Τα μπλουζ του δολοφόνου

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

7.0

Κριτικές

3

Συγγραφέας Celestin Ray
Εκδόσεις Διόπτρα
ISBN 9789606052781
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 3
ID #54556 | ημερομηνία: 2021-07-07
ioanna_k | 132 κριτικές

Μυστήριο ντυμένο με μπλουζ

Το δεύτερο μέρος της τετραλογίας του Ray Celestin βρίσκει τον Μάικλ και την Αιντα στο Σικάγο το καλοκαίρι του 1928. Ποτοαπαγόρευση, γκάνγκστερ, εμπόριο ναρκωτικών, συνθέτουν ένα σκηνικό μυστηρίου, στο οποίο τρεις παράλληλες ιστορίες φόνων συνθέτουν το σκηνικό αστυνομικής πλοκής και μουσικής μπλουζ. Μέσα από τη μυθοπλασία ο Celestin, όπως και στο πρώτο βιβλίο αυτής της τετραλογίας, παρουσιάζει στον αναγνώστη τις κοινωνικές συνθήκες της εποχής και την ιστορία της τζαζ μουσικής.

ID #38955 | ημερομηνία: 2020-10-01
Ειρήνη Πολυδωροπούλου (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

Με soundtrack τα Μπλουζ

«Τα μπλουζ του δολοφόνου» ήταν το βιβλίο που μου χάρισε το βάπτισμα του πυρός με τον βραβευμένο συγγραφέα Ray Celestin. Πρόκειται για μία ιστορία που διαδραματίζεται στο Σικάγο τη δεκαετία του 30', δεκαετία που ο Αλ Καπόνε και οι γκάνγκστερς του κυριαρχούσαν στους δρόμους της πόλης με soundtrack της εποχής την μπλουζ μουσική που είχαν φέρει οι νέγροι της Ν. Ορλεάνης στην περιοχή. Το βιβλίο ξεκινάει με τρείς διαφορετικά εγκλήματα που φαινομενικά είναι ασύνδετα, η αστυνομική πλοκή του ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πράγμα που έρχεται στην επιφάνεια όταν σιγά-σιγά τα χαμένα κομματια του παζλ μπαίνουν στη σειρα καθώς τα αρχικά μυστήρια λύνονται και βγαίνουν στο τραπέζι μυστικά των πρωταγωνιστών. Το ενδιαφέρον εξάπτει το γεγονός πως εμπλέκονται σε εξαφανίσεις και δολοφονίες από την μία σαφώς γνωστοί γκάνγκστερς και απο την άλλη αρκετά επιφανείς πολίτες που είναι υπεράνω πάσης υποψίας λόγω της καταγωγής τους. Το βιβλίο παράλληλα πραγματεύεται την κατάσταση των νέγρων τη δεκαετία του 30' στο Σικάγο καθώς εστιάζει σε κοινωνικά προβλήματα της εποχής σχετικά με τη ζωή των νέγρων και πόσο μάλλον μίας νεγρας που προσπαθεί να ανελιχθεί επαγγελματικά και να ζησει τη ζωή και τα όνειρα της. Παρόλο βέβαια που ο συγγραφέας ξεκινάει απο τρία ασύνδετα νήματα διατηρεί την πλοκή απλή, με εκπλήξεις και ελκυστική για τον αναγνώστη. Πιθανώς γιατί θέλει να εστιάσει στα γεγονότα της εποχής πίσω απ' τα οποία υπάρχει ο απόηχος των πυροβολισμών των γκάνγκστερς, λοιπές απάτες τους όπως το λαθρεμπόριο και τα κοινωνικά προβλήματα των νέγρων που πλαισιώνουν την ιστορία.

ID #8209 | ημερομηνία: 2020-07-05
Sideris Nt | 217 κριτικές

Αστυνομικό μετά μουσικής

Σικάγο 1928. Γκάνγκστερ, αίμα, Al Capone, Louis Armstrong και πολύ μουσική. Αυτά είναι τα στοιχεία του βιβλίου του Ray Celestin που διαβάζεται ευχάριστα.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Το δέμα (294)
Fitzek Sebastian
Διόπτρα

Κώδικας Da Vinci (231)
Brown Dan
Ψυχογιός

Ο χιονάνθρωπος (153)
Nesbø Jo
Μεταίχμιο

Η θεραπεία (145)
Fitzek Sebastian
Διόπτρα

Ο τρόφιμος (130)
Fitzek Sebastian
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία