Μέρες δίχως τέλος

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.3

Κριτικές

3

Συγγραφέας Barry Sebastian
Εκδόσεις Ίκαρος
ISBN 9789605722418
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 3
ID #43813 | ημερομηνία: 2020-11-22
Δημήτρης Κώτσος | 144 κριτικές

Υπέροχο

Τη δεκαετία του 1850 ο Τόμας Μακ Νάλτι, ένας έφηβος νεαρός στην τρυφερή ηλικία των 13 χρόνων αποφασίζει να μεταναστεύσει. Ο λόγος είναι η απώλεια των δικών του ανθρώπων από το λιμό. Ο δρόμος τον οδηγεί στην Αμερική που γνωρίζει τον Τζον Κόουλ. Τα πρώτα χρόνια δουλεύουν μαζί σ’ ένα σαλούν. Ντύνονται με γυναικεία ρούχα και χορεύουν με τους μεταλλωρύχους της περιοχής. Όταν περνάνε όμως τα χρόνια και η νεότητα αρχίζει να φεύγει από τα πρόσωπα τους αποφασίσουν να καταταχθούν στο στρατό. Πρώτα πολεμούν στον ινδιάνικο πόλεμο όπου οι απώλειες είναι πολλές. Όμως μέσα στη μαυρίλα της καταστροφής γνωρίζουν ένα μικρό κορίτσι, τη Γουινόνα, που τη παίρνουν μαζί τους, τη φροντίζουν και την αγαπούν. Τελευταίος σταθμός στη στρατιωτική τους θητεία είναι ο Αμερικάνικος εμφύλιος. Ο Sebastian Barry δημιούργησε ένα εκπληκτικό βιβλίο που σου προκαλεί έντονα συναισθήματα κατά την ανάγνωση του. Οι περιγραφές στο πόλεμο είναι έντονες, απάνθρωπες και πολύ αποκαρδιωτικές γιατί τα θύματα είναι απλός κόσμος που πληρώνει το μένος των ισχυρών. Παρουσιάζει επίσης και το θέμα της ομοφυλοφιλίας με ευαίσθητο τρόπο. Ο Τόμας και ο Τζόουν μέσα από την ενασχόληση τους στο σαλούν έρχονται σε επαφή με τη σεξουαλικότητα και αρχίζουν να ανακαλύπτουν τους εαυτούς τους. Στην αρχή τα αισθήματα είναι φιλικά αλλά όσο περισσότερο γνωρίζονται αρχίζουν να αναδύονται βαθιά και έντονα συναισθήματα. Ένα βιβλίο συγκινητικό, καθηλωτικό και βαθιά ανθρώπινο.. Καλή ανάγνωση.

ID #36024 | ημερομηνία: 2020-09-08
Αναστάσιος Μ | 108 κριτικές

μέρες δίχως τέλος

Ένα βιβλίο γεμάτο συναισθήματα που εναλλάσσονται από την μια στιγμή στην άλλη και μας κάνει να σκεφτούμε τι είναι αυτό που τελικά μετράει πιο πολύ στην ζωή; Αν και οι σελίδες που αναφέρονται στους πολέμους είναι κουραστικές, η γραφή του sebastian barry δεν μπορεί να σε αφήσει ασυγκίνητο. Με γλώσσα απλή λέει πράγματα τόσο σημαντικά. Γιατί τελικά η αγάπη δεν έχει φύλο και δεν κοιτάει κοινωνική τάξη. Το συγκεγκριμένο απόσπασμα πόσο αληθινό; "Αυτή τη ζωή την καθημερινή, που ώρες ώρες τη φτύνουμε, σαν να τανε για πέταμα. Αλλά είναι ό,τι έχουμε και δεν έχουμε".

ID #680 | ημερομηνία: 2019-12-15
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Εξαιρετικό!!!

Μέσα του 19ου αιώνα και ο Τόμας ΜακΝάλτι, ένας έφηβος μετανάστης από την Ιρλανδία, βρίσκεται σε μια Αμερική που βράζει. Η τυχαία του συνάντηση με τον Τζον Κόουλ οδηγεί στη δημιουργία μιας σχέσης ζωής. Τα πρώτα χρόνια βγάζουν τα προς το ζην δουλεύοντας στο σαλούν μιας πόλης δίπλα στα ορυχεία· ντύνονται κορίτσια και απλά χορεύουν με τους μεταλλωρύχους. Όταν όμως χάνουν τη φρεσκάδα της εφηβείας και δεν μπορούν πια να εργαστούν εκεί, κατατάσσονται στον αμερικανικό στρατό. Αρχικά λαμβάνουν μέρους στους πολέμους με τους Ινδιάνους και αργότερα πολεμούν στον Αμερικανικό Εμφύλιο. Μια μικρή Ινδιάνα που θα μπει απρόσμενα στη ζωή τους θα ολοκληρώσει κατά κάποιο τρόπο την οικογενειακή ευτυχία, αλλά θα αποτελέσει ταυτόχρονα και την αιτία της εμπλοκής τους σε νέες περιπέτειες. Θα μπορούσε να είναι ένα αμιγώς κοινωνικό μυθιστόρημα με αντιπολεμικό χαρακτήρα. Θα μπορούσε να είναι ένα αισθηματικό μυθιστόρημα για το χρονικό ενός έρωτα κατά τη διάρκεια του πολέμου. Το σίγουρο όμως είναι πως το μυθιστόρημα ΜΕΡΕΣ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ αποτελεί δείγμα υψηλής λογοτεχνίας, που διεγείρει όλες τις αισθήσεις του αναγνώστη.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (145)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (127)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (105)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (103)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία