Καλημέρα σύντροφοι

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.5

Κριτικές

2

Συγγραφέας Ondjaki
Εκδόσεις Αιώρα
ISBN 9786185048914
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 2
ID #36869 | ημερομηνία: 2020-09-20
Αγγελική Ξηρού | 5 κριτικές

Παιδική ματιά από έναν ενήλικα συγγραφέα

Χρονικά είμαστε στα τέλη της δεκαετίας του 80 όπου ο μικρός Νταλού (a.k.a. Ondjaki) μας περιγράφει πώς είναι να μεγαλώνεις και να ζεις στην Αγκόλα του εμφυλίου. Ως παιδί μεγάλωσα την ίδια χρονική περίοδο, όμως προφανώς και δεν μπορώ να ταυτιστώ καθώς οι ζωές μας και τα βιώματά μας απέχουν παρασάγγας. Αν δεν το ζήσεις, δεν μπορείς και να το καταλάβεις λένε και συμφωνώ απόλυτα. Μπορώ μόνο να φανταστώ τις εικόνες που εισπράττει ένα παιδί που μεγαλώνει σε τέτοιες συνθήκες. Στο Καλημέρα σύντροφοι, δεν μας δίνεται το πολιτικό πλαίσιο του εκεί εμφυλίου. Μας περιγράφεται μέσα από την παιδική ματιά και αθωότητα η δική του κανονικότητα που δεν μοιάζει σε τίποτα με τη δική μας, με αρκετά συγκινητικό τρόπο που στιγμές σε κάνει να νοσταλγείς τη δική σου παιδική ηλικία. Ανάλαφρη, γνήσια και απλοϊκή ματιά σε μια καθόλου ανάλαφρη ή απλοϊκή περίοδο για την Αγκόλα.

ID #15271 | ημερομηνία: 2020-07-11
Sideris Nt | 217 κριτικές

Μια πολύ όμορφη ιστορία

Ο Ondjaki, σίγουρα γνωρίζει τον τρόπο να διηγείται όμορφες ιστορίες και στο "Καλημέρα σύντροφοι" με τον συνονόματο ήρωα του, ο οποίος έχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα, το κάνει με εξαιρετικό τρόπο, με γλώσσα απλή και συνάμα απολαυστική στην ανάγνωση. Στα συν η πολύ πετυχημένη και όμορφη σύνθεση του εξωφύλλου της ελληνικής έκδοσης.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία