Η σκιά στο σπίτι

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.0

Κριτικές

5

Εκδόσεις Κέδρος
ISBN 9789600447521
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 5
ID #39227 | ημερομηνία: 2020-10-02
Ραφαέλα | 2 κριτικές

Πολύ καλό!

Όποιος είναι λάτρης των βιβλίων τρόμου, ΠΡΕΠΕΙ να βάλει και αυτό το διαμαντάκι στην συλλογή του! Ενας πατέρας δύο παιδιών, ο Τάσος, ο οποίος έχει χάσει την γυναίκα του αναζητά μια αλλαγή και ηρεμία στην ζωή του, αποφασίζοντας να μετακομίσουν στο αρχοντικό Καρατζά λίγο έξω από την Θεσσαλονίκη. Μπλεγμένοι μέσα σε παλιές ιστορίες μαγισσών, οικογενειακές υποθέσεις και κατάρες, η οικογένεια καλείται να γίνει πιο ενωμένη από ποτέ. Basic ακούγεται, έτσι; Κι όμως, δεν είναι. Ο Κέλλης μέσα από την γραφή του κάνει το απλό, τρομερό ( από όλες τις απόψεις

ID #31096 | ημερομηνία: 2020-08-13
Αντώνης Κ. | 78 κριτικές

Πολύ καλό.

Ξεκινάει κάπως χαλαρά, για να "ανέβει" μετά τα μισά του βιβλίου. Καταφέρνει να κρατήσει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Αξιόλογη δουλειά από έναν νέο Έλληνα συγγραφέα. Μην το αγνοήσετε!!!

ID #28626 | ημερομηνία: 2020-07-31
Lygeri Simeionopoulou | 236 κριτικές

Η σκιά στο σπίτι

Οι πρώτες εκατόν πενήντα σελίδες πέρασαν κάπως άνευρα, με εμένα να σκέφτομαι ότι μάλλον θα απογοητευτώ και να τι παθαίνω όταν διαβάζω βιβλία για τα οποία έχει πέσει πολλή συζήτηση στις απανταχού βιβλιοφιλικές ομαδες. Έκανα λοιπόν μια μικρή παρασπονδία, γύρισα και διάβασα τις δύο τελευταίες. Φάουλ, θα μου πείτε. Εγώ όμως είπα μμμ, ενδιαφέρον! Συνέχισα λοιπόν να διαβάζω. Δεν ξέρω τι έγινε, οι υπόλοιπες 400 σελίδες έφυγαν τόσο γρήγορα, κινηματογραφικά. Έφτασα στο τέλος και το ξαναδιάβασα ασυνείδητα, λες και ήταν η πρώτη φορά. Συγκινήθηκα, στεναχωρήθηκα, ανατρίχιασα και λίγο... Σε αυτό το βιβλίο, το πρώτο του Κωνσταντίνου Κέλλη που διαβάζω, ο τρόμος θυμίζει γιαπωνέζικο θρίλερ. Δεν είναι απτός, υποβόσκει στις σελίδες. Ακόμα και οι πιο γκροτέσκες σκηνές του δε θα σε αηδιάσουν, θα σε ανατριχιάσουν ( ακόμη χαϊδεύω τα ακροδάχτυλά μου με κάθε ευκαιρία). Κι ενώ αντιλαμβάνεσαι περίπου ποιος φταίει για το χαμό και φαντάζεσαι μέσες άκρες την πλοκή - ξέρεις εξ αρχής ότι έχεις να κάνεις με μια ιστορία φαντασμάτων-, έχει δημιουργήσει ήρωες "ζωντανούς", που σε κάνουν να νοιάζεσαι, να θέλεις να μάθεις την ιστορία τους. Αυτό γίνεται και με τους παράπλευρους χαρακτήρες του βιβλίου ( Αν διαβαζει ο συγγραφέας το παρόν, έχω σκάσει να μάθω τι έλεγε η θεία στην Αντωνία)! Θέλεις να μάθεις πώς και γιατί τα πράγματα έφτασαν ως εκεί! Έχει γυρίσματα που σε αντιθεση με τα βιβλία του Φίντζεκ, έχουν νόημα!

ID #23422 | ημερομηνία: 2020-07-16
Δρούγκας Κώστας | 12 κριτικές

Υπέροχο

Εξαιρετικό βιβλίο τρόμου

ID #2862 | ημερομηνία: 2020-06-07
Stamatis Economou | 6 κριτικές

Η πεμπτουσία του τρόμου

Τα τελευταία δύο χρόνια διαβάζω κυρίως βιβλία τρόμου. Από τα πιο μικρά και άγνωστα μέχρι τους τιτάνες του χώρου όπως τους Λαβκραφτ, Κινγκ, Μπαρκερ, Μάστερτον κ.ο.κ. Για τον Κέλλη και την πένα του είχα ακούσει πολύ καλά λόγια αλλά δεν είχα την τιμή να έχω διαβάσει κάποιο έργο του. Όντως ήταν μεγάλη μου τιμή που το διάβασα κι έτσι «γνωρίστηκα» με τον συγγραφέα. Για την ακρίβεια όσα είχα ακούσει ήταν λίγα. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από οποιοδήποτε ξένο έχω διαβάσει, μάλλον που θα μπορούσαν να διδαχτούν από αυτό. Πρόκειται για ένα άριστα στημένο βιβλίο που παρόλο που κυμαίνεται σε γνώριμα νερά (φάντασμα που στοιχειώνει παλιό κτήριο) το κάνει με τόσο μεγάλη μαεστρία εισάγοντας τον ψυχολογικό τρόμο τόσο της απώλειας όσο και της γονεϊκής ευθύνης με τέτοιο τρόπο που σε αφήνει προβληματισμένο όσο και τρομοκρατημένο. Είναι το μόνο βιβλίο που πραγματικά με τάραξε και το προτείνω τόσο σε φίλους του είδους αλλά και σε όσους θα ήθελαν να γνωριστούν με αυτό!

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία