Όσα μπορείς να δεις μόνο όταν δεν βιάζεσαι

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

8.8

Κριτικές

4

Συγγραφέας Sunim Haemin
Εκδόσεις Πεδίο
ISBN 9786185331252
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 4
ID #42477 | ημερομηνία: 2020-11-11
Μυρτώ Δόση (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

'Ενα βιβλίο που μεγαλώνει μαζί σου

Παίρνοντας στα χέρια μου το βιβλίο του μοναχού Haemin Sunim δεν ήξερα τι να περιμένω. Η ανάγνωσή του ξεκίνησε λόγω περιέργειας, χωρίς πραγματικό ενδιαφέρον καθώς δεν πίστευα ότι ένα βιβλίο στοχευμένο στην αυτοβοήθεια μπορούσε αληθινά να σε βοηθήσει. Ωστόσο αυτή μου η διαπίστωση συντόμως άλλαξε εξαιτίας αυτού του βιβλίου. Το "Όσα μπορείς να δεις μόνο όταν δεν βιάζεσαι" αποτελεί ένα βιβλίο γραμμένο από έναν κορεάτη μοναχό, με σκοπό να μοιραστεί απλόχερα μαζί με τον κόσμο τις σκέψεις του αναφορικά με διάφορες πτυχές της ζωής,όπως την αγάπη,τη συγχώρεση,τον θυμό και γενικότερα την ίδια τη ζωή. Πραγματεύεται απλά,αλλά σημαντικά θέματα που κανείς δεν έχει τον χρόνο να προσέξει και να συνειδητοποιήσει στα πλαίσια των γρήγορων ρυθμών της καθημερινότητας, Το βιβλίο απαντά σε ερωτήσεις των ανθρώπων, δημιουργεί νέα ερωτήματα και το πιο σημαντικό σε ωθεί σε έναν νέο τρόπο σκέψης. Έναν τρόπο που θέλει τον άνθρωπο να επιλέγει τη συγχώρεση, να επιλέγει την αγάπη και να επιλέγει την ηρεμία. Κάθε βήμα, κάθε σκέψη σε οδηγεί πιο κοντά στην εσωτερική γαλήνη, ωστέ να νιώθεις συντονισμένος με τα συναισθήματα σου, δίχως να καταβάλλεσαι πλήρως απ' αυτά. Ακόμη, το φορμάτ του βιβλίου είναι σχεδιασμένο ώστε να κερδίζει τόσο το ενδιαφέρον του πιο έμπειρου βιβλιόφιλου όσο και του ανθρώπου με πέντε λεπτά ξεκούρασης από την πολυάσχολη καθημερινότητά του. Το κάθε κεφάλαιο έχει μια μικρή εισαγωγή, συνήθως προερχόμενη απο τα βιώματα του συγγραφέα, ενώ συνεχίζει με μικρά αποφθέγματά του ιδίου σχετικά με την κάθε επιμέρους θεματική ενότητα. Το βιβλίο μπορεί να διαβαστεί είτε από την αρχή μέχρι το τέλος, είτε επιλεκτικά ανά ενότητα. Τέλος, οι ρήσεις του μοναχού Σουνίμ, έχουν διδακτικό και όχι δογματικό χαρακτήρα, αφήνοντας τον αναγνώστη του να αποφασίσει το ΄τι θέλει να αποκομίσει από το βιβλίο του. Όσες φορές έχω επιστρέψει σε αυτό, πάντα υπάρχει κάτι καινούριο που προσέχω, κάτι που καταλαβαίνω διαφορετικά, μια αόρατη δύναμη που με ωθεί να συνεχίσω να προσπαθώ. Το βιβλίο αυτό πραγματικά σου αλλάζει τη ζωή, με τους πιο μικρούς και τους πιο μεγάλους τρόπους, σιωπηλά και διακριτικά, ένα ευχάριστο διάλειμμα από την "βαβούρα" της ρουτίνας.

ID #29889 | ημερομηνία: 2020-08-08
Τόνια Π. | 79 κριτικές

Ευχάριστο βιβλίο

Ένα βιβλίο κατανοητό, γεμάτο από σύντομες πρακτικές συμβουλές. Με σύντομο, απλό αλλά και δυναμικό τρόπο θα σας τονώσει και θα σας εμπνεύσει. Διαθέτει μία υπέροχη εικονογράφηση που θα σας χαλαρώσει και θα κάνει την ανάγνωση ευχάριστη. Το βιβλίο έχει κάτι το χαλαρωτικό, θετικό και μαγικό!!!

ID #8629 | ημερομηνία: 2020-07-05
ΦΡΑΓΚΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ | 88 κριτικές

Πόσο αληθινός τίτλος....

Πρόκειται για έναν εικονογραφημένο οδηγό με αποφθεύγματα κ απόψεις ενός μοναχού που περιγράφει απόλυτα αυτό στο οποίο ζούμε:την ταχύτητα.Οι ρυθμοί είναι τέτοιοι που δεν προλαβαίνουμε να εστιάσουμε στα ουσιώδη,στα απλά,στα όμορφα!Σταμάτα λίγο για να σταματήσει κ ο κόσμος μαζί σου κ δες...ΔΕΣ πραγματικά!Δεν λέει κάτι διαφορετικό απο αυτά που όλοι μας λέμε καθημερινά αλλά ποτέ δεν καταφέραμε να πράξουμε.Ίσως τώρα είναι η κατάλληλη ώρα!

ID #4141 | ημερομηνία: 2020-06-14
my_bookstories | 60 κριτικές

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !

Ένα μικρό, ευχάριστο &ευκολοδιάβαστο βιβλιαράκι με πολύ ωραίες προτάσεις &αποφθέγματα απο έναν μοναχό &οχι μόνο. Μιλάει για την ενσυνειδητότητα, τα πάθη, τις σχέσεις, το μέλλον, την πνευματικότητα κ.α

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (132)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (119)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (99)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (98)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία