Η αίθουσα του θρόνου

  • img
Συνολική βαθμολογία (1-10):

9.5

Κριτικές

4

Συγγραφέας Αθανασιάδης Τάσος
ISBN 9789600504446
Μοιράσου αυτό το βιβλίο Facebook    Twitter    E-mail
Παρακολούθηση βιβλίου
Εγγράψου δωρεάν στο Bookfriends.gr, επίλεξε Παρακολούθηση βιβλίου και θα σε ενημερώνουμε κάθε φορά που ένας αναγνώστης γράφει ένα νέο review για το βιβλίο αυτό!
Γράψε τη δική σου κριτική
Θα εμφανίζεται δημόσια.
Η διεύθυνση δεν θα εμφανίζεται δημόσια. Θα λάβεις e-mail επιβεβαίωσης για να καταχωρηθεί η κριτική σου.
Έως 30 χαρακτήρες.
Κριτικές βιβλίου: 4
ID #36606 | ημερομηνία: 2020-09-13
Ράνια Μητροβγένη | 32 κριτικές

“Κάποια μέρα η αυτού μεγαλειότης ο εαυτός μας, θα περάσει στην αίθουσα του θρόνου με τους αυλικούς τ

Ο Τάσος Αθανασιάδης μας ταξιδεύει σε ένα φανταστικό κυκλαδίτικο νησί τη δεκαετία του '60 όπου μία παρέα νέων απολαμβάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές. Το βιβλίο καταπιάνεται με φιλοσοφικά θέματα, όπου ο κάθε πρωταγωνιστής βιώνει διαφορετικά μέσα από τη δική του καθημερινότητα, το καλό και το κακό, το ηθικό και το ανήθικο, το κοινωνικό καθήκον, τη γαλήνη της ψυχής. Επιπλέον, αναπτύσσει θέματα σχετικά με τη θρησκεία, τη γεωγραφία, τη βοτανολογία και την αρχαία ελληνική γραμματεία. Οι διάλογοι είναι άκρως ζωντανοί, η αφήγησή του χαρακτηρίζεται από γλαφυρότητα, ενώ η σκιαγράφηση των χαρακτήρων είναι αρκετά προσεγμένη καθιστώντας το μυθιστόρημα αυτό ένα πραγματικό αριστούργημα.

ID #28801 | ημερομηνία: 2020-08-02
Μαρία Δουζένη | 936 κριτικές

Εξαιρετικό!

Ένα υπέροχο μυθιστόρημα κάτω από τον κυκλαδίτικο ήλιο, το λαμπερό ελληνικό καλοκαίρι. Μέσα από τη ζωή μιας παρέας νέων μπερδεύονται ιστορία, μυστικά, σχέδια ζωής, θρησκείες. Διαφορετικοί άνθρωποι, διαφορετικές επιδιώξεις, διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικά πιστεύω ανακατεύονται. Έρχεται η στιγμή που..." η μεγαλειότητά μας, ο εαυτός μας, είναι ανάγκη να περάσει στην αίθουσα του θρόνου με τους αυλικούς του, το νου και την καρδιά, για ν' αποφασίσει επάνω στον καταστατικό χάρτη της ζωής του.

ID #11092 | ημερομηνία: 2020-07-08
Δημήτρης Κ | 35 κριτικές

Η αίθουσα του θρόνου

Το διαχρονικό πια βιβλίο του Τάσου Αθανασιάδη, περιγράφει μια παρέα νέων που απολαμβάνουν το καλοκαίρι σε ένα φανταστικό νησί των Κυκλάδων. Το βιβλίο, μεταφράστηκε στο εξωτερικό, χαρακτηρίστηκε ως αριστούργημα, ενώ η γραφή του είναι πολύ σύγχρονη και αξίζει να διαβαστεί στο σήμερα.

ID #9025 | ημερομηνία: 2020-07-06
Τζέμα Δεσύλλα | 350 κριτικές

Το καλοκαίρι που θα θέλαμε να ζήσουμε

Το πιο γνωστό και εμβληματικό έργο του Τάσου Αθανασιάδη. Η ιστορία ξεδιπλώνεται σε ένα ανώνυμο νησί των Κυκλάδων όπου ξεσκεπάζονται πάθη, οικογενειακά μυστικά, πληγές του παρελθόντος, ιστορίες από τον πόλεμο και την Κατοχή και φυσικά, έρωτες, ανεκπλήρωτοι και μη. Μέσω της μαγευτικής γραφής και της πλοκής του βιβλίου θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ότι ο Αθανασιάδης θέτει και φιλοσοφικά-υπαρξιακά ερωτήματα. Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία

Μια νύχτα ακόμη (168)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Εβόρα (145)
Κρόμμυδας Κώστας
Διόπτρα

Μια φορά κι ένα μπορώ… (127)
Στυλιαρά Ρενέ
Queens Publication

Το βιβλίο της Κατερίνας (69)
Κορτώ Αύγουστος
Εκδόσεις Πατάκη

Μυρωδιά από σανίδι (56)
Κρομμύδας Κώστας
Διόπτρα

Top5 βιβλίων με τις περισσότερες κριτικές στην κατηγορία