Όσα δεν σου είπα

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.8

Κριτικές

12

Συγγραφέας Μαρκατζίνου Χαρά
ISBN 9786185453404
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 12
ID #44793 | ημερομηνία: 2020-12-16
Μερόπη Πουλάκη | 27 κριτικές

Ένα βιβλίο που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον

Ένας άντρας βολεμένος σε μια σχέση με δύο γυναίκες. Μέχρι που η μία από τις δύο τολμά να διεκδικήσει την αποκλειστικότητα και η σχέση των τριών διαλύεται. Είναι όμως η αρχή ενός ταξιδιού προς την αυτογνωσία και για τους τρεις. Αξίζει να το διαβάσετε.

ID #44023 | ημερομηνία: 2020-11-26
ΜΑΡΙΑ ΔΑΛΙΣΚΑ | 1 κριτικές

Όσα δεν σου είπα

Ένα βιβλίο γεμάτο ομιλούσες εικόνες που μπορούν να καταφέρουν σχεδόν τα πάντα. Δύο γυναίκες που η εικόνα τους ορίζει δυο διαφορετικά πράγματα. Υπάρχει η απλή σχέση που παράγει η μοναξιά στην προσπάθειά της να λάβει υπόσταση. Και υπάρχει και το παιχνίδι των λειτουργιών που παράγει αυτό που ονομάζουμε "έρωτας". Τρεις άνθρωποι που παλεύουν να βρουν άλλοθι μέσα από τις πράξεις τους. Άραγε πρόκειτε για μια ατμόσφαιρα γενικής καταστροφής ή μέσα απ΄όλο αυτό θα κατορθώσουν οι πρωταγωνιστές να βιώσουν το προσωπικό τους θαύμα;

ID #43516 | ημερομηνία: 2020-11-18
Γιώργος Φραγκακης (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

Προτείνω ανεπιφύλακτα!

Ωραίο,καλογραμμένο και σε βάζει σε σκέψεις για την κοσμοθεωρία που μπορεί να έχεις. Must read.

ID #43320 | ημερομηνία: 2020-11-17
Μαρία Μισσέ (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

Ένα "παραμύθι" για μεγάλα παιδιά

"Όσα δεν σου είπα" Της Χαράς Μαρκατζίνου.

ID #33286 | ημερομηνία: 2020-08-25
read.witholga | 82 κριτικές

Αγγίζει την καρδιά σου

Το «Όσα δεν σου είπα» είναι μια ιστορία αγάπης, οχι όμως όπως την έχουμε συνηθίσει. Μια ιστορία που αφήνει εκτεθειμένες τις σκέψεις και τις ψυχές των ηρώων της. Δυο γυναίκες ερωτεύονται παράφορα τον ίδιο άντρα. Έναν άντρα με υποχρεώσεις από τον πρώτο του γάμο, εγωιστή, που θέλει μόνο αυτός να κινεί τα νήματα σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι όμως ένα συνηθισμένο ερωτικο τρίγωνο. Οι ήρωες του βιβλίου αναζητούν την αγάπη και την ευτυχία στα μάτια του άλλου, συμβιβάζονται, καταπιέζονται, αρκεί να νιώθουν σημάδια ευτυχίας. Η συγγραφέας Χαρά Μαρκατζίνου @markatzinou_chara μας παρουσιάζει την ζωή τους όπως εξελίσσεται και μας φέρνει αντιμέτωπους με αλήθειες, σκεψεις αλλά και πράξεις που πολύ εύκολα μπορεί να είναι και δικές μας. Φτάνοντας προς το τέλος η συγγραφέας μας δίνει να καταλάβουμε ότι η λύτρωση θα έρθει μόνο αν κοιτάξουμε πραγματικά τα λάθη μας, τα αναγνωρίσουμε, συγχωρήσουμε τον εαυτό μας, και πούμε όσα πραγματικά κρύβει η καρδιά μας χωρίς εγωισμούς, τότε η αγάπη θα έρθει να μας βρει, να μας αγγίξει. Ένα βιβλιο που σε ταξιδεύει από τις πρώτες του σελίδες, σε προβληματίζει , σου δείχνει ότι ένα θέμα-πρόβλημα έχει πολλές πλευρές που μπορούμε να το δούμε αλλά και με ένα τέλος που ανήκει σε ολους και οχι μόνο στον έναν ήρωα του βιβλίου.

ID #25451 | ημερομηνία: 2020-07-21
Νάνος Νίκος (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

ΟΣΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ

Το "'Οσα δεν σου είπα" από Εκδόσεις Υδροπλάνο ίσως να φαίνεται ένα συνηθισμένο ρομαντικό μυθιστόρημα στην πρώτη επαφή του αναγνώστη με το βιβλίο. Όμως, η Chara Markatzinou κατόρθωσε να προσεγγίσει ένα θέμα που συναντούμε σε πολλλά παρόμοια έργα με ένα τρόπο μοναδικό, ξεχωριστό! Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να "κοιτάξεις" ένα ερωτικό τρίγωνο; 'Ενας γεωμέτρης θα μπορούσε να πει "τρεις, όσες και οι πλευρές & οι γωνίες του" Η ματιά της Χαράς όμως, δεν είναι γεωμετρική, αλλά καθαρά ψυχολογική, βαθειά διεισδυτική! Η ανάλυση χαρακτήρων υποδειγματική. Οι περιγραφές τοπίων ζωντανές κι όμορφες. Οι διάλογοι γεμάτοι νόημα. Η ροή της ιστορία αβίαστη. Τα τελευταία κεφάλαια, μάλιστα, είναι το εντυπωσιακότερο μέρος του βιβλίου. Δεν πρόκειται για το κλασσικό (ξενέρωτο) happy end που έρχεται μέσα από σχοινοτενείς ανατροπές, όπως σε κάποιες παλιές Ελληνικές ταινίες... Είναι το αβίαστο αποτέλεσμα της ωρίμανσης των πρωταγωνιστών, του ξεκαθαρίσματος των συναισθημάτων και της αναγνώρισης των ευθυνών τους! Λυτρωτικό..! Αυτό είναι το επίθετο που θα το χαρακτήριζε καλύταρα. Συνιστώ ανεπιφύλακτα αυτό το μυθιστόρημα, διότι προσφέρει στον/στην αναγνώστη/ρια πολύ περισσότερα από όσα υπόσχεται. Γραμμένο με συναίσθημα και γεμάτο θετικά, ενδυναμωτικά μηνύματα! Έχει θέση σε κάθε βιβλιοθήκη, ανεξάρτητα από τις αναγνωστικές προτιμήσεις κάθε ανθρώπου. Αν αυτό είναι το είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Χαράς, αναρωτιμιέμαι τι απίστευτες εκπλήξεις μας επιφυλάσει το συγγραφικό της μέλλον;!

ID #24252 | ημερομηνία: 2020-07-18
Έφη Καπούλα | 625 κριτικές

Αγγίζει την ψυχή μας

Ένα μυθιστόρημα που ξεκινά σαν ιστορία αγάπης, αλλά κρύβει μέσα του νοήματα και αλήθειες που μας βάζουν σε σκέψη...Καταλαβαίνεις το νόημα της ανιδιοτελούς αγάπης και σε κάνει να αγαπήσεις τον εαυτό σου!Food for thought..

ID #9665 | ημερομηνία: 2020-07-07
Kalliopi (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

Αξίζει να το διαβάσετε!

Πραγματικά ένα πολύ όμορφο βιβλίο που σε ταξιδεύει μαζί με τους ήρωες του (αγάπησα ιδιαίτερα τη Μελίνα) και σε γεμίζει συναίσθηματα και εικόνες! Τελειώνοντας το, καταλαβαίνεις την αξία της ανιδιοτελούς αγάπης και της πραγματικής φιλίας. Αξίζει να το διαβάσετε!

ID #6642 | ημερομηνία: 2020-07-02
Μαριλένα (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

'Οσα δεν σου είπα !

Εξαιρετικό ! Ταξίδι, συγκίνηση, λύτρωση....

ID #6640 | ημερομηνία: 2020-07-02
ΜΑΡΙΑ ΓΟΝΑΤΑ (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 1 κριτικές

ΟΣΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ

Καταπληκτικο !! Με ταξιδεψε, με συγκινησε, με εβαλε σε σκεψεις!!!

ID #5484 | ημερομηνία: 2020-06-26
Στάθης Γεώργιος | 9 κριτικές

Όσα δεν σου είπα

Ένα εξαιρετικό βιβλίο που ήρθε στην πιο κατάλληλη στιγμή για να το διαβάζω! Σου θυμίζει αλήθειες που κρύβεις βαθιά μέσα σου και συνεχίζεις αδίκως να τις ψάχνεις και σου υπένθυμίζει να κρατάς τοξικούς ανθρώπους και καταστάσεις μακριά σου! Όσο περισσότερο αγαπήσεις εσένα, τόσο πεισσότερο θα καταφέρεις να αγαπήσεις τους άλλους και μετά εκείνοι εσένα!

ID #4519 | ημερομηνία: 2020-06-16
Roula Fotopoulou (μη εγγεγραμμένος χρήστης) | 3 κριτικές

Ταξίδι αναζήτησης

"Όσα δεν σου είπα"...Μια ιστορία αγάπης....Δύο γυναίκες που αγαπούν με τον δικό τους τρόπο έναν άντρα που φαίνεται να είναι ένας εγωιστής που χρησιμοποιεί τους ανθρώπους.Κάποιος από αυτή την περιγραφή θα μπορούσε να πει: "Εντάξει, ένα ακόμη βιβλίο που περιγράφει ένα ερωτικό τρίγωνο.." Κι όμως.Πρόκειται για ένα βιβλίο ύμνο στην αγάπη. Για ένα βιβλίο ψυχογράφημα των ηρώων που επιλέγουν μια σχέση που μοιάζει αδιέξοδη, ρηχή, ανούσια...Που σε φέρνει αντιμέτωπο με τις αλήθειες τους, που μπορεί να είναι και δικές σου..Που το διαβαζεις και ηρεμεί η ψυχή σου και σε κάνει να νιώθεις έτοιμος να αλλάξεις ότι είναι τοξικό στη ζωή σου!!!Που καταπιάνεται με διαφορετικές πτυχές της ζωής μας, όπως ο έρωτας,η σχέση με τα παιδιά μας, η φιλία και κυρίως η αγάπη στον εαυτό μας.Κλείνοντας θα παραθέσω μια φράση του που περικλείει λίγη από τη δύναμη του: 《 Πως θα μπορούσα να έχω αγαπήσει έναν άνδρα, όταν δεν αγαπούσα πρώτα τον εαυτό μου, όταν δεν τον φρόντιζα, όταν δεν του έθετα όρια, όταν δεν τον προστάτευα》.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Μια νύχτα ακόμη (169)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Εβόρα (150)
Κρόμμυδας Κώστας
Διόπτρα

Μια φορά κι ένα μπορώ… (127)
Στυλιαρά Ρενέ
Queens Publication

Το βιβλίο της Κατερίνας (71)
Κορτώ Αύγουστος
Εκδόσεις Πατάκη

Μυρωδιά από σανίδι (57)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία