Ο Παριζιάνος

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

7.1

Κριτικές

9

Συγγραφέας Hammad Isabella
Εκδόσεις Μεταίχμιο
ISBN 9786180320466
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 9
ID #54358 | ημερομηνία: 2021-06-29
Maria | 46 κριτικές

Μέχρι ενός σημείου

Ενδιαφέρον, μέχρι ενός σημείου. Δεν θα το χαρακτήριζα εύκολο, γρήγορο και συναρπαστικό,. αλλά είχε καλές περιγραφές και λεπτομερή ιστορικά στοιχεία. Ένα βιβλίο όχι για διασκέδαση, αλλά που απαιτεί συγκέντρωση και προσήλωση. Μόνο που σε έκταση εφτακοσίων σελίδων, κάτι τέτοιο σε εξαντλεί. Τουλάχιστον αυτό συνέβη σε εμένα.

ID #49074 | ημερομηνία: 2021-03-23
Book2chance | 107 κριτικές

Ιστορικό μυθιστόρημα

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα βιβλία που αποτελούν έναυσμα για να ψάξω μία χρονική περίοδο σε βάθος. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή, κεντρικός ήρωας του βιβλίου είναι ο Μιντχαντ, ο γιος ενός πλούσιου υφασματέμπορα απο την Nablus, ο οποίος πηγαίνει στη Γαλλία για σπουδές. Ο Μιντχαντ αναζητά ουσιαστικά την ταυτότητα του, γιατί παντού θεωρείται ξένος. Στη Γαλλία, λόγω στερεοτύπων αρκετοί είναι αυτοί που τον θεωρούν πρωτόγονο λόγω της καταγωγής του και όταν επιστρέφει στον τόπο του φέρει τον τίτλο του "Παριζιάνου", όμως το να είσαι παριζιάνος εκείνη την εποχή στην Ναμπλους σημαίνει ότι δεν συμβαδίζεις με την εποχή σου και είσαι εγκλωβισμένος σε μία παλιά αποικιακή φόρμουλα όπου οι υποτελείς μιμούνταν τους "αφέντες". Το βιβλίο αποτελεί αφετηρία για να θυμηθούμε ή και να γνωρίσουμε καλύτερα τα ιστορικά γεγονότα της Μέσης Ανατολής.Την προσπάθεια των αραβικών φυλών να ανεξαρτητοποιηθούν από την οθωμανική αυτοκρατορία κ την αέναη αναταραχή στην πολύπαθη Παλαιστίνη από τα χρόνια του μεσοπολέμου μέχρι την έκρηξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα ιστορικό μυθιστόρημα 750 σελίδων θέλει σίγουρα τον χρόνο του... μέσα σε αυτό θα ζήσετε μία σκληρή ιστορία αγάπης θα βιώσετε εξεγέρσεις, απεργίες, καταπιέσεις ,απογοητεύσεις,θα συγκινηθειτε ,θα νιώσετε τη μεταλλική γεύση του αίματος στο στομα σας, αλλά κυρίως θα σας προβληματίσει και θα σας μάθει πολλά... Για άλλη μία φορά ο πόθος αυτοδιάθεσης των λαών γίνεται πιόνι στη σκακιέρα εξουσίας των μεγάλων... Αυτό που με δυσκόλεψε αρκετά ήταν το πλήθος των ονομάτων και βρήκα ιδιαίτερα χρήσιμο το συγκεντρωτικό κατάλογο αυτών στις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

ID #48293 | ημερομηνία: 2021-03-16
ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΛΕΑ | 21 κριτικές

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΚΤΕΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ

Θεωρώ ότι τα μηνύματα που ήθελε να περάσει η συγγραφέας, μπορούσε να τα περάσει και σε 300 σελίδες. Το βρήκα πολύ μακροσκελές, χωρίς λόγο. Ωραίο να διαβάζεις για την Παλαιστίνη, αλλά τελειώνοντας το βιβλίο καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει πραγματική πλοκή. Εκτίμησα ιδιαίτερα το ταξίδι και τις εικόνες από τη Ναμπλούς.

ID #47702 | ημερομηνία: 2021-03-07
Παπαδοπούλου Γεωργία | 127 κριτικές

Παρίσι- Ναμπλους

Η ιστορία του Μινχατ ενός Παλαιστίνιου που μεγαλώνει στην Ναμπλούς της Δυτικής Όχθης της Ιερουσαλήμ βρίσκεται στο Παρίσι κατά την διάρκεια του Α Παγκοσμίου πόλεμου για να σπουδάσει.Μεσα από την ιστορία του Μινχατ ζούμε τα γεγονότα και την ζωή στο Παρίσι εκείνη την περίοδο, την επιστροφή του στην Παλαιστίνη, τον ρόλο που έπαιξαν οι μεγάλες δυνάμεις στην δημιουργία του κράτους του Ισραήλ καθώς και την έναρξη του αγώνα των κρατών Συρίας - Παλαιστίνης για την ανεξαρτησία των εδαφών τους και την κατοχύρωση τους. Η ζωή μέσα από τα μάτια ενός ρομαντικού ανθρώπου μέσα στα δεινά του πολέμου και των επαναστάσεων.

ID #43509 | ημερομηνία: 2020-11-18
Julia (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

book's friend

ένα μέτριο αφήγημα, όλη η πλοκή χανόταν σε λεπτομερείς συχνά κουραστικές περιγραφές.. ίσως έφταιξε και η μετάφραση που έκανε δυσανάγνωστα τα νοήματα των προτάσεων στις τελευταίες 250 σελ.νιωθεις ότι αρχίζει το ενδιαφέρον να μην αφήσεις το βιβλίο..

ID #36271 | ημερομηνία: 2020-09-10
_bibliofagos_ | 26 κριτικές

Μέτριο

Αρχικά, θεωρώ ότι πρόκειται για ένα μέτριο βιβλίο και θα εξηγήσω αμέσως το γιατί. Όσον αφορά την ευκολία της ανάγνωσής του, μου έλειπαν αρκετά οι διάλογοι. Είναι κουραστικό σε ένα βιβλίο 700+ σελίδων να υπάρχουν ατελείωτα κατεβατά αφήγησης. Πιστεύω ότι χάνεται η διαδραστικότητα και η συνοχή όταν δεν υπάρχουν αρκετοί διάλογοι. Ακόμη, οι περιγραφές σ’ αυτό το βιβλίο ήταν πάρα πολλές, στο σημείο να γίνονται κουραστικές και περιττές. Τώρα, όσον αφορά την πλοκή, πιστεύω πως περισσότερο η συγγραφέας μας εξιστορεί και αφιερώνει σελίδες στον πρωταγωνιστή, στους γύρω του και στις διαπροσωπικές σχέσεις του, παρά στην οδύνη του πολέμου. Η συγγραφέας μας παρουσιάζει περισσότερο τις πολιτικές εξελίξεις, παρά τον πόνο των ανθρώπων εν μέσω πολέμου. Σε αυτό το βιβλίο μου άρεσε περισσότερο το γεγονός ότι έμαθα πολιτιστικά στοιχεία για τους Παλαιστίνιους και τη γλώσσα τους. Είναι ένα βιβλίο που σίγουρα θα σε κάνει να μάθεις πράγματα για τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο, καθώς είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας. Έχει αρκετή δόση ρεαλισμού και απόλυτη παραστατικότητα της ζωής των Παλαιστίνιων. Ήταν μια διαφορετική αναγνωστική εμπειρία για εμένα η οποία μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Εν τέλει, αν σου αρέσουν τα ιστορικά βιβλία και θες να μάθεις στοιχεία για την Παλαιστίνη, τότε φυσικά και πρέπει να το διαβάσεις! Πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν ότι δεν είναι ένα χαλαρό βιβλίο. .

ID #34815 | ημερομηνία: 2020-08-30
Κωνσταντίνα Χρυσικού | 1542 κριτικές

Τέλειο

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που θα σε συγκλονίσει. Μια ιστορία που εστιάζει στην ανθρωπια μεσα στις δυσκολες συνθηκες της εποχής. Υπέροχη γραφή μέχρι το τέλος!

ID #27964 | ημερομηνία: 2020-07-29
ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΜΑΤΘΑΙΟΥ | 1138 κριτικές

Εξαιρετικό !!

Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία εν μέσω μιας παγκόσμιας σύρραξης· ένα ιστορικό μυθιστόρημα με εξαιρετικά σύγχρονη φωνή

ID #27700 | ημερομηνία: 2020-07-28
Χρυσομερη Σοφια | 942 κριτικές

Ο παριζιανος

Ένας πόλεμος και ανάμεσα τους ένας νέος παλαιστίνιος που προσπαθεί να βρει τον εαυτό του μέσα στα συντρίμμια της ψυχής του

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (134)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (121)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (102)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (100)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία