Η αγκαλιά

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.3

Κριτικές

7

Συγγραφέας McLaughlin Eoin
Εκδόσεις Μεταίχμιο
ISBN 9786180320930
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 7
ID #25781 | ημερομηνία: 2020-07-22
Βασίλης Μόσχος | 223 κριτικές

Πανέξυπνο και τρυφερό

Τι μπορεί να έχουμε περισσότερο ανάγκη, αν όχι μια αγαπησιάρικη, καταπραϋντική, ανακουφιστική, τρυφερή αγκαλιά; Μια μικρή χελώνα κι ένας μικρός σκαντζόχοιρος το ξέρουν από πρώτο χέρι, καθώς δυσκολεύονται πάρα πολύ να βρουν κάποιον/α να τους αγκαλιάσει. Μέχρι που συναντούν ο ένας την άλλη. Απίστευτο παραμυθάκι, για όλες τις ηλικίες, και με σημαντικά μηνύματα για τα μικρά παιδιά.

ID #21007 | ημερομηνία: 2020-07-15
Λαμπρινή Σαϊνίδου | 285 κριτικές

Η αγκαλιά

Ένα τρυφερό βιβλίο για τη θετική επίδραση που έχει η αγκαλιά. Μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά που δίνεται χωρίς πολλή σκέψη αλλά απλόχερα και αυθόρμητα, μπορεί να επιδράσει θετικά στην ψυχολογία μας, να μας φτιάξει τη μέρα και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες πιο εύκολα.

ID #20845 | ημερομηνία: 2020-07-15
Μαρία Ίσσαρη | 782 κριτικές

Η αγκαλιά

Μια τρυφερή και συγκινητική ιστορία για την αγάπη και την φιλια. Δυο βιβλία που συναντιούνται στη μέση..Ένας σκαντζόχοιρος και μια χελώνα γυρεύουν μια αγκαλιά. Ζητούν από κάθε ζώο που συναντούν να τους κάνει τη χάρη, όμως κανείς δε θέλει να τους αγκαλιάσει. Ώσπου μια σοφή κουκουβάγια τούς εξηγεί τον λόγο: Ο σκαντζόχοιρος έχει αγκάθια,η χελώνα σκληρό καβούκι. Τότε όμως είναι που βρίσκουν ο ένας τον άλλο!

ID #19248 | ημερομηνία: 2020-07-13
Στέλλα Μούρτο | 38 κριτικές

Αγκαλιάζοντας την διαφορετικότητα

Ένα υπέροχο, λακωνικό και μεγαλειώδες βιβλίο για την ανάγκη να ταιριάζουμε, να μας αγαπούν, να βρίσκουμε κάποιον να μας δέχεται έτσι όπως είμαστε μέσα από την ιστορία ενός σκαντζόχοιρου και μιας χελώνας ή αλλιώς μιας χελώνας και ενός σκαντζόχοιρου αφού και οι δύο θέλουν το ίδιο πράγμα, την αγκαλιά!

ID #14724 | ημερομηνία: 2020-07-10
Νίκη Λεβαντή | 57 κριτικές

Τότε όμως είναι που βρίσκουν ο ένας τον άλλο! Κι ήταν η πιο ωραία αγκαλιά!

Ένα διπλό, τρυφερό βιβλίο για πολύ μικρά παιδιά με δύο ιστορίες που συναντιούνται στη μέση. Ένας σκαντζόχοιρος και μια χελώνα είναι λυπημένοι και γυρεύουν μια αγκαλιά. Ζητούν από κάθε ζώο που συναντούν να τους κάνει τη χάρη, όμως κανένα δε θέλει να τους αγκαλιάσει και όλα βρίσκουν ευφάνταστες δικαιολογίες για να τους αποφύγουν! Ώσπου μια σοφή κουκουβάγια τούς εξηγεί τον λόγο: Ο σκαντζόχοιρος έχει αγκάθια, ενώ η χελώνα σκληρό καβούκι. Και τότε βρίσκουν ο ένας τον άλλον......

ID #4495 | ημερομηνία: 2020-06-16
Powerbookgirl.gr | 11 κριτικές

Διάβασέ το

Μια τρυφερή ιστορία αλλά καθόλου συνηθισμένη. Το κύριο χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι πως είναι διπλό. Οι μικροί αναγνώστες παρακολουθούν τον σκαντζόχοιρο να ψάχνει για την αγκαλιά που χρειάζεται και γυρνώντας το βιβλίο παρακολουθούν την χελώνα στην δική της αναζήτηση αγκαλιάς. Με σημαντικότερη στιγμή στο κέντρο του βιβλίου. Το ελάχιστο κείμενο συνδυάζεται αρμονικά με την υπέροχη εικονογράφηση του βιβλίου. Τέλος το λευκό φόντο βοηθάει τα παιδιά να εστιάζουν στα ζωάκια του δάσους και τα συναισθήματα του προσώπου τους. Μια ιστορία που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών. ⁣

ID #4097 | ημερομηνία: 2020-06-13
Sonia Twinsmom | 38 κριτικές

Ανεκτίμητης αξίας

Αγκαλιά. Μία κίνηση τόσο θεραπευτική που όμως δυστυχώς λείπει από πολλούς. Η αγκαλιά μπορεί να παρηγορήσει, μπορεί να επιβραβεύσει, μπορεί να θεραπεύσει. Δυστυχώς όμως η αγκαλιά δεν είναι δεδομένη για όλους. Στο βιβλίο «Η αγκαλιά» ο σκαντζόχοιρος ζητούσε απεγνωσμένα μία αγκαλιά. Κάτι τόσο απλό. Ήταν πολύ λυπημένος και μόνο μια αγκαλιά θα μπορούσε να τον βοηθήσει. Όμως οι «φίλοι» του ήταν πολύ απασχολημένος. Η αλεπού, ο σκίουρος, η καρακάξα. Όλοι είχαν κάτι τρομερά σημαντικό να κάνουν και δυστυχώς δεν μπόρεσαν να πάρουν αγκαλιά τον σκαντζόχοιρο. Το ίδιο συνέβη και με τη χελώνα. Η χελώνα ήταν πολύ λυπημένη και ζητούσε μία απλή αγκαλιά. Όμως κι εκείνη δεν βρήκε ανταπόκριση στο αίτημα της. Ο ασβός, το κουνέλι, ο βάτραχος, είχαν πολύ πιο σπουδαίες δουλειές από το να προσφέρουν την αγκαλιά τους στην λυπημένη χελώνα. Ώσπου ήρθε η σοφή κουκουβάγια κι έδωσε τη λύση. Για όλους υπάρχει κάποιος που μπορεί να μας πάρει αγκαλιά. Το ανακαλύπτουμε στα κεντρικά φύλλα το πρωτότυπου αυτού διπλού βιβλίου, με δυο παράλληλες ιστορίες να διαδραματίζονται στο εσωτερικό του. Για όλους υπάρχει κάποιος που μπορεί να χαρίσει αγάπη, παρηγοριά, θαυμασμό με μια τόσο απλή κίνηση. Μέσα στα χέρια μας μπορούμε να κρατήσουμε ολόκληρο τον κόσμο του άλλου. Μαζί και τις χαρές ή τις λύπες του. Και μέσα στα χέρια μας όλα αυτά θα βρουν τη θέση τους. Αρκεί να αντέχουμε να κρατήσουμε τον άλλον αληθινά στην αγκαλιά μας. Να αντέχουμε να δούμε την ψυχή του γυμνή, σαν νεογέννητο μωρό.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Τα τρία μικρά λυκάκια (36)
Τριβιζάς Ευγένιος
Μίνωας

Τα 88 ντολμαδάκια (30)
Τριβιζάς Ευγένιος
Καλέντης

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία