Παράθυρο στη ζωή

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

10.0

Κριτικές

3

Εκδόσεις Εκδόσεις Πνοή
ISBN 9786185307523
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 3
ID #36371 | ημερομηνία: 2020-09-10
@readandcapture_by_mariaroussou | 127 κριτικές

Μια μαθήτρια της ζωής αφηγείται

Η Αγγελική είναι μια πολύ δυνατή γυναίκα.- Όχι γιατί δεν φοβήθηκε στιγμή το "τέρας της αρρώστιας" που τις χτύπησε την πόρτα, αλλά γιατί τρόμαξε, απελπίστηκε, φοβήθηκε, γονάτισε και ύστερα απλά ανακάλυψε την απίστευτη δύναμη που ίσως όλοι κρύβουμε μέσα μας, σηκώθηκε και πάλεψε. Έχασε τη μάνα της από καρκίνο λίγους μήνες πριν, με αυτόν τον σκληρό τρόπο και όμως μέσα από αυτή την οικογενειακή της τραγωδία κατάφερε να βρει "το νόημα" στο θάνατό της. (Σελ.59 "Τι σπουδαίο μάθημα είχες φυλαγμένο για μένα, μαμά. Πέθανες για να ζήσω. Η απόλυτη θυσία της μάνας...Σ'ευχαριστώ. Ο θάνατος της μάνας της, την προετοίμασε ψυχικά για να παλέψει στη δική της μάχη με τον καρκίνο.") Η αφήγησή της σε τρίτο πρόσωπο, δηλαδή να μιλά σαν να περιγράφει την ιστορία "κάποιου άλλου ανθρώπου" με άγγιξε τόσο πολύ γιατί αισθάνθηκα πως ίσως κάπως έτσι να είναι ο καρκίνος° Πονάει τόσο πολύ την ψυχή και το σώμα σου που πρέπει να βγεις έξω από σένα για να αντέξεις... Η Αγγελική μας χάρισε απλόχερα αποτυπώνοντας την στο χαρτί, μια μαρτυρία που γίνεται μάθημα ζωής και ελπίδας για όποιον έχει την τύχη να το διαβάσει. Αυτούς τους απλούς, καθημερινούς, άγνωστους μα τόσο γενναίους "μαχητές" της ζωής τους θαυμάζω απεριόριστα και άνευ όρων.

ID #21606 | ημερομηνία: 2020-07-15
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Εξαιρετικό!!!

Ένα βιογραφικό μυθιστόρημα, ύμνος στη ζωή δύο γυναικών που νόσησαν από καρκίνο του μαστού. Μητέρα και κόρη βαδίζουν μαζί στο ίδιο τραγικό μονοπάτι... Νικάει κανείς τον καρκίνο; Η απάντηση είναι ναι...όταν η ψυχή δε νοσήσει γίνονται θαύματα. Και ξαναχτίζει το κορμί από την αρχή...

ID #3276 | ημερομηνία: 2020-06-09
Λίτσα Κοντογιάννη | 65 κριτικές

Κρητικές Βιβλίων

Ένα πολύ δυνατό βιβλίο με θέμα που οι περισσότεροι από μας, ακόμα και σήμερα, συνήθως το προσπερνάμε, προσπαθούμε να το αγνοήσουμε, να του δώσουμε πιο ήπια ονόματα, λες και έτσι θα καταφέρουμε να εξορκίσουμε το κακό από τη ζωή μας. Ναι αγαπητοί φίλοι, μιλάμε για τον Καρκίνο, μια πολύ «μοντέρνα» και απόλυτα «δημοκρατική» ασθένεια, που δεν κάνει ηλικιακές ή οικονομικές διακρίσεις. Αυτό το βιβλίο είναι μια κατάθεση ψυχής γιατί μιλάει για το προσωπικό βίωμα της κυρίας Δαφτσίδου, για τον δικό της πόλεμο με τον καρκίνο του μαστού βήμα βήμα, και μέσα από τη λυρική γραφή της συγγραφέως εμείς συμπάσχουμε συναισθηματικά μαζί της, συγκινούμαστε, και η ίδια καταφέρνει να μεταδώσει δύναμη και αισιοδοξία σε όσους πάσχουν από αυτή την ασθένεια. Και όσο κι αν φαίνεται απίθανο ή έστω περίεργο, ναι, ο καρκίνος μπορεί να γίνει το ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗ ΖΩΗ, στη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ, και να ζήσει κανείς κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία και να εκτιμήσει τα αυτονόητα. Ζωντανή απόδειξη είναι η ίδια. Η ανάγνωση αυτού του βιβλίου γεννά πληθώρα συναισθημάτων και σκέψεων που είναι αριθμητικά αδύνατον να αποτυπωθούν σε μερικές γραμμές. «Το μόνο που έχει σημασία, τελικά, είναι ότι είμαι ακόμα εδώ! Είμαι ακόμα εγώ! Κλαίω, γελάω, ονειρεύομαι, ελπίζω, ζω!» Και δεν υπάρχει νύχτα που να μην πολεμήσει τους δαίμονές της. Όμως, πάντα σηκώνεται το πρωί, για να λέει στον καρκίνο «Φτου ξελευτερία!»

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο (26)
Schopenhauer Arthur
Εκδόσεις Πατάκη

Κάπταιν (25)
Ξενάκης Στέφανος
Key Books

Περπατώντας στην Αθήνα (17)
Βατόπουλος Νίκος
Μεταίχμιο

Εγκλήματα γένους θηλυκού στην Ελλάδα (17)
Σόμπολος Πάνος
Εκδόσεις Πατάκη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία