Ο αχυρώνας φλέγεται

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.5

Κριτικές

4

Συγγραφέας Faulkner William
Εκδόσεις Κίχλη
ISBN 9786185004705
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 4
ID #76639 | ημερομηνία: 2023-10-02
El | 63 κριτικές

Ο αχυρ'ωνας φλέγεται

Ένα ολιγοσέλιδο βιβλίο με πυκνά νοήματα. Είναι το πρώτο βιβλίο του που διαβάζω, με την επίγνωση ότι θα προχωρήσω και στην ανάγνωση των υπόλοιπων έργων του. Διαβάζοντας το, εκπλήσσεσαι στο πως βυθίζεσαι σε έναν κόσμο καθόλου αισιόδοξο μέσα σε ένα τόσο αυστηρό πλαίσιο ανάπτυξης (περίπου 70 σελ.), έναν κόσμο που ο συγγραφέας έχει τον απόλυτο έλεγχο στους χαρακτήρες αλλά τελικά και στα συναισθήματα του αναγνώστη. Ο μικρός Σάρτυ γεύεται από τόσο μικρή ηλικία την αντίθεση ανάμεσα στις έννοιες αλήθεια/δικαιοσύνη και σε αυτό που επιτάσσει ο δεσμός του αίματος. Για ένα παιδί θα πρέπει να είναι συντριπτικό το αίσθημα να ανακαλύπτει ότι ο γονέας του δεν ανταποκρίνεται στο πλαίσιο της ακεραιότητας & αξιοπρέπειας που ορίζει η κοινωνία , έτσι βρίσκεται συνέχεια σε ένα δίλημμα: να ακολουθήσει αυτό που προστάζει η οικογένεια ή αυτό που πιστεύει ότι είναι το σωστό; Ένα δίλημμα που πολλές φορές το έχουμε περάσει όλοι μας, πιστεύω. Σημειώνω ότι το βιβλίο δεν προσφέρει κανένα ηθικοπλαστικό μήνυμα, οι χαρακτήρες, ανεξάρτητα από το θετικό ή αρνητικό πρόσημο που φέρουν, ο συγγραφέας δεν τους συμπεριφέρεται σαν να είναι καρικατούρες, όλοι τους αποτελούν ένα οργανικό σύνολο της ιστορίας.

ID #46047 | ημερομηνία: 2021-01-19
ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ | 51 κριτικές

Κλασικό βιβλίο!

Εξαιρετικό βιβλίο!Ωραία γραφή από έναν σπουδαίο συγγραφέα!!!

ID #34554 | ημερομηνία: 2020-08-30
Τζέμα Δεσύλλα | 350 κριτικές

Διαμαντάκι

Εύστοχος, αποκαλυπτικός και συγκλονιστικός για άλλη μια φορά, ο Φώκνερ ξεγυμνώνει το ρατσισμό και τις διακρίσεις στην Αμερική. Εξαίρετη η μετάφραση-άθλος του Γιάννη Παλαβού.

ID #13458 | ημερομηνία: 2020-07-10
Σωτηρία Μακρή | 171 κριτικές

Ο αχυρώνας φλέγεται

Ένα έργο της παγκόσμιας κλασικής λογοτεχνίας. Θίγει θέματα όπως αυτό της ενηλικίωσης και του ρατσισμού όπως αυτά ανακυπτουν υπό το πρίσμα μιας πατριαρχικης κοινωνίας. Ιδιαίτερος μακροπεριοδος λογος που σε ιντριγκάρει ως προς τα νοήματα και τη βαθύτερη κατανόησή του.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η φάρμα των ζώων (128)
Orwell, George, 1903-1950
Κάκτος

Το κορίτσι με το τατουάζ (108)
Larsson, Stieg, 1954-2004
Ψυχογιός

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (107)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Ο αλχημιστής (107)
Paulo Coelho
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία