφορετικότητας. Αυτό πάει μπορεί να πάρει ο αναγνώστης από αυτό το βιβλίο είναι η σκέψη του πόσο μεγάλο ρόλο παίζει για όλους μας η εξωτερική εμφάνιση και πόσο προσκολλημένοι είμαστε οι περισσότεροι τόσο σε αυτή όσο και στο φύλο μας και στις από πού έχουν οι γύρω μας λόγω αυτού. Όσο για το τέλος, θεωρούσα αδύνατο να είναι ικανοποιητικό, αλλά νομίζω ο συγγραφέας έδωσε το καλύτερο δυνατό. Δε με έκανε να θέλω να διαβάσω τα επόμενα πάντως. Νιώθω ότι πήρα ό,τι ήταν να πάρω από αυτή την ιστορία.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Θα σ' αγαπώ ό,τι κι αν γίνει (41)
Gliori Debi
Εκδόσεις Πατάκη

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων (23)
Carroll Lewis
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων (23)
Carroll Lewis
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το λάθος αστέρι (22)
Green John
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία