Υπόγειος σιδηρόδρομος

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

7.6

Κριτικές

5

Συγγραφέας Whitehead Colson
Εκδόσεις Ψυχογιός
ISBN 9786180125245
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 5
ID #29890 | ημερομηνία: 2020-08-08
Τόνια Π. | 79 κριτικές

Συγκλονιστικό βιβλίο!

Το βιβλίο αναφέρεται στην δύσκολη πορεία μίας δυναμικής γυναίκας η οποία έχει σκοπό να σπάσει τα δεσμά της σκλαβιάς. Ο δρόμος που επιλέγει για να φτάσει στην ελευθερία είναι "υπόγειος". Είναι ένα βιβλίο που θίγει με τρόπο αριστοτεχνικό τις φυλετικές διακρίσεις και την δουλεία.

ID #22125 | ημερομηνία: 2020-07-15
Αλέξανδρος Μαζαράκης | 14 κριτικές

Γροθιά στο στομάχι!!

Ο "Υπόγειος Σιδηρόδρομος" του Whitehead, αποτελεί ένα βιβλίο που θα προξενήσει στον αναγνώστη πολλά συναισθήματα και θα του δείξει μέσα από πραγματικά γεγονότα, γεμάτα ρεαλισμό, τον κοινωνικό ρατσισμό που υφίστανται οι έγχρωμοι Αφροαμερικανοί στον Αμερικανικό Νότο. Ο αναγνώστης παρακολουθεί την ιστορία μιας σκλάβας και αγωνιά, αν τελικά αυτή θα καταφέρει να δραπετεύσει μέσω του "υπόγειου σιδηρόδρομου". Ένα εξαιρετικό βιβλίο που περιγράφει την ωμή, σκληρή μεταχείριση των έγχρωμων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ένα γεγονός που μας απασχολεί ακόμα εν έτει 2020..

ID #11778 | ημερομηνία: 2020-07-09
vasw vol | 12 κριτικές

Επίκαιρο

Ο Whitehead με τον "υπόγειο σιδηρόδρομο" που αποτελούσε τον τρόπο διαφυγής των αφροαμερικανών σκλάβων προς κάποιες ελεύθερες πολιτείες, καταδεικνύει την εκμετάλλευση αυτών των ανθρώπων από τους λευκούς. Το έργο του παραμένει επίκαιρο, καθώς πολλά πρόσφατα γεγονότα στην Αμερική αποδεικνύουν ότι ακόμα και εν έτει 2020 η ανθρώπινη ζωή μετριέται βάσει χρώματος.

ID #7498 | ημερομηνία: 2020-07-03
Τζέμα Δεσύλλα | 350 κριτικές

Συγκλονιστικό

Στο συγκλονιστικό αυτό βιβλίο, ο Whitehead αποτυπώνει εύστοχα ένα πανόραμα της περιόδου της αμερικανικής δουλείας στον αμερικανικό Νότο, στηριζόμενος σε αληθινά γεγονότα και αφηγήσεις. Ο συγγραφέας εξιστορεί την ιστορία μιας σκλάβας η οποία επιχειρεί να δραπετεύσει μέσω του δικτύου του Υπόγειου Σιδηροδρόμου- ένα μυστικό υπόγειο δίκτυο σιδηροδρόμων το οποίο οδηγούσε τους σκλάβους προς τις πολιτείες του αμερικανικού Βορρά και στην ελευθερία. Ωστόσο, η πραγματικότητα δε θα είναι εύκολη. Η ηρωίδα του βιβλίου, Κόρα, σκλάβα σε μια βαμβακοφυτεία της Georgia, θα βιώσει όλες τις φριχτές συνθήκες της δουλείας και της ωμής πραγματικότητας του αμερικανικού Νότου. Ένα συγκλονιστικό βιβλίο για τα ανθρώπινες αντοχές, το ρατσισμό και την ελευθερία. Ο «Υπόγειος Σιδηρόδρομος» έχει βραβευθεί με βραβείο Pulitzer ενώ υπήρξε και υποψήφιο στη βραχεία λίστα των βραβείων Booker για το 2017.

ID #535 | ημερομηνία: 2019-12-03
Νίκος Σίδερης (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 4 κριτικές

Must read

Ο "Υπόγειος σιδηρόδρομος" είναι μια αλληγορία της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι μαύροι από την προεμφυλιακή εποχή μέχρι σήμερα στην Αμερική. Ένα μυθιστόρημα για την βίαιη εκμετάλλευση των Αφρικανών μέχρι τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του σήμερα.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (126)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (115)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (98)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (97)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία