Μαντάμ Μποβαρί

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.7

Κριτικές

3

Συγγραφέας Flaubert Gustave
Εκδόσεις Μίνωας
ISBN 9786180208870
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 3
ID #36772 | ημερομηνία: 2020-09-17
Στράτος Χουβαρδάς | 80 κριτικές

Φεμινισμός

Ρεαλιστικό αλλά και σαγηνευτικό, ωμό αλλά ταυτόχρονα μαγευτικό, το βιβλίο αυτό αποτελεί σταθμό για το φεμινιστικό κίνημα και την παγκόσμια λογοτεχνία. Να γιατί πρέπει όλοι οι βιβλιόφιλοι να μελετάμε τους κλασσικούς.

ID #23592 | ημερομηνία: 2020-07-17
Εύη Κόγκα | 67 κριτικές

Μαντάμ Μποβαρί

Ο Flaubert σπάει το κατεστημένο της εποχής του 19ου αιώνα και ρίχνει τη γυναίκα από το βάθρο της σεμνοτυφιάς και της ηθικολογίας. Τοποθετεί την ιστορία σε μια γαλλική επαρχία όπου κυριαρχούν τα κοινωνικά πρέπει. Η ηρωίδα επαναστατεί και σπάει τον κλοιό αφού δεν αντέχει πια τον γάμο και την ζωή της και αποφασίζει να ακολουθήσει της ορέξεις της, γεγονός που την οδηγεί στη μοιχεία. Το βιβλίο αυτό θεωρήθηκε ανήθικο, λογοκρίθηκε και οδήγησε τον Flaubert σε δική. Είναι ένα ρεαλιστικό μυθιστόρημα με έντονα φεμινιστικά στοιχεία. Ωστόσο το σκανδαλώδες της υπόθεσης κατέστησε το βιβλίο ανάρπαστο μέχρι και σήμερα.

ID #646 | ημερομηνία: 2019-12-12
ΕΥΗ ΒΛΟΥΤΗ | 47 κριτικές

Μαντάμ Μποβαρί

Η Μαντάμ Μποβαρύ, το βιβλίο που έθεσε τα θεμέλια του φεμινισμού. Ο Φλομπέρ, ρεαλιστικός και ωμός σκιαγράφησε τα γρανάζια της γαλλικής κοινωνίας και τη θέση που έχουν σε αυτήν τα δύο φύλα. Η Έμα Μποβαρύ, μια παθιασμένη γυναίκα που αναζητά τον έρωτα και τις αληθινές απολαύσεις με κάθε κόστος, παύει να είναι απλά ένα αντικείμενο διακοσμητικής θηλυκότητας και παλεύει γι’ αυτά που πιστεύει ότι της αξίζουν. Η μητρότητα δεν είναι γι’ αυτήν η απόλυτη ευτυχία και το αίσθημα καταξίωσης δεν είναι αποκλειστικά ανδρικό προνόμιο. Με τη δημοσίευση του έργου του ο φλομπέρ πέτυχε να αναστατώσει τις συντηρητικές κοινωνίες και τις θρησκευτικές προκαταλήψεις που υπήρχαν στη Γαλλία.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (124)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (114)
Orwell George
Κάκτος

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (97)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Ο αλχημιστής (97)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία