Χορεύουν οι ελέφαντες (Μεταίχμιο Pocket)

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

7.0

Κριτικές

3

Συγγραφέας Νικολαΐδου Σοφία
Εκδόσεις Μεταίχμιο
ISBN 9786180304091
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 3
ID #35798 | ημερομηνία: 2020-09-03
emilysbookland | 33 κριτικές

Καλό

Το βιβλίο «Χορεύουν οι ελέφαντες» συνδυάζει ένα μυθιστόρημα της σύγχρονης κοινωνίας με ιστορικά στοιχεία του εμφυλίου πολέμου. Η γραφή είναι απλή και η εναλλαγή των εποχών εμφανής και ομαλή. Η έμμεση έμφαση στη ζωή του πρωταγωνιστή εφήβου, μέσα από την αναζήτησή του για την υπόθεση που ερευνά, αντικατοπτρίζει τα άγχη, τις αμφιβολίες και το συναισθηματικό χάρτη των παιδιών λίγο πριν τις πανελλήνιες και την «συμβολική» αλλαγή της ζωής τους. Το έργο τονίζει έντονα στοιχεία της πολιτικής πραγματικότητας της χώρας μας που καταλήγουν να είναι διαχρονικά, πράγμα που καταλαβαίνουμε από την εξιστόρηση των γεγονότων του «τότε» και του «τώρα» εν έτει 2011.

ID #24234 | ημερομηνία: 2020-07-18
natnat | 769 κριτικές

Για την υπόθεση Πολκ

Η Νικολαΐδου με τη γλαφυρή της πένα καταπιάνεται με την υπόθεση Πολκ στη Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του '40. Μου θύμισε το Γύρο του θανάτου του Κοροβίνη.

ID #7794 | ημερομηνία: 2020-07-04
Μαρία Μιχαλάκη | 54 κριτικές

Ελέφαντες και ποντίκια

Το 1948 η υπόθεση δολοφονίας του Αμερικανού δημοσιογράφου Πολκ αναστατώνει την κυβέρνηση και την κοινή γνώμη. Το 2011 ένας μαθητής Λυκείου που δεν θέλει να δώσει Πανελλαδικές, αναλαμβάνει την έρευνα της υπόθεσης Πολκ. Η Σοφία Νικολαϊδου συνθέτει ένα εκπληκτικό κέντημα εποχών και φωνών μέσα στην νεότερη ελληνική ιστορία και μιλάει για πράγματα που στοιχειώνουν το παρελθόν και το μέλλον μας. Ιδανικό ανάγνωσμα για μαθητές Λυκείου και νέους φοιτητές.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία