Οι καιροί των παγετώνων

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

4.5

Κριτικές

2

Συγγραφέας Vargas Fred
ISBN 9789601669106
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 2
ID #36301 | ημερομηνία: 2020-09-10
Πολύγλωσση Βιβλιοθήκη Exlibris | 6 κριτικές

Ο επικεφαλής επιθεωρητής Jean-Baptiste Adamsberg επιστρέφει

Nordic Noir συναντά τη βασιλεία του τρόμου του 18ου αιώνα στην τελευταία προσφορά της Fred Vargas - δύο στοιχεία που φαίνονται ασυμβίβαστα, στην καλύτερη περίπτωση, σε ένα σύγχρονο μυθιστόρημα εγκλήματος. Παρά τη σύγκρουση πολιτισμών, η πλοκή καταφέρνει να λειτουργεί αρκετά καλά.

ID #2478 | ημερομηνία: 2020-06-05
Ζηλιασκοπούλου Βίκυ | 34 κριτικές

Δεν ήταν αυτό που περίμενα

Περίμενα να διαβάσω για τοπία της Ισλανδίας, ομίχλες, κρύο και άλλα τέτοια, αλλά διαδραματίζεται τόσο μικρο μέρος της πλοκής εκεί που είναι σχεδόν ανύπαρκτο μπροστά στον κυκεώνα των πληροφοριών που κυριαρχούν στο βιβλίο και αφορούν τον Ροβεσπιέρο και την γαλλική επανάσταση. Οι διάλογοι είναι τόσο εκτεταμένοι, οι πρωταγωνιστές λένε τόσα πολλά περιττά πράγματα που έπρεπε να διαβάζω πολλές φορές τον καθένα για να καταφέρω να φιλτράρω τις χρήσιμες για την πλοκή πληροφορίες και να αφήσω στην άκρη του μυαλού μου τις υπόλοιπες. Οι τόσο εκτεταμένοι διάλογοι οδηγούν επίσης σε μια εξαιρετικά αργή εξέλιξη της πλοκής- μιλάνε μεταξύ τους, ξεφεύγουν πολύ, πάρα πολύ σε όσα λένε και επί της ουσίας δεν γίνεται τίποτα. Επίσης, υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά ονόματα. Ολόκληρη ομάδα αστυνομικών που πλαισιώνουν τους δύο βασικούς, και επίσης αρκετοί ύποπτοι ή άτομα που δίνουν πληροφορίες. Είδα ότι είναι το 10ο της σειράς με τον αστυνόμο Άνταμσμπεργκ, ίσως αν είχα διαβάσει όλα τα προηγούμενα να είχα αφομοιώσει λίγο τουλάχιστον τους αστυνομικούς και να μην ζοριζόμουν τόσο. Τέλος πάντων, δεν μου ταίριαξε καθόλου η συγγραφέας, κρίμα.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (134)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (121)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (102)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (100)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία