Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.8

Κριτικές

4

Συγγραφέας Márquez Gabriel García
Εκδόσεις Ψυχογιός
ISBN 9786180127195
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 4
ID #83276 | ημερομηνία: 2024-06-26
Μαρια Μανασή | 306 κριτικές

Ονειρεμένο

Το "Χρονικό Ενός Προαναγγελθέντος Θανάτου" του Gabriel Garcia Marquez είναι ένα αριστούργημα που περιέχει όλα τα χαρακτηριστικά του μαγικού ρεαλισμού και του λατινοαμερικάνικου μυθιστορήματος. Η περίπλοκη ιστορία αφηγείται τη ζωή ενός άνδρα, του Σαντιάγκο Νασάρ, που ξυπνά μια πρωί για να ανακαλύψει ότι είναι προαναγγελθείς νεκρός και η κοινότητά του ξέρει πως θα πεθάνει. Ο Garcia Marquez δημιουργεί έναν μαγικό, ποιητικό κόσμο γεμάτο έντονες εικόνες και συμβολισμούς. Η γραφή του είναι καθηλωτική, πλούσια σε λεπτομέρειες και εξαιρετικά περιγραφική. Το βιβλίο διερευνά τη θεματολογία της θνητότητας, της αγάπης, και των ανθρώπινων σχέσεων με τρόπο που αφήνει τον αναγνώστη σε συνεχή σκέψη. Οι χαρακτήρες είναι πλούσιοι και πολυδιάστατοι, ενώ οι γεγονότα αναπτύσσονται σε έναν καθοριστικό καιρικό πλαίσιο. Με τη γραφή του, ο Garcia Marquez καταφέρνει να δημιουργήσει ένα πραγματικό διαμάντι του κόσμου της λογοτεχνίας που συγκινεί και σκαλίζει βαθιά την ανθρώπινη ψυχή.

ID #30484 | ημερομηνία: 2020-08-11
Μαρία Δουζένη | 936 κριτικές

Εξαιρετικό!

Στηριζόμενος σε ένα αληθινό γεγονός ο Μαρκές γράφει μια ιστορία για ένα φόνο για λόγους τιμής, που δεν εμποδίστηκε από κανένα και γίνεται προσπάθεια να επιλυθεί μετά από πολλά χρόνια.

ID #28056 | ημερομηνία: 2020-07-29
Χριστίνα Παγκάκου | 68 κριτικές

Το μικρό χρονικό ενός μεγάλου συγγραφέα!!

"Την ημέρα που θα τον σκότωναν ο Σαντιάγο Νασάρ σηκώθηκε στις πεντέμιση το πρωί για να περιμένει τον επίσκοπο". Όταν ρώτησαν τον Μάρκες αν είχε μπει ποτέ στον πειρασμό να γράψει "αστυνομικό μυθιστόρημα'", απάντησε: "Μα έγραψα, "Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, απλά δεν θέλησα να αρχίσει ο αναγνώστης από το τέλος για να δει αν θα γινόταν το έγκλημα ή όχι, οπότε αποφάσισα να το βάλω στην εισαγωγική φράση του βιβλίου!" Μικρό σε έκταση αλλά τόσο δυνατό, όσο και η ίδια η ζωή, διαβάζεται σε μία μέρα και για μένα αποτελεί ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει από τον μετρ του μαγικού ρεαλισμού, Γκάμπο!

ID #8851 | ημερομηνία: 2020-07-06
Μαρία Μιχαλάκη | 54 κριτικές

Το πιο ρεαλιστικό έργο του Μάρκες

Σε αυτό το σύντομο μυθιστόρημα- ρεπορτάζ ξετυλίγεται ένα φονικό που έγινε στο όνομα της τιμής της αδερφής από τους δύο μεγαλύτερους αδερφούς της. Και ενώ όλοι στο χωριό γνώριζαν τι επρόκειτο να συμβεί κανείς δεν τους σταμάτησε. Ο ηθικός κώδικας της μικρής κοινωνίας μπαίνει στο στόχαστρο της μαγικής πένας του Μάρκες που με την δημοσιογραφική του ταυτότητα δίνει μία σφαιρική εικόνα της ιστορίας που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία