Ο αιώνιος σύζυγος

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.3

Κριτικές

3

Συγγραφέας Dostojevskij Fedor Michajlovic
ISBN 9789602701065
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 3
ID #42524 | ημερομηνία: 2020-11-11
Κυριακος Λεμονης | 11 κριτικές

Οπλιστείτε με υπομονή και καθαρό μυαλό

Ένα βιβλίο θεωρώ βαρύ με πολλές λεπτομέρειες από την μια πλευρά ,όμως από την άλλη πλευρά είναι ένα όμορφο ταξίδι στη Ρωσία του 19 αιώνα . Η ροή μπερδεύει λίγο τον αναγνώστη, κατά την γνώμη το βιβλίο αυτό θέλει χρόνο και καθαρό μυαλό για να διαβαστεί. Σίγουρα είναι must και αριστούργημα το συγκεκριμένο βιβλίο διότι βλέπουμε μέσα από γεγονότα μια σχέση αγάπη-μίσους μεταξύ εραστή και συζύγου που ειδικά για την εποχή εκείνη ήταν κάτι το πρωτόγνωρο.

ID #35799 | ημερομηνία: 2020-09-03
emilysbookland | 33 κριτικές

Αρκετά καλό

Άλλο ένα σημαντικό έργο του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι, με ιδιαίτερο τρόπο γραφής και εξέλιξης. Οι λεπτομέρειες πολλές, η πλοκή σε κάποια σημεία μπερδεύεται στο μυαλό του αναγνώστη με αποτέλεσμα να χάνεται η ροή. Είναι ένα μυθιστόρημα που γεννά ποικίλα ερωτήματα, » σπάει ταμπού », απενοχοποιεί κοινώς μη αποδεκτές συμπεριφορές και προσκαλεί τον αναγνώστη σε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης. Προσωπικά, θα το χαρακτήριζα ΄΄ βαρύ ΄΄ βιβλίο για χειμώνα, καθώς κουράζουν οι πολλές λεπτομέρειες και η εναλλασσόμενη παρουσία πολλών συμβάντων διαφορετικής χρονικής περιόδου. Το γεγονός ότι το διάβασα καλοκαίρι (με πιο ανέμελο μυαλό), με βοήθησε να το τελειώσω σχετικά γρήγορα χωρίς κούραση, παρόλο που κάποιες φορές η πλοκή με μπέρδευε.Δεν το προτείνω σε άτομα που προτιμούν πιο ΄΄ χαλαρά και εύπεπτα ΄΄ αναγνώσματα, αφού θα τους φανεί ατέλειωτο και βαρετό.

ID #25477 | ημερομηνία: 2020-07-21
Βασίλης Μόσχος | 223 κριτικές

Αιώνιος σύζυγος

Ίσως το πιο αστείο έργο του σπουδαίου Ρώσου κλασικού, ο Ντοστογέφσκι καταγράφει ανάγλυφα όλη την γελοιότητα των ηθών της εποχής του, και στο βάθος ερμηνεύει και την σύγκρουση που λαμβάνει χώρα (διαχρονικά) στην ρωσική ψυχή για το εάν θα έπρεπε η Ρωσία να εμμείνει στον πανσλαβισμό της ανατολής, ή αν θα όφειλε να ακολουθήσει πολιτισμικά την Δύση. Εξαίρετο.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (132)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (119)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (99)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (98)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία