Το δωμάτιο του Τζοβάνι

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.3

Κριτικές

6

Συγγραφέας Baldwin James
Εκδόσεις Μεταίχμιο
ISBN 9786180314175
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 6
ID #41677 | ημερομηνία: 2020-10-14
Δημήτρης Κώτσος | 113 κριτικές

Ένα μοναδικό βιβλίο

Τα δύο κεντρικό πρόσωπα της ιστορίας είναι ο Ντέιβιντ και ο Τζοβάνι. Ο Ντείβιντ είναι ένας γοητευτικός νεαρός που αποφασίζει να φύγει από την χώρα του και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Γαλλία. Ο λόγος της φυγής του είναι η πρώτη του ομοφυλοφιλική εμπειρία που είχε στην εφηβεία. Στην Γαλλία επιλέγει να κάνει το επόμενο βήμα του στη ζωή και παρότι έχει σχέση με την Έλα γνωρίζει τον Τζοβάνι. Αυτό το πρόσωπο αντιπροσωπεύει τις καταπιεσμένες επιθυμίες του και την ζωή που θέλει τόσο πολύ να ζήσει αλλά φοβάται να το κάνει. Ο Ντείβιντ είναι ένας ενοχικός άνθρωπος που προκειμένου να ικανοποιήσει το κοινωνικό πρότυπο δέχεται να ζει μέσα στο ψέμα και την υποκρισία. Η κοπέλα του η Έλα καταφέρνει να τον φέρει αντιμέτωπο με τις ευθύνες που αρνείται να αναλάβει. Κάθε πρόσωπο στην ιστορία λειτουργεί καταλυτικά στην πορεία και το δράμα των δύο αντρών. Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα που αναλύει την ψυχοσύνθεση ενός ανώριμου άντρα που δεν έχει το θάρρος να μιλήσει για τα θέλω του. Στο δωμάτιο του Τζοβάνι υπάρχει το πάθος, ο έρωτας και η αγάπη που δεν μπαίνει σε καλούπια και είναι ίδια για όλους. Αναζητήστε το και καλή ανάγνωση.

ID #35126 | ημερομηνία: 2020-08-31
ΒΑΣΩ ΤΣΙΑΜΗ | 731 κριτικές

Εξαιρετικό

Εξαιρετικό βιβλίο, το προτείνω ανεπιφύλακτα.

ID #33294 | ημερομηνία: 2020-08-25
May Eve | 906 κριτικές

Όμορφο

Απλή αφήγηση αλλά πλοκή γεμάτη ένταση και εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα που ταλανίζουν τον πρωταγωνιστή. Μια προσωπική εξομολόγηση ενός ατόμου που δυσκολεύεται να αγαπήσει και να αφεθεί.

ID #13333 | ημερομηνία: 2020-07-10
Ευάγγελος Τελληγιαννίδης | 30 κριτικές

Εκπληκτικός Baldwin

Στο "Δωμάτιο του Τζοβάνι" η ιστορία διαδραματίζεται στο Παρίσι με ήρωα τον νεαρό Ντέιβιντ. Έχοντας την πρώτη του ομοφυλοφιλική εμπειρία στην εφηβεία, ο Ντέιβιντ αναζητά την εσωτερική του ισορροπία. Η αφήγηση κινείται σε μια συνεχόμενη πάλη μεταξύ της ερωτικής επιθυμίας και της συμβατικής ηθικής της εποχής, σε μια προσπάθεια να βρει τον εαυτό του. Πόσο εύκολο όμως είναι αυτό; και ποιόν θα πρέπει να "καταστρέψει" πρώτα για να μπορέσει να το πετύχει; Η σκιαγράφηση των χαρακτήρων από την άλλη, γίνεται με επιδέξιο τρόπο από τον Baldwin, ενώ η αφήγησή του είναι μοναδική με λυρικές εξάρσεις και υπέροχες περιγραφές. Ένα μυθιστόρημα που δεν έχει να κάνει τόσο με την ομοφυλοφιλία όσο με την προσπάθεια ενός ανθρώπου να αγαπήσει και να αποδεχτεί τη σεξουαλικότητά του, να αγαπήσει και να αποδεχτεί τον ίδιο του τον εαυτό.

ID #12069 | ημερομηνία: 2020-07-09
ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥ | 1138 κριτικές

Εξαιρετικο

Καταπιανεται με ενα σοβαρο κοινωνικο θεμα. Αξιζει να διαβαστει

ID #1508 | ημερομηνία: 2020-06-03
Georgia Grig (Bookcrush_gr) | 96 κριτικές

Το δωμάτιο του Τζοβάνι

Ένα βιβλίο δυνατό που μου προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση και δεν ήθελα να το αφήσω από τα χέρια μου. Καταπιάνεται, όχι μόνο με την ομοφυλοφιλία, αλλά και με την γενικότερη αναζήτηση του εαυτού και ενός προσωπικού σκοπού. Το αγάπησα!

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (124)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (114)
Orwell George
Κάκτος

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (97)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Ο αλχημιστής (97)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία