Η σιωπή των κοριτσιών

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.0

Κριτικές

4

Συγγραφέας Barker Pat
Εκδόσεις Αιώρα
ISBN 9786185369118
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 4
ID #24288 | ημερομηνία: 2020-07-18
Μαρια Π. | 23 κριτικές

Γυναικεία ματιά της Ιλιάδας

H Barker μας δίνει μια διαφορετικη ματια της πολύ γνωστης ιστορίας της Ιλιάδας. Δοσμένη από τη ματία της Βρυσηίδας , μιας βασίλισσας που κατέληξε σκλαβα του Αχιλλέα , μας κανεί να αναρωτηθούμε τι ξέρουμε πραγματικα για τον Τρωικο πόλεμο , τι ρολο ειχαν οι γυναίκες εκείνη την εποχή και κατα πόσο οι << ήρωες >> ήταν όντως ήρωες.

ID #7664 | ημερομηνία: 2020-07-04
Δέσποινα Τοκμακίδου | 50 κριτικές

Αξίζει να το διαβάσετε!

Βιβλίο που δικαίως κέρδισε το βραβείο Booker! Η αφήγηση της Ιλιάδας μέσω της διεισδυτικής ματιάς της Βρυσηίδας, κάνει τον αναγνώστη να δει με πολύ διαφορετικό μάτι το έπος που εδώ και αιώνες αποτελεί αστείρευτο θέμα συζήτησης. Οι προσωπικότητες που έχουμε όλοι στο μυαλό μας ως ήρωες, ήταν όντως ήρωες; Τα ανδραγαθήματα που τους έκαναν αθάνατους κατά πόσο ήταν ανδραγαθήματα τελικά; Πόσοι έπρεπε να υποφέρουν για να αποκτηθεί αυτή η υστεροφημία; Η Barker, μέσω της Βρυσηίδας, μας προσφέρει μια μάλλον καυστική απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα και μας ταξιδεύει ξανά στον Τρωικό Πόλεμα με, ίσως για πρώτη φορά, τόσο ρεαλιστικό τρόπο.

ID #6137 | ημερομηνία: 2020-06-30
Sideris Nt | 217 κριτικές

Ένα μεγάλο αντιπολεμικό μυθιστόρημα!

Η Pat Barker μας προσφέρει την φεμινιστική εκδοχή της Ιλιάδας, με εξαιρετικό τρόπο. Η περιγραφή των χαρακτήρων είναι πειστική. Η γραφή της είναι δυνατή και ρεαλιστική, με τις απαραίτητες δόσεις λυρισμού όπου χρειάζεται και το παράτολμο λογοτεχνικό εγχείρημα στέφεται με επιτυχία.

ID #4618 | ημερομηνία: 2020-06-19
my_bookstories | 61 κριτικές

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !

Η Ιλιάδα, μέσα απο τα μάτια της Βρισηίδας, η οποία απο βασίλισσα της Λυρνησσού, κατέληξε παλλακίδα του τρανού Αχιλλέα. Του άντρα που κατέστρεψε την πόλη της &σκότωσε μπροστά στα μάτια της, τον άντρα &τους αδερφούς της. Πως νιώθει άραγε μια γυναίκα όταν μετά απο κάτι τέτοιο είναι αναγκασμένη να πλαγιάσει με αυτόν τον άντρα; Είναι άραγε το χειρότερο που μπορεί να της τύχει; Σίγουρα όχι! Η γραφή της Barker είναι τελείως ωμή ειδικά όταν αφηγείται ερωτικές σκηνές, αλλά κυρίως, όταν αφηγείται σκηνές απο τη μάχη. Ειδικά, προς το τέλος του βιβλίου οι σκηνές απο τη μάχη αναλύονται λεπτομερώς, κάτι που σου δημιουργεί ένα μικρό σφίξιμο στο στομάχι. Ωστόσο, προσωπικά, την ήθελα αυτή τη γραφή! Πιστεύω ότι αυτος ήταν &ο καλύτερος τρόπος να μεταφέρει στον άγνωστη την κατάσταση που επικρατούσε. Το ωμό της όλης υπόθεσης. Η έλλειψη των συναισθημάτων. Η πλοκή κυλούσε πολύ ομαλά &γρήγορα. Παρότι είναι μια ιστορία γνωστή, με την πινελιά της Barker &απο την οπτική γωνία της Βρισηίδας ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα!

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (148)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (128)
Orwell George
Κάκτος

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (107)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Ο αλχημιστής (107)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία