Περηφάνια και προκατάληψη

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.5

Κριτικές

6

Συγγραφέας Austen Jane
Εκδόσεις Διόπτρα
ISBN 9786185394332
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 6
ID #35422 | ημερομηνία: 2020-08-31
Βασιλική Τσούνη | 1816 κριτικές

Κλασσικό αριστούργημα!!!

Μπορεί να έχουν περάσει 205 χρόνια απο την κυκλοφορία του δεύτερου και πιο διάσημου έργου της Jane Austen, «Περηφάνια και Προκατάληψη» εντούτοις ακόμα και σήμερα κατέχει μια δεσπόζουσα θέση στις καρδιές των αναγνωστών. Είναι πάντως αξιοσημείωτο, πως το χειρόγραφο του βιβλίου αρχικώς είχε απορριφθεί και από έναν «εκδοτικό οίκο» του Λονδίνου, χωρίς καν να διαβαστεί. Η επιτυχία ωστόσο που γνώρισε το 1811 το πρώτο έργο της συγγραφέως «Λογική και Ευαισθησία», υπήρξε η αφορμή για μια περαιτέρω αναθεώρηση του έργου κατά το χρονικό διάστημα 1811-1812. Όταν το βιβλίο έλαβε την τελική του μορφή μετονομάστηκε από «Πρώτες Εντυπώσεις» σε «Περηφάνια και Προκατάληψη»– τίτλος που ταίριαζε απόλυτα με την εποχή .

ID #31996 | ημερομηνία: 2020-08-16
Χρυσομερη Σοφια | 942 κριτικές

Περηφάνια και προκατάληψη

Ένα σπουδαίο λογοτεχνικό βιβλίο που παρουσιαζει την κοινωνική σύγκρουση των τάξεων, αυτές οι διαφορές είναι που δημιουργούν τις προκαταλήψεις στις σχέσεις και ιδιαίτερα όταν δεν γνωρίζουμε αρκετά κάποια άτομα όπως συμβαίνει και στο μυθιστόρημα.

ID #29891 | ημερομηνία: 2020-08-08
Τόνια Π. | 79 κριτικές

Ένα κλασικό αριστούργημα!

Το βιβλίο αυτό μεταφέρει τον αναγνώστη με αριστοτεχνικό τρόπο στις αντιλήψεις της Αγγλίας εκείνης της εποχής. Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου θα πολεμήσει τα κατεστημένα και θα καταρρίψει τις ταξικές διαφορές, την ανισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα και τα κοινωνικά πρότυπα. Θα ανοίξει ένα νέο δρόμο, κερδίζοντας τον σεβασμό όλων και ζώντας έναν μεγάλο έρωτα. Ένα κλασικό αριστούργημα!

ID #20486 | ημερομηνία: 2020-07-14
Μαρία Δουζένη | 936 κριτικές

Κλασικό!

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της αγγλικής λογοτεχνίας. Πρωταγωνιστές η προκατειλημένη Ελίζαμπεθ και ο περήφανος κύριος Ντάρσυ. Η Austen καταφέρνει να μας μεταφέρει το κλίμα της εποχής ενώ δε διστάζει να κριτικάρει και τις αντιλήψεις των ανθρώπων εκείνης της περιόδου. Αν λοιπόν σου αρέσει η ρομαντική λογοτεχνία και προσπεράσεις τον τρόπο γραφής όπου οι σύζυγοι μιλάνε στον πληθυντικό μεταξύ τους είναι ένα βιβλίο που θα λατρέψεις!

ID #15906 | ημερομηνία: 2020-07-11
Christina Stefanopoulou | 891 κριτικές

Αριστούργημα

Πρόκειται για ένα κλασικό ρομαντικό βιβλιο.Ενα βιβλιο γεμάτο πρότυπα.Μου έφτιαξε την διάθεση και ευχαριστήθηκα κάθε του σελίδα.Ειμαι σίγουρη ότι θα το απολαύσουν όλοι.

ID #2106 | ημερομηνία: 2020-06-04
I want to be free | 1 κριτικές

Περηφανια και προκαταληψη

Ελιζαμπεθ... Νταρσι... Μια αγάπη που αντέχει στο πέρασμα των χρόνων... Ο καθένας από εμάς μαθαίνει να υπολογίζει αλλιώς την αγάπη... Στην αγάπη δνε χωράνε εγωισμοι και προκαταληψεις... Αλλά μόνο θετικά συναισθήματα που σε κάνουν να νιώθεις ολοκληρωμένο... Δύο ήρωες που καταφέρνουν να γνωρίσουν την πραγματική αγάπη σε μια εποχή που η κληρονομιά και το κύρος σε έκαναν κάποιο...

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Η σιωπηλή ασθενής (134)
Michaelides Alex
Διόπτρα

Η φάρμα των ζώων (121)
Orwell George
Κάκτος

Ο αλχημιστής (102)
Coelho Paulo
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια (100)
Lee Harper
Bell / Χαρλένικ Ελλάς

Λύω, σιωπή! (98)
Da Costa Mark Christopher
Πηγή

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία